sevgılıme olta takımı

Konu, 'Takım Çantası' kısmında görkem yetki tarafından paylaşıldı.

1. görkem yetki

görkem yetki görkem yetki

sevgılım balık tutmayı cok sevıyor olta takımı var zaten ama bende ona almak ıstıyorum acaba nasıl bısı alabılırım nerden alabılırım yardımcı olurmusunuz lutfen cunku hıc bı fıkrım yok:( bu hedıye nasıl olur sızce?:confused:

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Pembe olması elzem :(

Alba'nın black sea diye bir kamışı var. Surf ama baya kalite bir şey. Üstelik pembe. Bir gözatmak iyi olabilir.

Makine denince, Okuma'nın renkli cicili bicili makineleri var ama, daha iyisi yurtdışından getirtmek.

3. görkem yetki

ama erkek arkadasım bu ve fıkrım hıc yok yanı nerden alabılırım bunu ogrencıyım surprız de yapıcam en fazla verebılecegım para 200tl olmazmıkı:( skoylu

4. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Serdar abi istemeden ters köşe olmuş :) Görkem hanım arkadaşınız nerelerde balık tutuyor?bunun cevabını verirseniz yardımcı olabilir site sakinleri

5. görkem yetki

:) vala eminonu bogaz unkapanı o galata koprusu varya oralar bıldıklerım bunlar yanıs dılse:(

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Görkem yeğenim, öncelikle alınan hediyeler anlam ihtiva etmeli ve kullanılabilir olmalı. Yani alındığına değmeli.

Bu nedenle önce küçük bir istihbarat çalışması yapmalısın.

Şöyle ki;

1- Nerede avlanır ?

2- Nasıl avlanma şekli vardır ?

3- Avlanırken kullandığı malzemeler nelerdir ? ( 8'li, 10'lu çapari mi, Sahtelerle at-çek, yani spin mi ?)

Bu ve benzeri sorularla gerekli bilgileri aldıktan sonra, konuyu tekrar buraya taşır, yapılacak önerilerle çok daha sağlıklı seçim yapabilirsin. Önceden de tesbit ettiğin bir mağazada, almayı hedeflediğin ürünleri, satıcınında yönlendirmeleriyle analiz eder ve sonrada arkadaşınla birlikte giderek yerinde sürprizini yaparsın.

Mesela bu satış mağazası olabilir.

http://www.spotbalik.com.tr/index.php?do=dynamic/view&pid=7

7. görkem yetki

nerede avlandıgını yukarı yazdım ama ne kulanıo hıc bılmıorm soramıorumda anlıo sonra ama senlerdr tutar balık ogrencıyım cok pahalı dıl ama gusel bısı olsun ısterım:(

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bu zevk ayrı bir kategoridir. Yani bir parfüme, bir demet çiçeğe benzemez.

Kendi başınıza yapacağınız bir seçim, arkadaşınızın zevkine ve kullanım amacına hitap etmezse, hiç bir anlamı olmayacaktır.

Kamış + makina olarak bir takım düşüneceğinize, hedefinizi tek makina olarak değerlendirin. İsabet olacaktır.

Kendi bakış açımla, böyle düşünürüm.:confused: :confused:

9. Elvis

Elvis Suat

Görkem Hanım,
    Arkadaşlara katılıyorum,arkadaşınızın İstanbul da avlandığı belli,o yüzden ona tek bir hediye olarak iyi bir 'surf' kamış veya surf için uygun bir makina almanızı öneririrm.Birkaç parça hediye yerine tek ama iyi bir hediye...
    Birde lütfen,öğrenciliğinize yakışacak şekilde düzgün bir Türkçe kullanınız...Tenefüs arasında yaşıtınız arkadaşlara 'sms'göndermediğinizi hatırlatmak isterim...

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Görkem kardeşim ben İstanbullu değilim, çok yardımcı olamam ama öncelikle erkek arkadaşın hangi balıklardan tutuyor. Bu bilgiye ulaşırsan kullandığı takım ve stil hakkında İstanbuldakilere fikir verecektir.

Mesela genellikle istavrit mi, lüfer mi tutar?
    Bu bilgi bayağı yol aldıracaktır sana. Cep telefonunla erkek arkadaşının makinasını yakından çekebilirsen çok iyi olur. Yardım etmek için büyük faydası olur istanbullu arkadaşlara.
    Bence de Tevfik abinin de dediği gibi ya makina, ya kamış alman daha yerinde olacaktır. Bu malzemeler düşündüğünden çok daha pahalı çıkabilir.
    25 tl'den 3,000 tl'ye kadar makina var benim gördüğüm. Çok geniş bir yelpaze yani. Tek bişey al, çok sevineceği bişey al. İstanbul boğazında çalışan, iş gören makinalar minimum 200 tl civarlarında sanıyorum.
    Örnek : Okuma Blue Hawk gibi.

Örneği yalnızca fiyatlar konusunda aklında birşeyler şekillensin diye verdim.

Bu fiyat çok geldiyse ve erkek arkadaşın lüfer, palamut gibi balıklar da avlıyorsa sahte balık alabilirsin mesela. En babası 70 tl falan. :D (Bu konuda yardım edebilirim)

Benden bu kadar. Zor bir hediye alanı seçmişsin, kolay gelsin. :)
    Umarım daha net yardımcı olanlar çıkar.

11. selahattin123

selahattin123 Selahattin Babaoğlu

geçekten gençlerin kız arkadaslarıyla balık tuttugunu görmek baya hoş bu bir doga sporu bay bayan herkes yapmalı bunun için ugrasıp tanıdıklarımızıda bu aktiviteye yönlendirebiliriz

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Daha neler abi:laughing:

13. görkem yetki

hepınıze cok tesekkur edıorm suat bey yazıma takılmıs ama ben unı ogrencısıyım tenefus aralarında ne demek suat bey burda arkadasların hepsı yardımcı oluo sızde buna dahılsınız yazıma bı sız takldınız neyse butun arkadaslara cok tesekkur ederım... volkan bey sevgılımn adıda volkan:) evet zor bı hedıye ama cok sevdıgı ıcın aklıma bı bu geldı:( foto cekmek ıyı fıkır bunu denıcem ;) vala ıstavrıtte tutuyo palamut tutmusluguda oluo mesela bı kerede tekırdagda bıyerde sazan tutmustuk aynalımı ne oluomus:) suat bey volkan bey ve tevfık bey sıze cok tesekkur ederım dedıgım gıbı bu sekılde hıc anlamıormda o yuzden bole okuyup not alıyorum.:)

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    :)

görkem sen genede pembeden vazgeçme.

erkek adam sevgilisinin aldığı şeyle gurur duyar. sevgilim bana pembe makine alsın, ne bu böyle diyenlere sevgilimin hediyesi demek beni mutlu eder. heleki birde kalite bir şeyse.

tavsiyem, iyi bir surf kamış olacaktır. 200 tl ye makine yok kalburüstü.

bahsettiğim alba olabilir. lineaeffe spider surf gibi bir şeyde olabilir. bir balıkçı için kamış her zaman lazımdır.

15. görkem yetki

yanı kamısmı daha onemlı makınemı:(

16. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    bence her ikiside önemli. o yüzden makine de alsan kamışta alsan beğenecektir.
    çok fazla kafanı takma . ikisinden birini hediye et.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Mesele tamamen duygusal hihi

Makinenin iyisi en az 500 TL.

Kamışın iyisi ise, 180 - 200 TL'den başlıyor.

Mesela:

http://www.spotbalik.com.tr/Surf-Mill-Surf-Kamis-420cm-220gr,PR-24466.html

Ve sanırım herkes, boğaz civarında bulunan her balıkçının iyi bir ikinci kamışa asla hayır demeyeceğini söyleyecektir burada.

18. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Şuna bir bak abicim. Kolay gele.

http://www.oltayagel.com/360-DAM-Olta-Makina-Set-Takimi,PR-745.html

Bizim takımın selamını söylersen ciddi bir indirimde yaparlar.

daha kaliteli bir takım için albastar istanbul kamış ve ryobi ecusima 8000 vi

19. barok

barok erdem bozkurt

makine tavsiyem ryobi 8000 vi

20. görkem yetki

lınke baktım okan bey gayet uygun kamıs ve makıne fıyatı onu alsam nasıl olur her avda kulanabılırmı her balıkta cunku ben anlamıorm ama bole bı hedıye alırsam cok sevınıcek bılıorm.. bogaz emınonu unkapnı vs yerlere gıdıo glata falan ıse yararmı bu takım...???? bıde o dedıgınz makıneye baktım cok gusel herkes gusel yorum yapmıs olumsuz bısı yok sımdı makına alsam tek makınada hedıye edılmez dımı:(?? lutfen yardım ıstıorm