Arkadaslar selımpasa tarafında teknem var_? Acaba bu aralar tekne ıle balıga cıksak ; balık yapıo mu-* Lufer ve benzerı cıns ler ?? o bolgedekı avlanma teknıklerı hakkında bılgı verırsenız tesekkur ederım _ SAYGILAR !!!!
slm arkadaşım dün ve eveli gün kıyıdan lüfer'e gittik ama malesef bişey yoktu teknelerde geçenler bize soruyo varmı balık diye.Bu bölgede ekim başından sonra başlıyor diye biliyorum .Uzun olta yapılıyor canlı zargana ile bol şanslar rastgele.
serdar abi sen selimapaşada nerede oturuyon sel felaketi olduya soruyım dedim bizim sel olanyerde yazlık vardı allaha sükürler olsunki yazlıkta bişi yok ama kente 1 2 trilyonlık zarar var deniz bitişi başlangıcı belli deil restorantın ora deniz oldu he sitenin adı kıyı kent sitesi kulanılmayacakdurumda taşlar yolar çöktü evlerr berbat sende bişivarmı
Serdar merhaba. ben de selimpaşa'da tekne ile avlanıyorum, daha doğrusu sel her şeyi götürene kadar öyleydi. Liman ile family otel arasında veya limanla kadir has tarafındaki metal duba arasında canlı zargana çekersen uzun oltayla şu an seyrek de olsa belki balık alabilirsin. ya da acarlar tarafındaki kayalıkların biraz açığında dolaşabilirsin. ancak dikkat et oltanı ağlara takma, bu civarlarda ağ atılmıştır epeyce... bizim oralar bu aralar verimli değil, kumburgaz veya silivriye tekneyle gidebilirsen daha verimli olacaktır diye düşünüyorum.
bAkALIM YARIN ınsallah ıpek ıle basta zargana avlama ya calıscam sora uzun olta ıle lufere cıkıcam ..ılk ve son kez sora karaya cekıcez tekneyıı... bı deneyım dedıgın yerlerı saoll.. saol ya bızım bırazda daha yukarda kalıodu bısı olmadı ama bıraz tekenede ufak hasar olusmus... valla bende cok uzuldum yaa...basta olen ınsanlarımızın bası sagolsun sora ınsan malını dusunuo onca yerler yerle bır oldu yaa..ımrenılcek kadar gusel bı yerdı oralar hatta ben kıyıkentın onunde denıze gırıodumm... yazık yaa.. oraların tadı kalmadı artk zaten bıtmıstı bu sene ramzan flan .hepten bıttı artıkk ...seneye gelmem
sarı ipek değil turuncu ipek kullan. bizim orada turuncu daha çok çalışıyor. özellikle mendirekten family otele doğru teknenin altına dikkat ederek çok kıyılı git taa istifkent iskelesine kadar, sonra otelle oranın arasında bi 20 metre daha açıl, oteli geçesiye kıyıla, ancak otel seviyesinden daha fazla kıyılama, çok sığ kayalar var, mazallah vurursun teknenin altını... dediğim rotada hep dikkatli ol, bir kişi önden suyu kontrol etsin özellikle mendirekten ilk kıyıladığın 50 metre yolda... bunları yaparsan güzel zargana alırsın. zargana alamazsan da üzülme, hazır denize çıkmışken 50 gr. gezer kurşunla 1 no kaşık çek bakalım, özellikle de camcıoğlunun önündeki burnun az açığında... alırsın oradan sarıkanat hadi bakalım rastgele...
turuncu ıpek v<R zaten , mısanadan baska bısı baglamıyoruz sanırım dımı ona ..suyun ustunde gıdıcek ..ılk defa denıcem de.. tutamazsam kaşik denıcem zatenn...
bir kulaç öncesine ufak bir fırdöndü tak sen Serdar. sonra ipeğe misinanı bağla sal 20 kulaç gitsin. rölantide yürü, ara sıra çok kısa gaz ver kıskandır zarganayı. 5-10 dakikada bir yani, fazla değil. tıklayınca yakalandığına emin olmadan çekme misinayı. iyice asılırsa tekneyi yan dön, boşa al, çek al hayvanı. tekneyi yan döndürmeyi de ileriki iri lüfer avlarında alışkanlık olsun diye söylüyorum elzem değil. ama boşa al balık gelince, ekstra akıntı yapma balığa, ipekten kurtulma şansı artabilir (az da olsa)