Sevindirici haber

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında Yakamoz tarafından paylaşıldı.

1. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Arkadaşlar 13 Ağustos 2009 tarihli zaman gazetesinde yayınlanan bir haberi siz dostlarla paylaşmak istedim habere göre ;
    Tekne ve Yatlardan alınan % 26'lık katma eğer vergisi ( KDV ) ile Özel tüketim vergisi ( ÖTV ) % 1'e çekiliyor.
    Ulaştırma bakanlığı ile maliye bakanlığı bu yöndeki ortak çalışması bakanlar kurulunda imzaya sunulmuş .
    düzenleme yürürlüğe girerse çok iyi olacak.

2. tamer dursun

tamer dursun Tamer Dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    Hadi bakalım bu gidişle yeni bir sevda daha düşecek sanırım tutku hanemize.

hayırlısı

3. onur1872

onur1872

marina liman sorunları halledilmdikten sonra isterlerse bedavaya versinler sorun hallolmayacaktır.benim şahsi görüşüm bu yöndedir.1000 liraya tekne aldık motor da ayarladık diyelim.biryere bağlayamadıktan sonra ne yapayım tekneyi?evin altında birbirimize mi bakalım.romorkla falan uğraşılacak iş de değil..en fazla sezonda 3 kez denize gidersiniz.bir limana bağlamak isteseniz aylık 250 lira istiyorlar batmama garantisi de vermiyorlar.istanbul için konuşuyorum.bu şartlarda bedavaya verseler yine de alınmaz..kendi yatları için kanun çıkartmaya devam etsinler..

4. LapinCash

LapinCash

Sizde kıyıya bir tane kazık çakın ona bağlayın erdekte herkey öyle kıyı boyu öyle millet bir çivi kazığı çakmış herkez ona bağlamış kimisi iskeleye bağlamış.

5. onur1872

onur1872

istanbulda kazığa bağlasak sabah kazıkla birlikte sökerler :) marinaya 250 lira veriyorsun ona bile garanti vermiyorlar.geçen kurbağalıderede sordum 250 lira dediler zaten yer yok ama ayarlarız dediler..sonra da indirim yaptılar fakat yinede garanti vermediler..keza eyüp için de bağlarız sorun olmaz ama 7/24 kontol etmeniz şart dediler..sonuçta hadi tekneyi bırakırsın en fazla batar diyebiliriz ama motora güven olmuyor..burada geceleri teknelerin demir krom aksamını bile çaldıklarını biliyormusunuz bilmiyorum.motoru bıraksanız anında götürürler.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Dediğin yerlerin hepsi de riskli yerle hele haliç kıyıarının tamamı riskli teknde birşey bırakma dıyeceğim o şartlarda bu sefer komple tekneyı çalacak lar o yuzden önce yeri temin edip sonra tekneyi almak gerek. İstanbulda bundan ötesi yok

7. onur1872

onur1872

ya zaten istanbulda tekne falan düşündüğüm yok..zodiac a devam..yaz aylarında 3 ay bağlayacaksın biryere tamamdır..kalamış marina falan gibi güvenli yerler olması şart ama oraları da sezonluk 600 lira..gerçi 3 metrelik bota bu fiyatı isterlermi bilmiyorum.tekne ve motor almak istanbulda hayal gibi birşey isterlerse ötv yi kdv yi sıfıra indirsinler isterlerse bedava tekne versinler..koyacak yer olmadıktan sonra istanbulda boğaz ve marmara kadıköy kıyı hattında tekne çoğu insan için hayalden öteye gidemez.

8. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Her ne olursa olsun bence yinede vergilerin düşmesi olumlu bir haber
    Limanlar ile ilgili kısım ise ayrı bir konu, kunuya birde şöyle bakın hem liman ücretlerinin çok yüksek olması hemde vergilerin çok olması daha kötü değil mi :D :D ? En azından bir tanesini düşünmeyiz değil mi ? :D :D
    Kimbilir belkide ileride bunada bir çözüm bulunur belkide bu konu hakkında toplum olarak bir şey yapılmadığından kimse dile getirmediğinden böyle oluyor
    Her ne olursa olsun hakkımızda hayırlısı olur inşaallah

9. onair

onair musa

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    istavrit
    sevdaaa

Özel tekneciliğin gelişmesi adına iyii olur ama dediğin gibii 4- 5 senedir tekne sahibiyimm harcadığım para teknenin 5 katını geçti herhalde almak işin en kolay kısmı barındırmak masraflar getirmek götürmek çok masraflı ve zahmetli ilk seneler evim üsküdarda olmasına rağman maltepede bi yer bulabildim boğazda yer yok nereye gitsem hiç kimse oralı olmuyor bile yok yok yok hele bu balıkçı esnafı çok insafsız neyse maltepede yer buldum tonozdu zincirdi dubaydı yok derneğe bağıştı yok aidat tı dünya para sonra bi lodosta benim tekneyi kayalardan topladım ses yok elemanlarda öyle dedimm güvenlikli yere koysanda güvenlik yok tekne parçalanıyoo boğazda attım tonozumu bağladım zicirle bide iskele yaptım iyiyimm şimdi ama bu güne kadar çektiğim zahmeti anlatamam yinede teknenin olması güzel çocuk gibi ya hava biraz rüzgarlı olsa aklın orda geçen bizim hatun bişey söyledi şok oldum "sen tekneyi benden çok seviyorsun "

10. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    su tonoz parasi denen olaya hiç aklim ermiyo zaten ne sebeple alinir kanunda yeri varmidir bilinmez....bostancida aylik 160 milyonluk yere 3 buçuk milyar tonos parasi istediler

11. fish founder

fish founder Özgür

12. onur1872

onur1872

tonozu boğaza atmak ve iskele yapmak için herhangi bir ücret ödedinizmi?herhngi biryere para veriliyormu?güvenlimi?yanında tekneler oluyormu?nasıl yapılır bize de bilgi verirseniz seviniriz?sonuçta bende düşünebilirim.

13. teknikelektronikci

teknikelektronikci murat mehmet

ötb mi cikarali 1 hafta olmadi yana döne güvenebilecegim liman ariyorum ama burdaki 3 limana da gittim 3 üde ucuk fiyat söyledigi gibi garanti olmaz daha gecen hafta 4 tane 25 lik makina götürdüler v.s filan dediler marina olsa hic sorun degil amma anadolu sigorta sanirim teknelere sigorta yapiormus tek sartlari bagladiginiz yerde güvenlik görevlisi olmasi sartmis amma benim teknem gittikten sonra ne ise yarar bi cesme de sanirim marina var ama onlarda cok pahalidir offf bu gidisle her gün günü birlik indircem