Rapor olarak nitelendirilebilecek bir paylaşım sayılmaz ama arşivci ruhum gereği, tecrübe ettiklerimi kayıt altına almaktan hoşlanmaktayım. Bizim buralarda son olta sallayışlarım... (Anlatmıştım: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=58960 ) Yeni taşınacağım evin işleri fazlaca vakit alsa da, fırsat buldukça kıyıya varmaya çalışıyorum. 1 ay önce açtığım raporda istavritlerin boylarına bakılmadan avlanmasından yakınmıştım. Balıkların biraz daha büyümüş olacağını tahmin ediyordum ve kayalıklarda yer bulabileceğimden bile şüpheliydim ama ortalık neredeyse bomboştu. Önce biraz çapari denedim, tık yok! Büyük ihtimalle, korktuğum şekilde bu son 1 buçuk ayda balığın kökünü kazıdı bu limit bilmezler. Sonra biraz silikon çalıştırayım dedim... Tık! LRF diyorum ama, ekipmanım hiç light falan değil. 10-40 gr atarlı sopayla 1-2 gr malzeme atmaya çalışıyoruz. Zevk, heves hesabı... Modaya, kısa süreli hevese para kaptırma eğiliminde bir insan da değilimdir. Baktım atılmıyor... Yaptım 3 gr'lık jighead'den iddiasız bir ek köstek, uca da esas avcı iğne ve silikon... Misina da 0.14'lik ince bir mono... Bi' de kamış uygun olsa iyice zevkli olacaktı, da, bu halde bile az keyifli değildi. "LRF" ile zargana... (Söylemeye gerek yok ama suya iade) (Mebaru Shikasu, kuyruğa bak!) *** - Bir karış zarganaya 10 paragraf yazı yazdı. *** Özet: Saygısızca avlanırsan, 1 ay sonra o avladığını bile bulamıyorsun, ona göre! Tüm saygılılara selam, rast gelsin...
Oltaya bir şey gelmesi güzeldir. Geleceğini bilerek ava gitmek daha güzeldir bu nedenle limitlere uymak gerekiyor ama uydurması gerekenler de gerekli denetimleri yapması lazım o yapılmadıkça ava acaba bir şey oltaya gelir mi umuduyla gitmeye devam edeceğiz sanırım
Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Hayatımda hiç zargana sırtısıyla lüfer tutmadım. Aslına bakılırsa herhangi bir sırtı avı yapmadım. O yüzden bende o çağrışım yok. Umuyorum yakın bi' gün deneme şansı bulurum. Merak ediyorum... Çok sağ ol Volkan Abi... İnşallah... Haftaya İzmir'deyim; perşembe Pamucak sahildeyim. Bakalım bakalım... Gelsin, o zevki yaşatsın da, ben de onu geri salayım. Sağ olun yorumunuz için... Yurtdışı balık avı video'larına bakıp "ah ulan o mera, o canlılık bizde olacak..." diye içimizden geçiriyoruz ya... Ben genelde "bahane bulma, bilen balığını alır" diye kendi düşüncelerime itiraz ediyordum da, bu itirazım git gide yersizleşiyor galiba. Geçen gün forum'da bahsediliyordu hatta, örneğin koskoca Büyükçekmece Gölü'nün adeta bittiği. E Marmara'daki durum ve gidişat da malum... Bilmiyorum... Yorumunuz için teşekkür ederim.
LRF ile nasıl olta atacağız karadenizde 50 gr geri geliyo yaa sürtunmeyi aza indiremedim gitti , ama yinde 100 metre civarı atıyorum... Güzel av olmuş ama nasip kısmet bende bir tane istavrit tuttum ikindiden akşama