Sezon Açılışı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tarih: 20/10/2015 – 21/10/2015
    Saat : 23:30

Malzemeler :
    Kamış : Okuma V System 2,40
    Makina : Spro Red Arc 2000
    Misina : Nippon Ghost 0,27 mm
    Sahte : 8 cm

Evdeyim, 5 günlük izin almışım. İzni alış sebebim levrek hazretleri. :D

Artık levrek peşine düşmemin vakti gelmişti. Gerçi havalar pek soğumamış, levrek henüz yağlanmamıştı ama gene de yavaştan başlamalıydım. Yaz boyunca avuntu balıklarla zaman geçirmiş, levreğe yeterince zaman tanımıştım. :D

Aklım levrekte, malzeme çantam Bergama'da, bense İzmirdeydim. :D
    İzmirdeki yedek çantamı karıştırdım. Birkaç silikon, birkaç küçük jighead. Bolca misina, kafa lambası falan var. Buzdolabına pudralayıp koyduğum silahları (silikonları) çıkarmamın vakti geldi diye düşündüm. İçinde neler olduğunu unutmuştum. Silikonların durumları hakkında bir fikrim yoktu. Pudranın içinden çıkardığım silikonlar gayet iyi durumdaydılar. Yalnızca bir parça parlaklıklarından kaybetmişlerdi. Ancak silikonlar şekil ve sertlik olarak gayet iyi ve diri durumdaydılar.

Tek korkum, elimdeki jigheadlar yetecekmiydi? Su alçaksa, ki yağmur yoktu pek, alçaktır. Çok kayıp vereceğim kesindi. Plastik toplar da esas çantamda Bergamadaydı.

Gitsem mi, gitmesem mi diye düşünmeye dalmıştım. Ev halkı yatmış bense halen net bir karar verememiştim. Balık eşofmanlarımı giyip, buzdolabının önünde boş gözlerle düşünüyordum.

Gideyim mi? Bu malzemeyle sabahı çıkartabilirmiyim? Yeterince silikonum vardı ama iğnem yoktu. Yeni deneyeceğim silikonlarım bile vardı. Tatlı bir uyku, dizlerimde derman da az. Birde tek başımayım. 1-2 saat aksiyon olmazsa büyük bir can sıkıntısı beni bekleyecekti avlakta.

Sonra şöyle bir levreği düşündüm. Ya alırsan Volkan, düşünsene: Hava da nefis, bu mevsime göre. Üşümeden, lahana gibi giyinmeden yalnız başına levreği çektiğini düşünsene. :)

Zor bela attım kendimi evden, saat 24:00.

Yollar boş gibi. Işıklar harici durmak yok, trafik stresi yok. Araba kullanmanın keyfi de bi ayrı bu saatlerde.
    Canımın istediği müziği açıp, bangır bangır ilerliyorum. Aklımda levrek, avlanacağım ilçeye ulaşıyorum.

Avlakta kimse yok. Su çok sığ, ama bulanık. Uygun olmayan jigheadlarimle atışlara başlıyorum.
    Özlemişim beya. Bu sezon ki 2. ciddi avım. İlkini bayram izninde 3 kişi gerçekleştirmiştik ve tek aksiyon yaşayamamıştık.

İlk başlarda 7 gr'lık gigheadları taktırıp duruyorum daha bir saat dolmadan 3-4 silikon ve iğneyi çaya kaptırmışım. Hava ılık ama bulutlu. Ay yok, rüzgar yok. Şartlar benim için iyi, levrek için orta. Su biraz şişik olsaydı daha sevinir, daha az silikon ve iğne kaybederdim.

Saat 01:30 civarları elimde 5-6 iğne, 40-50 kadar silikon kalıyor. :D
    Dandik bi meteryal yüzünden sıkıntılardayım. Olmazsa su üstü sahteye geçerim diyorum. Niyetim sabahlamak. Zaten öyle konsantreyim, öyle inançlıyım ki mutlaka alacam levreği diyerek evde kepçe bile yapmıştım. Hiç bişey yapamazsam, teke yakalar teke yüzdürürüm diye düşünüyorum.

Şanslıyım ki avlakta benden başka kimse yok. Kafama yatan her yöne çalışabiliyorum. Suda levrek adına her hangi bir işaret yok henüz. Kaçışan kefaller yok. Çakma sesi yok. Ara ara keyiften hoplayan iri topan kefaller var. Yakınlardan vuran ışıkla suya düşüşlerini, suyun sıçramalarını çok net görüyorum. Bu bile keyifli bir an benim için. Bişey tutamasam bile o sabah çöken sisin ardından iç ısıtan güneşin yükselişi yokmu? O bile insanın içini mutlulukla kaplamaya yetiyor doğrusu.

Saat 01:45 civarları. Suda bir girdap. Bunu daha öncede görmüştüm. Bu sert dönen bir balığın yaratacağı bir dalgalanma. Muhtemelen bir levrek. Kefal genelde böyle sert dönüşler yapıp suyu bu denli girdapımsı bir hale getiremez.

O noktaya ilk atışımı yapıyorum. Bişey yok. 2. atış bir titreşim kamışımda. Kamışın ucu sanki darbeli matkap gibi kesik kesik sarsılıyor. Oleyyyyyy beeeeeee.....

İşte bu, beklediğim hayalinin kurduğum bu.

Daha önce bu avlakta levreğin kafasını karaya çıkartıp, yanına yaklaşırken kaçırmıştım.
    Ne demişler; Bir nusubet, bin nasihatten hayırlıdır. Kamışımı kendime doğru iyice çekip, hafif bir tasma, ardından başlıyorum sarmaya. Geri gitmiyorum ki, avlağın yapısından ötürü görüş açım kaybolmasın. Çekiyorum ama bayağı da basıyor hani. İri mi, yoksa akıntı mı beni kandırıyor. Belki de yaz levreği, daha dinç olduğundan mı çok basıyor?

Neyse, çıkarabilirsem görürüm ne olduğunu. Her metre çok önemli. Boşluk vermemeliyim.
    Hadi Volkan, sağlam takılmış. Biraz daha gayret, kaldırıp alırsın sen bu balığı. Zaten karaya çıkartacak bi kara parçası da yok. Mecbur kaldıracam, ne kadar iri olursa olsun.

Ya kamış kırılacak, ya levrek kırılacak. Kamış kırılırsa gönlünü alırım. Levrek kırılırsa, benim olur. :D

Balık bana 10 metre kala yüzeyliyor ve o kuyruk darbaleri.
    Nefis bir görüntü, her yana sular sıçrıyor.
    Halen göremedim cüssesini ama alamayacağım gibi de değil, kamış kaldırır bunu diyorum içimden.
    Balık iyice yaklaşıyor, çırpınışları git gide şiddetleniyor. O da biliyor son fırsatları olduğunu.

Kamışla balığı kaldırıp, alıyorum karaya. Her yer karanlık. Bi beyaz karnını görüyorum. Işığı açmamla göreceğim ne yakaladığımı. Çok heyecanlı bir an.

Yavaşça kamışı bırakıyorum yere. İstemiyorum hemencecik göreyim, heyecanı daha fazla sürsün diye ağırdan alıyorum. Ve işte karşımda. 2. ciddi avım ve başardım.

Muhtemelen 40-45 cm aralığında. Ancak zayıf bir balık. Belli ki yazdan kalma, henüz kışlık yağını depolayamamış. Tahminimce 850 – 900 gr'larda. Kara kışta bu boydaki balık 1,250 gr falan gelir. Ama iyi direndin ha. Kışın 2 kiloluk balıklar böyle direnemiyor. Bana yaşattığın mutluluk için de teşekkür ederim.

Esas çantam Bergama'da kaldığından balığın net ölçülerini veremiyorum. Net ölçülerini verebildiğim avlarda görüşmek üzere. Hepinize rastgelsin.

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler Volkancım ,
    Süper anlatımınla bir rapor daha.Levreklerin belalısı,lüferlerin korkulu avcısı oldun ya :D :D :D :D :D

3. alperderya

alperderya Alper

Favori Kamış:
    Okuma Helios 270cm 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma RTX-40
    En İyi Avı:
    25 cm Sarikanat
    Bu zaman diliminde, o merada sizden başka kim olursa olsun bu balığı alamazdı. Çünkü o balık sizin bu güzel heyecanınıza, samimiyetinize ve bu işe vermiş olduğunuz değere mükafat bence. Herşey çok güzel. Bol bereketli keyifli avlar sizin olsun.

4. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Keyifli anlatımın ve yakışıklı levreğin için tebrik ederim.
    Daha iyi avlar dilerim:)

5. apo_1905

apo_1905 apo

sanki bende oradaydım :) anlatım süper. tebrikler.

6. vayacon

vayacon Gürel

Çok güzel. alkışlar, alkışlar...

Malzemen biterse 24 saat açık malzemeci var yakınlarda ara gel al ;)

Sevgilerimle.

7. aeneasesse

aeneasesse Enes ŞAHİN

En İyi Avı:
    45 cm-1kg kofana,2.2 kg Torik, 12 kg sazan
    Benim Levrek avları genelde, meraya giderken kalama sesi ve balığın sudan çıkış anı hayalleriyle başlayıp olsun deniz havası da almak güzeldi söylemiyle sonlanıyor :) Tebrikler hocam..

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Nerde o kucuk emrah tribindenki levrekci volkan, nerde bu girdaplardan balik cikaran usta levrekci volkan :) tebrikler kardesim

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Bana bunu yapma Volkan.
    Ne guzel oturuyordum. Şimdi aklıma soktun balık avını. Senin yüzünden bu akşam kac saat biliyormusun. Hastalanirsam ilac parasını isterim bak :)
    Şaka bir yana, tebrikler arkadaşım. İnşallah sezonun en ufak balığı olur.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: Tabi tabi, ne demezsin. :D
    Beğendiğine sevindim Can. Daha keyifli avların olsun.

Yorumun için teşekkür ederim Alper. Güzel gönlünüze denk, güzel avlarınız olsun. :)

Teşekkürler Mehmet, daha güzel avlar senin olsun. :)

Beğendiğinize sevindim, rastgelsin.

Teşekkürler Gürel'im, eksik olmayasın.
    O saatte kıyamam ben sana. Haber et beraber avlanalım dersen o başka. :)

Çok teşekkürler, sonuç aldığın avların olsun, rastgelsin. :)

Teşekkürler Roy'um. Tek başımayken çok daha verimli avlanıyorum levrek avlarında. Bi yol aldığımda açık, eskiye nazaran. Senden de güzel raporlar bekliyorum. Başarılı ve keyifli geçen avların olsun.

Yaptım Ayhan, kusura kalma. :D Aslında c.tesi günü yazacaktım raporu ama dün gitmeyi düşündüğüm levrek avı sabah işimin çıkması nedeniyle yatınca, bari raporu yazayım dedim. :)
    Gidersen, keyifli aksiyonlu avların olsun. Raporunu da okuyalım inşallah. :)

11. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Başkan bayıldım valla güzel macera olmuş.Levro güzel av güzel. De ben şu silikon sarfiyatına takıldım...Belki ben fazla silikon çalışmadığım için bilmiyorum ama normalde de öyle çok silikon kayıp oluyor mu??jighead lerin ortalama ağırlığı boyları ne oluyor ? bu sene silikona ağırlık vermeyi düşünüyorum ya bakalım kısmet...

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Normalde de bu kadar olmasa da bayağı silikon kaybı oluyor. Sert sahte kullanırsan, sert sahte kaybı da olur. :D

Bu durum avlak yapısıyla ilgili. Avlaklarımız çok sığ ama güvensiz, tehlikeli yerler. Suyun altında bir kısım yer 20 cm derinlikte iri kayalarla kaplı. Hemen önü 1 metre, 1,5 metre. Düşer biraz sürüklenirsen belki daha da derin. O yüzden pek girilip, sahte kurtarılacak muhitler değil. Sular çekik olduğunda sahte kaybı daha yüksek oluyor. Sizin meraların durumu farklıysa, belki hiç kayıp olmadan avı tamamlarsın. Aslında az kayıpla bizim burada da av tamamlanır ama levrek alma ihtimali düşer. en riskli yerler, en performanslı levrek av alanları. :rolleyes:

Genelde su durumuna göre 5 - 7 gr arası uzun pala jigheadler kullanıyoruz. İğne silikonun ortalarına yaklaşmalı. Benim bu avımda maalesef uygun iğneler yoktu. Aslen malzemelerimin uygunsuzluğuna karşı balık sayısını arttırabilecek şartlar da oluşmuştu. Saat 02:45'te yağmur başlamıştı. Yağmur ava olumlu etki eden bir etmen. Lakin ben tek balıkta tatmin olabildiğim için durmaya gerek görmediğimden saat 03:00 civarı avı bırakıp, döndüm. BAlık alamasaydım sabah suyuna kadar avlanacaktım halbuki.

Sana da başarılı avlar dilerim. :)

13. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Üstat ben iki gün evvel 11-12cm lik redgıll aldım ama sorun şu ki silikon ve iğneden ibaret... yani jig head gibi birşey uygun gözükmüyor. silikon renkleri şahane. 1 tanesi limon 1 tanesi UV reflektörlü beyaz 1 tanesi mavi simli kırmızılı. tehminim şamandıra arkası yada kurşunlu 3-5gr lık çift fırdöndüler var hani kurşun bilyeli onla uygulamak... sen ne dersin? usulü nedir bu tuhaf silikonun?

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    En çok ne istiyorum senin adına biliyormusun.Şöyle 6-7 kiloluk bir gerçek paşayı kuma yatırmanı.
    Otur oku,tutmuş kadar ol,üstelik oturduğun yerden:)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Üstadlık bana uygun değil Metin'im. Bildiğim kadarıyla yazayım ama gene de en uygun kullanım alanını üstadlar bilirler.

Öncelikle bizim buralarda bu boy silikonları pek kullanmazlar. Bu türü de genelde sırtı yaparken kullanırlar. Bunların türünde 5,5 cm olanlarını yazın zargana topu arkası sabah ve akşam suyunda kullanırlar ve başarılı avlar da yaparlar ama genelde palaz, ispendek tutarlar.

Kıyıdan atçek için kullanacaklarsa zargana topuyla yüzüyden yüzdürürler.
    Tabi bunlara jighead da takılır. Ancak avlağa uygun jighead takmalı. Bunu da en iyi sen bilirsin. Avlağın bizim avlak gibi sığsa 5-7 gr arası uzun pala jighead bulmalısın. Biz Bergamadan el yapımı jigheadlar kullanıyoruz genelde. Avlağın 2 metre derinliklere yakınsa veya daha derin, 10 - 12 -15 gr'a kadar çıkmakta sakınca olmaz. Hem daha ileriye atarsın, hem oldukça dipten çekebilirsin. Aslında avlağına göre bunları sen deneyimlemelisin.

Denizde mi avlanıyorsun, çay içi veya ağzında mı? Hepsi sahte başarısını etkileyecektir. Bazı meralarda bizim kullandığımız silikonlar iş yapmayacaktır. Yahut iri sert sahtelerin gerisinde kalacaktır. Sahteyi belirleyen avlağın kendisi.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağolasın abim. Herşeyiyle mutlu eden bir mesaj, teşekkür ederim.
    İnşaallah birgün nasip olur da beklentin ölçüsünde raporunu da yazarım inşallah. Sana da dilediğince avlar nasip olsun, rastgelsin.

17. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Bravo , bravo , bravo... SABIR=LEVREK

Volkan Kardeş merhaba.Tek kelimeyle bravo.Hakikaten harika bir paylaşım olmuş.Senin gibi ustaya da levrek yakışır.Trofe avlarının daim olması dileklerimle.Eğer sakıncası yoksa kıyıdan at-çek şeklinde silikon ve rapala tavsiyesinde bulunursan , çok çok memnun olurum.Lüfer tutmak nasip oldu.Fakat henüz levrek denk gelmedi.Senin gibi ustaların tavsiyeleriyle inşaallah bana da nasip olur.Herşey gönlünce olsun.Hoşçakal , şen kal.Bursa'dan İzmir'li Levrek Ustası Volkan Kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

18. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    o halde ben bu silikonları meraya göre bakıp hazırlayayım... kafamda bi iki usül var onları deneyecem bakalım ya nasip. sağol varol :thumb:

19. arkadas

arkadas ibrahim

hepsini zevkle okudum ve tebrikler volkan

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merhabalar Ercan, yorumların için teşekkür ederim. Lakin ne olur bana usta, üstad gibi kaldıramayacağım sıfatlar yüklemeyin. :D
    Bu yazılanları Bergamalı arkadaşlar da okuyorlar ve yarın karşılaşınca ustam diye takılırlar maazallah. :D Her hafta 2-3 levrek kıstıran adamların içinde benim esamem okunmaz. :p

Elbet birkaç silikon tavsiye edebilirim ama aslında çok doğru olmaz. Çünkü avlaklarımızın aynı yapıda olması lazım. Belki de sizin avlaklarda silikon çok performanslı olmayacaktır, bunu ben bilemem. Denizde mi avlanıyorsun yaksa akarda (çay, ırmak, su gideri vs.) mı avlanıyorsun. Derinlikleri nedir? Dip yapısı nedir? Hangi yemlik balıklar bulunur vs. bunlar önemli. Belki avlağının 30 - 40 metre ilerisinde kayalık veya tepelik var ve levrek orada pusu kuruyor. Bu sebeple benim sana vereceğim 7 gr'lık silikonlar iş yapmayacaktır.

Özetle; silikon olarak çatal kuyrukluları kullanmıyorum. Shad denen kuyruklu sahteleri kullanıyorum. Güzel iş yapanlar ve kaliteli bulduklarım Berkley ve savagear'ın slikonları. Bu levreği aldığım sahte bunlardan değil. Çin malı, japon Smith şirketinin bir ürünü. 8 cm. Patlıcan moru rengi, kalın simleri var. Aslında avlandığım gün tepede ay yoktu. Daha çok beyaz simlileri kullanmam gerekirdi bence. Su da bayağı bulanıktı. Ancak yeni aldığımdan ve yüzüşünü merak ettiğimden bunu kullandım. Avlağa vuran ışık bu rengi kotarır diye düşündüm.

Yani sahtenin rengine vs. çok takılmayın. Elbet önemli ama uygun hızla çekme, uygun aksiyonu verme, avlağa uygun jighead, 10 cm',i geçmeyen silikon. Çay levrekçiliğinin önemli unsurları. Gerisi senin deneyimine kalıyor.
    Rastgelsin...