Serbest Dalış Kurtarma Yeleği

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Olayın mantığını anlayamadım abici.:eek:

Dalışın ani ve hızlı olmasıyla sistem otomatik olarak devreye mi giriyor, yoksa dalgıç kendisi mi müdahale ediyor?

Vurgunla bir alakası var mı bu sistemin, asıl önem burada sanırım?

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nuri abi, mesela adam buyuk balik pesinde, ha vurdum ha vuracam derken kaptiriyor kendini, "az daha asagi ineyim, biraz daha fazla kalayim, su kuzuyu almadan gitmeyeyim" dedikce farkinda olmadan kendi sonunu hazirliyor.

Hava yelegi dalis bilgisayarina bagli. Alete dalgicin ne zaman hangi derinlikte ne yapmasi gerektigi (inis, cikis) bilgisi onceden yuklenmis. Alet basinc degisimi ve kronometreye gore cikmasi gereken anda dalgica sinyal veriyor. Dalgictan o yonde tepki gelmezse sayet, alet "intihar mi ediyon hemserim" diyerek :) kumandayi ele aliyor ve otomatikman yelek sisiyor, adami yukari cikartiyor. Adam buyuk ihtimalle kendinden gecmis olur zaten.

Yani sig su bayilmasina karsi guzel bir onlem. Tabi dalistan once aletin cok dikkatli programlanmasi ve hata yapmayacagindan emin olmak lazim.

Zaten anlatiminda "asla serbest dalis egitiminde sig su bayilmasina dair verilen bilgi ve pratigin alternatifi degildir" diyor. Sadece ilave tedbir yani.

Tabi bir de cahil cesaretiyle hareket edenler var. Onlara ne kadar ilave tedbir getirsen bos. Bu videodaki dangalak gibi mesela.

http://www.youtube.com/watch?v=R3nctoYUJ4c

Senkop ve hiperventilasyon icin bkz: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=3486&highlight=senkop

4. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Çok mantıklı aslında, böylece hayati riski azaltmış oluruz. Fakat bi sorum olacak. Bu yeleğin maliyeti yaklaşık ne kadardır ? İyi bi fiyatı vardır herkes alamaz

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ucuz bir sey degildir elbet. Hem dalis bilgisayari hem de yelegin kendisi olacak ki kullanilabilsin. Seri uretimi olmayabilir ayrica. Yani sadece deneme amacli uretilmis de olabilir. Dalgiclar tarafindan cok aranan bir sey oldugunu da sanmiyorum zaten. Bir yenilik sadece.

6. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan

Güzel söyledin kardeşim, ama değiştirmek istediğim bi yer var. " Bir yenilik sadece. " bence bu gerçekten harika bi ürün. Can kaybını sıfıra indirebilir bu icat. Ben öyle düşünüyorum

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Eyvallah abicim!! ;)