Merhaba arkadaşlar ben çocukluğumdan beri hep serpmeye heves etmişimdir hatta birkaç kere rüyalarıma bile girdi.Ve en sonunda almaya karar verdim fakat kafama takılan birkaç soru var izninizle onları size sormak istiyorum. -serpme etik midir?Yani tırıvırı gibi yasak olabilir mi?Ve serpmeyle avlanmak ne kadar doğrudur? -eğer serpme etikse kaç kiloluk serpme almak lazım ben gölde ve denizde alvlanmayı düşünüyorum ayrıca limanda da avlanabilirim. -serpmenin çeşitleri nelerdir?Duyduğuma göre etekli eteksiz gibi ayrımları varmış. -serpmenin çapı ne kadar olmalı veya uzunluğu,ve göz açıklığı yüksekliği vb ne kadar olmalı? -Ve son olarak serpme nasıl atılır?Bunu gösteren bir videonun linkini verebilir misiniz.İyi günler.
İçsularda amatör avcılık MADDE 13 – (1) Ek-4’te yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-5’te yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. Denizlerde amatör avcılık MADDE 15 – (1) Denizlerde amatör avcılık zaman yasağına tabi değildir. Gün içinde av saati sınırlaması yoktur. (2) Denizlerde amatör avcılıkta kullanılabilecek avlanma araçları ve yasaklı maddelerle ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Denizlerde amatör avcılık parakete, pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Umarım bu aydınlatıcı olur.
Denizde kullanımına herhangi bir yasak yok,gerekte yok ancak ,dere ve göllerde yasak ve zararlı bir yöntem.
Biz olta avcıları, serpmeyide, ağla avlanmayıda, trolüde, vs.vs. benzer türden sözüm ona avları, av olarak değerlendirmez, sevmez ve de etik bulmayız. Dolayısıyla, bu ve benzeri yerlerde, isteklerinize cevap bulamazsınız. Ağ aralığı, göz açıklığı ne kadar olmalı dersen, 50 cm. den az olmamalı.