Merhaba arkadaşlar.Bu sabah oğlumla saat 6:15 gibi kalkıp tekneye doğru yola çıktık,yolda rüzgarı izlediğimde işte aradığım hava dedim içimden.Tahminen 25-30km Kuzey-kuzeydoğusu.Önce fırından taze börekleri aldık sonra teknenin bağlı olduğu iskelede oturup kahvaltımızı yaptık güzelce,tekneyi biraz temizlikten sonra koyduk takım taklavatı çıktık yola,biraz geç kalmıştık aslında güneş doğmaya başlamıştı.Meraya yaklaşırken açtık kamışları ,2-3 metre saldık raglouları yüzüşlerini kontrol ettik ve 70-80 metre kadar saldık sağlı sollu takımları,biraz gitmeden oltaların biri eğildi,sardım misinayı ve kepçelemeden attım tekneye,tahminen 38-39 cm bir ispendek,ilk turda neşemiz yerine geldi hemen Mera dönüşünde balıkçı teknesi ağlarını topluyordu biraz rotayı sola kaydırdım,o esnadan hemen sonra kamışın biri güzelce yattı,4000 lik shimano zircos un kolu biraz zorladı beni,şaşırdım açıkçası,oğluma kepçeyi almasını söyledim,balık iyice yaklaştı ve kepçeledik aldık tekneye,gelen 45-46 cm güzel bir paşa.Neşemiz daha da arttı 2.turda mera dönüşünde 37-38cm bir tane daha aldık.3.tur boş geçince farklı bir meraya yöneldik,gidiş turunda birşey denk gelmedi,dönüşte ragloulara martılar musallat oldu,ve malesef yakalandı.Martı zorluyor boş anına denk geldiğinde ben sarıyorum makinayı,kalama cırlıyor ben sıkıyorum,en sonunda martıya zarar vermeden yaklaştırdım tekneye zar zor gagasından çıkardım penseylle iğneyi ve saldım,bu arada tüm martı kolonisi tepemizde arkadaşlarını yalnız bırakmıyorlar Bu merada levrek yerine martı avlayınca yine ilk meraya doğru yola koyulduk,ilk merada da 2 turda bir minik ispendek alınca ispendeği saldık ve dönüş yoluna geçtik.Bir av maceramızda böylece bitmişti..Hepinize rastgele arkadaşlar... http://www.youtube.com/watch?v=cslJzkNUMAE
Güzel av ve avcılık için tebrik ederim. Çok güzel bir av olmuş, beni de gaza getiriyor bu tür raporlar ama benim için henüz erken. Devamına rastgelsin.