Şeytanın Bacağını Kırdım!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aslıhan TURAN tarafından paylaşıldı.

1. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Bandırma'dan herkese selamlar sevgiler.Pek çok arkadaşımında bildiği gibi,uzunca bir süredir ya düzenli olarak balığa çıkamıyor yada balığa çıktığımda elim boş olarak dönüyordum.Değerli Dayım Mustafa abinin son raporları bana civarımızdaki avlaklarda yemli avcılığın hareketlendiğini müjdeledi.Kendisiyle görüşüp birlikte gitmeyi teklif ettimsede işi olduğu için benimle gelemedi.Kendisinden temin ettiğim yemlerle,sabah işten çıktığım gibi avlak yoluna attım kendimi.Ne uykusuzluk vardı gözümde ne de yorgunluk...

Her balığa çıkışımda olduğu gibi bu kez de kendimi motive ediyor; ''Bu kez alacaksın balığını'' diyordum kendi kendime.Oltalarımı yemleyip beklemeye yatırdım.Yem durumu fena değildi,yeteri kadar mevcuttu ve hepsi de canlılardı.

Ava başlayalı birkaç saat geçmişti.Tık yoktu...Yelkenlerim yavaştan suya düşmeye başlamıştı bile.Avın şansını arttırmak için sık sık değişik özellikte takımlar değiştiryor,deniyordum.Kısmetsizim diye söylenirken çalan telefonumda Mustafa abinin aradığını gördüm.Belliki gelemesede onun aklı da buradaydı.Avın durumunu kısaca özetledim,yer değiştirmenin faydalı olacağı konusunda anlaştık.Telefonu kapatıp yer değiştirmek için oltaları toplamaya başladım.En son oltamı sararken sıra dışı bir ağırlık fark ettim.Yoklayınca balık olduğunu anlamak zor olmadı.Balığı kıyıya çekmek için gerekli yöntemleri ve Mustafa abinin bu hususta öğrettiklerini aklıma getirerek hareket ettim.Balık kıyıdaydı artık..

Hatırı sayılır boyda bir adet taş karagözü livarıma girmiş bulunmaktaydı.Devamını getirmek için çok uğraştımsada maalesef olmadı.Bir balıkla da olsa şeytanın bacağını kırmıştım.Umarım bundan sonrası daha güzel olur.

Yem her zamanki gibi sülünez,takım ikili dip takımı.Misinalarım;ana beden asso double 0,33'lük,takım bedeni asso double 0,30'luk,köstekler ise siglon 0.23,5'luk misinalardan yapıldı.İğneler Mustad 436-2 numaradır.

2. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrikler devamı gelir inşanlah.

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler aslıha avların daim ve dahada bereketli olması dileği ile.:)

4. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Tebrikler Aslıhan davamı daha bereketli olsun...Rastgele..

5. Okan_uA

Okan_uA .

Tebrik ederim daha irileri rastgelir inşallah.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Tebrikler süper bir av olmuş daha güzel ve daha bol avlar diliyorm gözlerimiz şenlendi. süper gözüküyor

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Oooo Aslan Kardeşim

Tebrikler.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    En son Haziran'dı yanlış hatırlamıyorsam ve sen güya balığa gidiyordun. O günden bu güne "hani nerede?" diye bekletip durdun ama, bu balıkla gerçekten kırmışsın şeytanın bacağını Aslıhan.

Gönlündeki avlarının devamını dilerim. Selam ve saygılarımla canım kardeşim.:) :)

9. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Aslıhan tebrikler , keşke balığın oltaya vurduğu anda onu hissedebilseydin , tek balık bile olsa elinin boş dönmemesi yeterli, bundan sonraki avlarında şeytanın değil şeytanların bacaklarını kırarsın inşallah.

10. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    tebriklewr.devamı gelir inşallah,

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O takımlardaki misinaları 0.30 FC misina ile değiştir, her gittiğinde şeytanın kırılmadık kemiği kalmasın.

12. ergir

ergir ergir

marka ne önerirsin.bende captain vardı memnun kalmadım.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Captain'in FC'si yok ki?

Ama hakkını yemeyelim, adam Florocarbon demiyor, Fluocarbon diyor zaten.

Marka olarak, önerebileceğim en iyisi DUEL'dir, ama hem zor bulunur hem pahalıdır, bir hayli pahalı. Ondan sonra ise, Berkley Trilene %100 FC gelir. Bu misina diğerlerine göre daha esnektir, üstelik biraz özenli düğüm atılırsa, üzerinde yazan çekeri aynen sağlayan ender markalardandır. Kabaca, üzerinde yazan çekerine güvenebilirsin.

Müteakiben, YOZURI MIRAGE, Okuma Shotai markalarını öneririm. Okuma maliyetide uygun. Piyasaya yeni giren P-Line'lar, var, onlarda maliyetine göre uygun misinalardır, ama biraz raftaki malı deneyelim. Benim dışarıdan getirtiklerimden memnun kalmıştım.

Ucuz olsun, atla deve tutmayacağız dersen, DICLE Florocarbon'lar var. Yıllardır kullanırım, gayet iyi misinalardır.

Trabucco Gorilla UC-4, Yozuri Hybrid vs. gibi markalara hiç bakma derim.

Takım için kullanacak olunca, 50m'si bir hayli yeter. Fiyatına, boyuna, bulunabilirliğine bakar, kendi bütçene göre bir seçim yaparsın.

Son düzenleme: 8 Ekim 2009
  14. ergir

ergir ergir

yahu inan bu olayı ilk defa görüyorum.ben onu alırken Florocarbon diye alıyodum.hiçde beğenmemiştim.vay be.milleti nasılda soyuyolar.

15. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Şeytanın bacağını bu güzel karagözle kırdıysan devamı gelicek demektir bereketli avların olsun rastgele

16. LapinCash

LapinCash

Çok sade bilgiler tam kafama göre bir av olmuş tebrikler.Bilgiler felan hep benim kafama göre tebrikler.Balığında maşallahı var ha :D

17. NECİP57

NECİP57 NECİP

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 440
    Favori Makine:
    Okuma Salina II 10000
    En İyi Avı:
    35cm lüfer
    Güzel av tebrikler

18. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Balığın ilk vurduğu an çok önemli. Kamışın sallanması ile başlayan o çekişin verdiği heyecan, avcılığın en güzel bölümü. Keşke o ilk vuruşu hissedip çekebilseydin. Devamı gelir inşallah.

19. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Teşekkür ederim,ben de öyle ümit ediyorum.Bu yıl bu güzeller daha sık görülür oldular buralarda.

Sağolasın Koralım,iyi dileklerin için teşekkürler.Hepimiz için daha keyifli ve bereketli olur inşallah.

Eksik olma Feridun arkadaşım,teşekkürler.

İnşallah Okan'cım sağolasın.Ders aralarında,tatil günlerinde kaçalım artık balığa,şu günlerde boş bırakmamak lazım.Dayımın tavsiyesi ;)

Estağfirullah usta o nasıl söz,senin torpidoların yanında bu daha çiroz sayılır.İyi dileklerin için teşekkürler,hep birlikte inşallah...

Sağol Tarkan abi,öğrenicez biz bu işi yavaş yavaş galiba;)

Sorma Nuri abi,o günden beri tık yoktu inanır mısın?Saygı ve sevgiler bizden,sana ve herkese bende bol ve bereketli avlar dilerim.

Teşekkür ederim abi,inşallah.

Sağolun,daha iyisi sizlere rasgelsin.

Teşekkürler abi bu sağlam bilgi ve tavsiyen için,şeytan ortopedi servisinden çıkamayacak inşallah :)

Sağol Eşref abi,yakın geçmişte kıyılarda sıkça karagöz palazlarına raslıyorduk,sanırım artık büyüyüp av vermeye başladılar.Bölgemizdeki farklı yerlerde palazlarında avlandığını duyuyorum üzülerek.Umarım devamı güzel olur.

Sağolasın kardeşim sen bi dahaki yaz geldiğinde irtibat kurma da bizimle bak nasıl tefe koyacağım seni ;) :)Şaka bir yana yazın haber verirsen beraber balığa gitme şansımız da olur.

Teşekkür ederim,daha iyileri herkesin oltasında olsun:)

20. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Bu fikrinize seve seve katılırım lakin hava o kadar sert esiyorduki oltaları sabitlemekte hayli zorlandım.Kamışları sabitlesem bile,misinamın üstüne binen yosunlar ve dalgaların misinamın gergin formunu sürekli bozması vuruşları almamı zorlaştırdı.At-çek yaparken çok işime yarayan poyraz,yemli avda çok üzdü beni.