Arkadaşlar bildiğiniz gibi Tokatta henüz sazan sezonu açılmadı 1 Temmuza da az kaldı tüm hızıyla hazırlıklar devam ediyor işallah birdahaki hafta trofelerle dolu av raporlarımı da yayınlayacağım ama bi konuda yardımlarınıza ihtiyacım var bu sene kamp aydınlatmasını şerit ledlerden yapmayı düşünüyorum yapacağım aydınlatma da eski bir şemsiye iskeletine (dondurmacı şemsiyesi) şerit led döşeyip elektriği de aküden ya da arabanın çakmaklığından alarak aydınlatma yapmak istiyorum. bu şekilde veya benzer bir şekilde aydınlatma yapan var m? Varsa olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?idk hadi beni bi aydınlatın da ben de gidip kamp yerimi aydınlatayım
Arkadasim merhaba cok iyi dusunmussun gece aydinlatma icin serit ledler sahane olur beyaz gun isigi yayarlar gayet iyi aydinlatma yaparsin,ayrica ledler cok cok az amper cektiklerinden 8-10 amperlik kucuk bir aku ile saatlerce isik verebilirler,fakat burada dikkat etmen gereken husus akuden gelecek voltaj 12 volt oldugundan ledleri direk akuye baglamamalisin ledleri satin aldigin yere danis calisma voltajini ogren ona gore gerekirse elektonikciden bir voltaj sinirlayici al islem tamamdir :thumb: Burda istanbulda ledler cok kullaniliyo dusuk akim cekmeleri ve iyi isik vermeleri cok iyi son donemlerde led teknolojisi bayagi gelisti cin isi japon isi bunu yapan iki kisi. Bence sen ledden sasma.
12 Volt 8W balanslı florasan aydınlatma ihtiyacınızı giderir aslında. Şerit ledlerle uğraşmaya gerek yok bence ama illa şerit ledde ısrar ederseniz üzeri silikon kaplı ve 12 volt ile çalışabilecek ledlerden almanız gerekiyor. Oto aksesuarı satan yerlerde hem bu ledlerden hem de florasan çeşitlerini bulabilirsiniz, tercih sizin
şerit ledleri arkadaşlarında dediği gibi direk aküye bağlama...araya bir sınırlayıcı koy....bende dükkan aydınlatmamı şeritlerle yaptım ...2 kalitesi var,sakın ucuz olanından alma kısa sürede ışığı zayıflıyor.
Direk akü konusunda sorun yok şerit ledler 3 tanede bir kesilebilir durumda üretiliyor 3 led ve 1 direnç seri bağlı 12v ile çalışmak üzere yapılmış yağmur nem vs ihtimali var ise silikonlu olanlarından alabilirsin az daha pahalıdır.
Ben teknemde şerit led ile aydınlatma yapıyorum. Silikonlu şerit led dış ortam için uygundur. Direkt 12V aküye bağlanabilir. Elektrik-elektronik malzeme satışı yapan bir yerden ya da internetten alın bence. Oto aksesuarcılarda daha fiyatlıdır. Seçmk durumunda kalırsanız 3 chipli (5050) olanlar ve/veya metrede 60 ledli olanlar daha fazla ışık verir.
Bir küçük ayrıntı ;kesinlikle akü-led arası bağlantıyı ince kablo ile yapmayın aksi halde loş yanabilir.
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum değerli fikirleriniz için bu uyarıları tavsiyeleri dikkate alaraktan yarın işallah soluğu elektrikçinin yanında alıp bir düzenek yaptıracağım kulladıktan sonra da raporlarla beraber hep beraber sonucu görürüz