sen bu kafayla balık tutamazsın!?@

Konu, 'Genel Konular' kısmında cypriot90 tarafından paylaşıldı.

1. cypriot90

cypriot90 Hüseyin Kaleci

Favori Kamış:
    olympus
    Favori Makine:
    silver star quick 5
    bugun yaz tatılımın baslamasının ve uzun zamandır denızden uzak kalmamın verdıgı ıstekle sabah 9 sularında, lımanda dalga kıranların uzerınde balık tutmaya karar verdım. benım gıbı balık tutma sporuna gonul veren 2 -3 abımde oradaydı ben gıttıgımde. ılk bırkac bos cekısten sonra durup yemlerımı hazırladım ve avlanacagım bolgeyı yemledım. balıkların toplanmasını beklerken bır yandanda etrafımdakı dıger balıkcıların yaptıklarını ızleme fırsatım oldu. 5-6m sagımdakı hasır sapkalı adamın oltasına bısey takılmıs kamışın ucu ıyıce kırılmıstı, meraklı ve heyecanlı gozlerle cıkacak balıgı ızlıyordum ki balık yavasca su uzerıne cıkmaya baslamıstı. kucuk 6-7cm boylarında sokan balıgı!( bızım kıbrısta bunlardan cok bulunur turkıyede bunlara sokar yada sokarca gıbı ısımler verılıyor sanırım) balık gorunmustu ama benım merakım gıderek artıyordu. acaba o balıgın sonu ne olacak dıye? zulaya mı yoksa buyuyecegı cogalacagı bızlere yenı avlar verebılecegı mavılıklere mı gıdecektı balık. guzelce kancadan alındı ve kovaya gırdı neyse dedım bana ufakk gıbı gorundu umarım! dıye bır telkınde bulunurken daha otedekı amcada aynı seyı yaptı... benım yemledıgım bolgede bu balıklardan kaynıyordu. 6m lık kamsımı actım ve avlanmaya basladım atar atmaz hemen balık vurdu ve cektım gecekten guclu bır cekıs olsada cıkan 5-6 cmlık bır baska sokan. kancadan kurtarıp denıze bıraktım.. tekrar oltamı suya saldım yıne vurus yıne kuvvetlı bır cekıs ve yıne mınıcık bır balık onuda suya saldım...
    bu en az 25 kez boyle oldu ve kamısı kapatıp dıger balıkcıların yanına gıtmeye karar verdım, kovalarını ıncelıyordum.... gordugum tam bır katlıamdı! 5 cmlık balıkların olusturdugu 20 30 a yakın bır balık katlıamı her kovada! yaslı amcaya sordum neden bunları alıyorsun? bunalr daha cok ufak seneye avlayacagın balıkları sımdı olduruyorsun..oda bana dondu eve bosmu gıdelım ? sen bu kafayla balık fılan tutamazsın dedı yasca benden cok buyutu pekı dayı dedım sen bılırsın kalan malzemelerımı topladım ve bos sepetımle eve gerı dondum .... bunları yazmam cok sıkıcı ve belkıde gereksız gorunebılır, ulkemdekı bu balıklarla ılgılı bır avlama sınırı boyutu, olcutu varmıda bılmıyorum. ama bıldıgım o balıkların 30 40 cm ye kadar buyuyebıldıklerı ve hergun bız onlarcasını yavruyken katledıyoruz benım yuregım sızlıyor ve bır daha oraya avlamak ıcın gıtmeme kararı aldım..

Son düzenleme: 17 Haziran 2010
  2. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    O balıklar yerine sebze yesinler, hem bağırsaklarına hem de doğaya yararları olur !

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Belki şimdi boş gitmiyorlar ama yarın ne kadar kalırlarsa kalsınlar kesinlikle boş döneceklerini anlatmak için ne yapmalı acaba.Sorumlu davranışınız için teşekkür ederim.

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Cevap basitti..

Hayır, asıl siz bu kafayla balık tutamaz hale geleceksiniz..

Yaş büyümüş, vicdanlar küçülmüş..

5. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma

Kısa ve öz olmuş aynen katılıyorum.

6. dimboz

dimboz hasan

Hüseyin kardeşim yazdıklarını okurken hem üzüldüm hemde çok sinirlendim.bu nedir be kardeşim bu ülkenin insanlarının kaderimidir yahu eğitimsizlik cehalet.adamın cahilliğine bakarmısınız arkadaş "eve boşmu gidelim" vay vay...
    evine balıkla gideceksin ve kendine paye çıkartıp büyük balıkçı olacaksın ne balıkçısı resmen bohçacı olmuşsun yuh diyorum başkada birşey demiyorum.

7. çaylak_avci 20

çaylak_avci 20 MERT

En İyi Avı:
    aynalı 2,16 kg
    Bu zihniyet ile yarınları kaybediyoruz... Tırıvırı dolanmış beyinlere yazıklar olsun.

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Malesef sokar balığı için boy limiti falan yok, sadece standart 5kg limiti var, düşün, 50 gramlık 100 tane yavru sokarı her gün yakalayıp eve götürebiliyor 1 kişi kanunen!!

Bence Tebliğ şöyle düzenlenmeli; hamsi, gümüş, çaça, çamuka, sardalya gibi ufak cüsseli sürü balıkları ayrı olmak süretiyle tüm balıklarda 5 kg ve boy limiti olmalı, şu andaki listeye tüm balıklar eklenemezse de; ek yapılıp "şu şu şu sürü balıkları ayrı olmak üzere kalan tüm balıklar için boy limiti şudur" gibi bir ibare yapılıp ilerleyen zamanlarda genişletilmeli.

Tabi denetim ve öz denetim yerleşmediği müddetçe sadece kağıt üzerinde kalır, ama yine de bir başlangıçtır.

9. BigFishing

BigFishing Ömer

Favori Kamış:
    Savage-Gear, Spro
    Favori Makine:
    Sänger, Shimano
    En İyi Avı:
    Sudak, Turna
    Bir gün su deger vermedigimiz doga öyle bi tokat atacak ki
    felekler sasiracak, vicdansizlar ya

sevgili hüsseyin sikma canini, en dogrusunu yapmisin tebrik ederim!
    Hic bir zaman görmemezlik den gelmeyelim.