diye sesleniyor bu minik kardeşlerimiz !!! Uploaded with ImageShack.us bu minik kardeşlerimizin çağrısı BATMAN/KOZLUK/AŞAĞI ALIÇLI KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU'ndan geliyor arkadaşlar. fiziki şartları tam bir felaket olan okulda 58 öğrenci eğitim görmeye çalışmakta. Uploaded with ImageShack.us ve yarım bir silgiye bile ihtiyaç duymaktalar. bir yakınım tarafından öğrenmiş olduğum bu vahim durumu sizlerle paylaşmak istedim. ''belki'' dedim bu minik yürekler için sizlerde bir şeyler yapmak istersiniz !! Uploaded with ImageShack.us belki bu minik yürekli dev adam için Uploaded with ImageShack.us bakın okul öğretmeni mehmet bey aşagıdaki öğrenci için ne demiş Bu öğrencimin adı emre ve 3 aylık yetim. Çünkü babası 3 ay önce köyünün ilerisinde çalıştığı baraj inşaatında büyük bir taşın altında ezilerek vefat etti. Daha 3 ay bile çalışamadan yeni işyerinde, bizi ve çocuklarını yalnız bıraktı tek odalı evlerinde. Hep babasına benzetirdim Emre'yi, artık benzetmeyeceğim... Uploaded with ImageShack.us bu işe ön ayak olan Erzan arkadaşımızın ve okul öğretmeninin yolladığı mesaj şöyle arkadaşlar MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM, 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLAMASINA ÇOK KIS BİR SÜRE KALDI. GÜZEL MEMLEKETİMİDE,YİNE,BİRÇOK OKUL TEMEL İHTİYAÇLARI OLMAKSINIZ DERS ZİLİNİ ÇALACAK. İŞTE ONLARDAN BİRİ DE; BATMAN/KOZLUK/AŞAĞI ALIÇLI KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU... OKULUMUZUN FİZİKİ ŞARTLARI TAM BİR FELAKET-GURUBA EKLEDİĞİM FOTOĞRAFLARDAN GÖREBİLİRSİNİZ. AYRICA OKULDA BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASI YAPILMAKTADIR. 1.-5. SINIF OLMAK ÜZERE TOPLAM 58 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRMEYE ÇALIŞMAKTADIR. BENİMLE İLETİŞİME GEÇEN SAYIN HOCAM MEHMET RESUL KARA,TEMEL İHTİYAÇLARININ; -KIRTASİYE MALZEMELRİ -ÖNLÜK -GİYİM -ÇANTA -HİKAYE KİTAPLARI -MASA ÖRTÜSÜ / PERDE VB. OLDUĞUNU İLETTİ. OKULUMUZ İÇİN BİRŞEYLER YPMAK İSTEYEN GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIMIN BENİMLE İLETİŞİME GEÇMESİNİ RİCA EDERİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER... !!!!AŞAĞIDA OKUL ÖĞRETMENİN BANA YOLLADIĞI MESAJI OKUYARAK,NE İLE KARŞI KARŞIYA OLDUĞUMUZU DAHA İYİ ANLARSINIZ!!! Okulumuz tek sınıf ve 1962 yılında yapıldığı için çok eski,çatısı akıyor, 8 yıl önce boya badana yapılmış. Yerler 50 senelik olduğu için çimentosu aşınmış, toz yutmak bizim için ikinci ders gibi. Pencereler yağmur yiye yiye kapanmıyor bile. Kapılar kırık dökük. Kitaplığımız yok. Müdür odası diye bir yerimiz bile yok. Depomuz olmadığından dolayı kömürleri koridora bırakıyoruz. Bunlar okulun olmayan fiziki şartları. Göndereceğiniz her yardıma, okul ve öğrenci olarak muhtaç olduğumuzu bilmenizi isteriz. Okulumuz 1 sınıftan oluşuyor, 1,2,3. sınıf:36 öğrenci, 4,5. sınıf:22 öğrenci. kızlar 22, erkekler 36 öğrenci. Yardım konusundaki samimiyetiniz ve bu konudaki çalışmalarınız, bu 3 yıldır okulda her türlü sıkıntıyı yaşayıp yavaş yavaş biten idealistliğimize bir katkı olacaktır inşallah. 27 yıllık hayatımda son 3 yılımda saçıma giren her beyaz saç bizi biraz daha sıradan öğretmen yapmaya başladı, ama herşeye rağmen Mücadelemiz birleştirilmiş sınıfta yokluklarla eğitim öğretimlerini yapmaya çalışan bu yumurcakları sahiplenmek ve ellerinden tutmaktır. Öğrencilerin kalemlerini almazsam 2 ay kalemsiz deftersiz, silgisiz gelirler, Öğrencilerimin aileleri çok fakirler. Herşeye de ben yetişemiyorum,çoğunun önlüğü yok, olanların bikaçtenesini de ben almıştım. Yani Erzan hanım hangi eksiği söylesem, olan bişey yok malesef... Kırtasiye malzemesi ağırlıklı bir yardım çalışmanız olursa gerçekten bizi mutlu edersiniz. Kitap olarak 1/5. sınıf arası hikaye kitapları çocuklar için çok iyi olur. Herşey için şimdiden teşekkürler.
Evet arkadaşlar durum bundan ibaret. Erzan hanım ile yaptığımız görüşme üzerine; şu an için öncelikli olarak 1-5 sınıf seviyesi hikaye kitaplarına, Özellikle matematik olmak üzere test kitaplarına, Yardımcı ders kitaplarına ihtiyaç var. Bunun yanında; kırtasiye malzemeleri ve giyim kuşam olarak da katkıda bulunabilirsiniz. Ama dediğim gibi öncelik şu an için kitaplardan oluşuyor. Çok fazla vaktimiz yok arkadaşlar, Malum eğitim dönemi başlıyor. ‘’Ben varım’’ diyorsanız eğer; yardımlarınızı, ERZAN AKTAR adına, 0555 835 64 15 numaralı telefonu ekleyerek, ve BALIKAVI.NET notu düşerek ARAS KARGO-İÇERENKÖY-ERENGAZİ şubesine gönderebilirsiniz. Toplanan yardımlar şuan da hazırda bekleyen yardımlar ile birlikte bu tarihten sonra toplu olarak kardeşlerimize ulaştırılacaktır. Son olarak; bu işin bursa ayağında bana yardımcı olan barış (mallaca) kardeşime ayrıca teşekkür ederim. Sağol dostum… Selam ve sevgilerim ile…
Ercan Kardeş, ilgisiz kalmak elde değil. Eminim herkes, bu çocukların ellerinin kalem tutmasını ister. Emeği geçenlere teşekkürler.
konu ile ilgili ben de hemen ilgileniyorum. elimden geleni yapıcağım. haydi balıkavı.net; bu kadar üyemiz var, eminim ki bu miniklerin sesini duyan bir çok arkadaşımız yardımcı olucaktır!!! sosyal sorumluluk zamanı...
Konu yukarı... Bizim iki paket sigara paramız onların 1 bilemedin 2 test kitabı arkadaşlar hadi kıpırdayalım...
eminim hiçbir arkadaşımız bu konuya duyarsız kalmayarak imkanları dahilinde elinden geleni yapacaktır,
Bu sene birinci sınıfa başlayan büyük kızım Azra Zeynep'in gülümsemesi değil mi arka sıradaki kız... Dün seni gördüğünde boynuna sarılan yeğenin değil mi öndeki parıltılı gözler? Umuda koşan çocukluğumuz değil mi o yalçın kayaların önünde.. Hayatın ne kadar zor olduğunu anladığımız gündür o kaygılı bakışlarla sırtımızdaki çantada bulunan bilinmezliklerle.. Hayatın başında "baba bana para ver" fişini okuyamamak mı o son bakışlar.. Fena ürperdim, düğüm düğüm boğazım. Keşke Kel Mahmut'un öğrencileri gibi gidip elden verebilsek yapabileceğimiz yardımları, yüreğimizin en nasır yerinden bir kat daha söksek.. Gayret edelim arkadaşlar bu iş çok önemli..
Ercan dün telefonla konuşmamızdan sonra yeğeninle irtibata geçip çalışmalara başladım.İnşallah Pazartesi günü koli tamamdır.
Bünyesinde çalıştığım bir holding'in gönüllüleri olarak, ilk hepimiz sorumluyuz kampanyasında gereken kırtasiye ve giyecek yardımının yapılacağı yönünde bir mail almış bulunmaktayım. Konuyla ilgili Erzan hanımla görüştüm. Haberi olmayan sizlere buradan da söylemek istedim.
Ercan abi mesajı yeni gördüm. Biraz ön çalışma yapayım. Kitap benim konuma giriyor. Kırtasiye malzemelerinde elimizden geldiğince yardımcı olucaz tabiki.
Sesimizi Duyan Var mı? Orada Kimse Var mı? Başucumda kitapların Seni sorar çocukların Neredesin üşüyorum...yalnızım Allahım yağmurlar yağdır Bu yangının, acımızın üstüne
özgürcanım, önder arkadaşımız ile aynı kanal üzerindesiniz destek olan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum... iyi ki varsınız...
katkın için tekrar teşekkür ederim barış, eksik olma kardeşim... kazım'cım, bekliyordum ne zaman yazacaksın diye. kitap konusunda sana güveniyorum kardeşim
................................................................................... ........................................................................................... senin için bu satırlara ne yazsam kafi gelmez. benim koca yürekli abim...