Merhaba arkadaşlar! Göllerimizin temizlğini gözler önüne seren ibretlik haber. Çocuklarımızın geleceği ne kadar da parlak... http://gundem.milliyet.com.tr/ustu-...em/gundemdetay/03.04.2013/1688870/default.htm
Dün yine göldeydim, alabalık için. Bizim buranın insanı o kadar ahlaktan yoksun ki İçip şişeyi göle yerlere fırlatanlar, son ses müzik açıp herkesi dinlemeye mecbur edenler, şahin marka arabalarla patinajlar, tozu dumana katmalar... Hangi birini sayayım banghead Çok fazla kulaklarını çınlatıyorum bu tiplerin. Benim şahsi fikrim; menderes bulvarı boyunca, barlar harici içkiyi yasaklamalılar ( öyle geri kafalı biri değilimdir ) Ayrıca bulvar boyunca ve mesire yerlerinde jandarma veya polis sürekli denetim halinde olmalı ve adam akıllı cezalar kesmeli ki belki o zaman bu durum biraz düzelir. Yazık ya gerçekten çok üzülüyorum bunları gördükçe
bir-Adanalı-olarak-üzülerek-söylüyorum-hepsi-gerçek. diyecek-kelime-hem-çok-hem-yok. İnan-tüm-yazdıklarından-fazlasını-düşünüyorum
malesef artık ne çevresinin, ne doğasının, ne geleceğinin ne de memleketinin kıymetini önemsemez ve bilmez bir millet olduk. malesef...
Ben o dalgıçlardan birini kurtardım pazar günüydü vali tebrik etti beni resim filanda çekildik. Çok güzel bir gündü..
Tabiki İnan abi. Arkadaşlar ile piknik yapmak için genelde menderes piknik adasına gideriz sabah erkenden. Neyse bir baktık ki polis abiler geldi bu masayı terk edin vali gelecek barajda temizlik yapılacak dediler. Bizde tamam dedik o kadar eşyayı topladık başka masaya geçtik. Daha sonra da aman Allahım her yer polis kaynadı. O değil yanımızda annesi hasta olduğundan Asker kaçağı arkadaşım da vardı o da ayrı bir konu çocuk kıpkırmızı oldu sonra dedim bir bakayım ne yapıyor bunlar. Sonra bi baktım diğer dalgıç grubundan uzakta bir abi var el filan sallıyor dikkatimi çekti gittim yanına doğru. Adamla konuşamadan suyun içine girdi ve ters giden bir şey olduğunun farkına vardım. Çırpınıyor gibiydi. Neyse inan abi dalgıçlar nefes verir iken balonçuk çıkıyor ya bi süre sonra o da kesildi. Ama çok telaş oldum hemen bir baş komisere durumu izah ettim o çıkar dedi bir şey olmaz. Ben dedim amirim buranın dibi kayalık takınak çok buralarda çok yüzdüm ben biliyorum dedim adam hiç oralı olmadı. Ama ben sapsarı oldum ve her saniye geçtiğinde sanki ruhumdan bir şey alıyorlar. Valla abi soydum pantolonu atladım tek nefes ile abartmıyorum 3 dk yakın daldım ve adamın paleti kayaya sıkışmış ve şişe dolu çuvalda üstünde ağırlık yapıyor Allahın da yardımıyla şişeleri kaldırmaya çalıştım ilk seferinde olmadı ikinci de oldu sonra paletin kılipsine bastım çıktık ikimizde. Dalgıç resmen sapsarı olmuştu abi görecektin.. Meyerki kurtardığım dalgıç oradakilerin hocasıymış. Sonra diğer dalgıçlara fırça attı. Polislere durumu bildirdi afedersin altımda da baxtır vardı vali bey durumu öğrendi geldi aferin geç olası bir kötü durumu önledin dedi ntv ve kanal d ekipleri vardı fotoğraf çektiler. Sonra Adana il emniyet müdürü geldi oda teşekkür etti. Kurtardığım dalgıç ta beni dalgıçlar kurs yerine davet etti Ordu Caddesinde yarında yanına gideceğim Böyle işte İnan abi vallaha az daha adam gidiyordu.. çok şükür Adanalı olduğumuzdan kanalda ırmakta barajda yüzdüğümüzden mekanları iyi biliyoruz
Harikasın Yakup kardeşim O polis hayatı boyunca sana minnettar kalacaktır eminim. Bir insan hayatı kurtarmak nasıl bir duygu bu arada tahmin edebiliyorum :thumb: Bu arada; daha önce de söylediğim gibi, adam akıllı, caydırıcı cezalar olmadığı müddetçe daha çook şişe toplarız gölden Bir laf vardır ya; "Sinekleri ilaçlamak çözüm değil, bataklığı kurutacaksın" diye, o misal. Sağlıcakla kal.
Olmaz olurmu ya İnan abi masamıza geldi nargile bile içirdim dedim nefesi açılsın şaka bir yana gerçekten iyi bir abiydi. Duygu olarak ta çok güzel bir duygu Allah ölmesini istememiş ve beni de buna vesile etti. Olayı bu şekilde değerlendiriyorum. Ama gerçekten Allah yardım etti bana yoksa zayıf biriyim çuval dolu şişeyi nasıl üstünden attım bende bilmiyorum... Bazen mantığı aşan durular olur ya buda öyle bir şey. Selamet ile Abim..
Yakup seni candan tebrik ederim. Ben CMAS 2* dalış eğitmeniyim ve dalış konusunda ilk söyleyeceğim güvenliğin herşeyin önünde geldiğidir. Kurtardığın dalgıç (hoca olmasına rağmen) en önemli dalış kuralını ihmal etmiş : ASLA TEK BAŞINA DALMA! Hele böyle ilişkenli yerlerde, dipten birşeyler çıkarman yani ağırlık taşıman gereken durumlarda bu kuralı asla atlamamak lazım. Dalış eğitimi alırsan bunu asla unutmayacağına eminim, ne de olsa böyle bir olayın hem tanığı hem kahramanı olmuşsun) Rasgele