Herkese merhaba Tatilde balık tutmaya pek fırsatım olmadı. Tatil dönüşü işe başlamadan hafta içi ufak bir kaçamak yapayım dedim. Sabah 6.30 da yola koyuldum ve sabah 7.30 da avlağa vardım. Sessiz ve sakin bir gün. Hafta içi ve Ramazan 'dan olsa gerek kimsecikler yoktu. Oltamı ve bir gün önce bağladığım sahtelerimi yanıma alıp akıntıya yukarı sesizce yürümeye başladım. Durum güzeldi balıklar suyun üstüne yakın, gurup gurup geziyorlardı. Guruplardaki irileri seçerek atışlar yapmaya başladım ve neticede 2 saate 25-35 cm arası 35 kadar kasna kandırmayı başardım. Kandırdığım tüm balıkları suya iade ettim. Saat 10.30 da hava kızdırmadan sesizce evin yolunu tuttum. Kullandığım takım 2,70 - 5-6 atarlı iki parçalı Fly Sopası 5 no yüzen tip ip, 1,2 mt örgü lider, 40cm fc 0.18 tippet . Sahte Kara çekirge. Rastgelsin.
Çok tebrik ederim, mükemmel bir av yapmışsınız. Hele fotograflar, hele hele şu fotograflar şahaneeee.... Gerçekten fotograflamanızı çok beğendim. Balığın tüm güzelliğini yansıtmışsınız. Yakaladığınız renk cümbüşü muhteşem.... Yakın çekim kara çekirge ve balık nefis olmuş. Kara çekirgeyi de ilk defa görüyorum. Nice avlar temenni ederim... Rastgelsin...
Tebrikler Birol bey, örnek bir ava imza atmışsınız, resimler de harika ellerinize sağlık, avlarınız her zaman böyle bol ve bereketli olsun
Teşekkür ederim. Beğenmeniz benide mutlu etti. Kara çekirgeye gelince süper bir Kasna avcısıdır. Beni hiç utandırmadı. Daha iyi avlar sizin olsun. Rastgelsin
Teşekkür ederim Zait bey. Görerek avlanmak çok daha zevkli. Fly ayrı kılanda bu sanırım. Neticede Kanada olsa çok güzel. Yakın zamanda Kocaeline yakınında idim fakat bölgeyi bilmediğim için avlanma şansım olmadı. Sadece 3 tane kasna tutabildim. Rastgelsin
Çok güzel bir av geçirmişsiniz, saldığınız balıklar ve fly tekniğide avınıza ayrıcalık katmış. Tebrik eder devamını dilerim...
Teşekkür ediyorum. Balıkları çoğu zaman salıyorum. Avlandığım su eğer temiz ise nadiren makul miktarda balık alıkoyorum. Fly ile balık yakalamak balık avının ayrı bir boyutu. "Anlatılmaz Yaşanır " diyelim. Rastgelsin