Değerli abilerim düşüncelerinizi bekliyorum... Geçtiğimiz yaz yeni shimano makine ve kamış aldım.Kamıştan memnun olmama rağmen makine içime sinmedi.Aslında yeni bir olta takımı düzmeye giderken makine olarak aklımda DAİWA BG60 almak vardı ama malzemecinin tavsiyesi üzerine SHİMANO NEXAVE 10000FA aldım.Daiwadan caymamdaki etkende malzemecinin kafa sallıyor sözü oldu.Kamış olarakta yine shimano beast/master AX TE 10000-330 aldım. Makineyi boşta çeviriyorken yağ gibi ama biraz yük binince gır gır gır diye ses yapmaya başlıyor.(28 gr lik bir kaşığı çekerken bile).(Makine 3 rulmanlı).Bunun nedeni ne olabilir?
Onu bilmem ama neden daiwanın bg modelini kötüledi anlamadım gitti.Daiwa bg yi millet arayıp bulamıyor,rüyalarını süslüyor kendimden örnek verebilirim Aslında uç..av dan almışsanız bu durumu normal karşılarım ben.
Süper stoper dişlisine kumanda eden geri durdurma yayının özelliğini kaybetmesi yada yağının eksik olması nedeniyle misina tarafından ileri çekilen (1-2mm)anaşaftın dişiliyi yaya yaklaştırması bu sese neden olur.. Çözüm makine açılıp bu kısım ince yağ ile yağlanmalı..Gres kullanırsanız çamaşır makinesi tamircilerinde satılan suya dayanıklı silikon katkılı sgres ile ince bir tabaka halinde yağlarsanız sorun çözülür.. Bunun dışında daıwa BG serisi makineler misinasız ve kamışa takılmamış haldeyken kafa sallayabilir..Ancak misina sarılıp kamışa takıldığında titreşim bile yapmazlar..2 bg 60 ve 1 bg 90 kullanan biri olarak bunu söyleyebilirim..Özellikle BG90 güç olarak shimano,okuma,dam dahil pekçok markanın en güçlü makinelerinden daha fazla çekiş torku üretir.
Okan uç..av konusunda haklısın.2 senedir bu makinayı almak vardı kafamda(yine var ).Bende rüyalarımı süslemiyor desem yalan olur.yorumun için teşekkürler.Bandırmada balık başlayınca bir organizasyon düzenleriz inşallah....
Erdal abicim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim söylediklerini uygulayacağım inşallah sorun ortadan kalkar.
Samed kardeşim sorunu halledemezsen makinayı bana yolla ..pekçok arkadaşımın makine sorunlarını halledip geri yolladım.. Bunun dışında BG serisi makine almayı düşünüyorsan bu konudada yardımcı olurum..Bandırmadaki tüm av bayileri beni çok iyi tanır..Balıkesirden erdal dersen her konuda yardımcı olurlar..Uçar avda dahil..
Sizin gibi insanlardan bilgi almak paylaşmak bizleri tecrube sahibi yapıyor.Her konuda teşekkürlerimi sunarım...
Çünkü yeni olta takımı makine kamış almaya gidince herkesin övdüğü bu fiyata bu kalite dediği ryobi ecusimayı tavsiye etmem demişti.Belki de sahtesiydi tavsiye etmemesinin sebebi çünkü babamla tanıdık.Artık orasını bilmem ama yanıltmıştı beni ve zaten fiyatı da aşırı yüksekti gittik başka yer den tu.an dan baya bi ucuza almıştık. Organizasyon konusunda ise her zaman hazırım abi.Yeter ki boş zamanım uygun zamanım olsun.
Selam daiwa bg 30 u 18 senedir kullanırım.sorum yok 60 lık biraz agırdır sadece.Sen bunla sahte balıkmı cekecen ki hafif sallasa ne olurki.