sert mi yumuşak misinamı ================================================================================ tatlı suda: bana göre misina seçerken esas soru bu olmalı.(sert mi yumuşak misinamı) çok sayıda misina üzerinde yaptığım çalışma üzerinden çıkardığım sonuç kendimce şu oldu; kimi balıkçılar sazan için ileri atım için sert misina kullansa da,kimileri taşlık avlaklarda sert misinaların sürtünmeden daha az etkilendiğini söylesede; bana göre tatlı su da; hangi balıkla uğraşırsanız uğraşın,eğer büyük balık tutmayı amaçlıyorsanız,mutlaka balığın darbelerini absorve etmesi açısından,esnek misinalar kullanılmasından yanayım''''.ama ben flouro carbon kullanırım '''',görünmezlik açısından derseniz de sertlik ve görünmezlik arasın da seçim sizin olur.. HERKESİN GÖZDEN KAÇIRDIĞI BİRŞEY VAR misinaların çekeri erttıkça,sertliği de artar ancak,misinanın çekeri ne olursa olsun,misina ya düğüm attığınız da, bütün mesele misinanın düğüm mukavemeti kuvvetine döner,çekerinin hiçbir fonksiyonu kalmaz.
Kendi adıma tercihim yumuşak misinalardan yana olur. Hem düğüm atmada daha başarılı bulurum hem de makara üzerinde gam yapması sanki daha az oluyor, atım sırasında patlama yapıp birden boşalmıyor. Misina ne kadar sağlam olursa olsun dediğiniz gibi iş aslında çoğu zaman atılan düğümün düzgünlüğünde. Sağlam atılmayan düğümlerimin ipek(örgü) misinada bile kırıldığını bilirim. İyi düğüm ve uygun kalama ayarı derim..
Bende Yumuşak Misina Derim.nedenine Gelince Büyük Balik Yakalandiginda Baligin Sert Darbelerine Karşi Esneme Gösterdigi Için Yumuşak Misina Tercih Ediyorum.
yayın için kullandığım takımdaki misnalarda genellikle kalın olduğu için düğüm yerinden açılma yada kopma olayları yaşıyorduk. bunun önüne geçmek için yanımda 502 tipi bir Japon yapıştırıcısı bulunduruyorum.Düğüm noktasına 1 damla yeterli oluyor. ama asıl önemli olan balığı kıyıya çekerken yaptığınız eylemin nasıl olduğudur. sert hareketler ne kadar kalın yada sert olursa olsun misinanın kopmasına yol açar.önemli olan tabiki balığı yorup kıyıya almak. eğer makinalı takım kullanıyorsanız bence yumuşak ama çekeri yüksek kaliteli misina her zaman avantajlıdır.kalama açık konumda rahatlıkla ince bir misina bile trofe avı kıyıya alır.sert misina makinada boşalma yaparken rahat olmuyor.uzağa atışı engelliyor.özellikle uzak atış gereken göl-gölet gibi yerlerde sert misinayı tercih etmem. ama tekneden balık avında o kadarda önemli değil.ne olursa olsun bence farketmez.
hepsi çok doğru tezler,daha ilginçleri de gelecek gibi,keza düşünmediğim tecrübeler de var anlattıklarınızda elinize sağlık
değerli arkadaşlar vermiş oldugunuz bilgiler icin teşekürler misinayı nasıl ayırdedecegiz sert mi yumuşakmı saygılar...