Selamlar abilerim ve kardeşlerim.Malum Sazan balığı sezonumuz açılıyor.Kimler nerelerde açılışta boy gösterecek merak ettim.Her sene olduğu gibi yaşlılar topluluğumla tüm hazırlıkları tamamladık.Şu an için yer konusunda mutabık değiliz. Eskişehir çevresi avcısı olduğumuzdan .Açılışı Dodurga ,Çatören ,Keskin gibi bir yerde yapalım diye konuşuyoruz.Büyük ihtimal bu sene Dodurgada olacağız.İlk avımızı eğer yağmur fazla yağmazsa 3 günlük olacak şekilde idrak edeceğiz. Forumdan bizim gibi bu işe gönül vermiş güzel insanlar olduğunu biliyorum.Hem tanışmak ,hemde bir bardak çay (rakıda açılış partisine teşrif edecek)hoş muhabbet etmek isteyen olurda dodurgada denk gelirsek güzel avlar yapabiliriz diye düşündüm. Hareket tarihimiz 14 haziran öğlen 2 civarıdır.14 haziran tarihinde gittiğimizde çadırlarımızı kurar ,mangalımızı yakar muhabbete başlarız diye konuştuk.Malum 15 de sezon açılacağından ya gece 12 den sonra ava başlayacağız yada muhabbet bitimi ile sabah sularında oltalarımızı suyla birleştireceğiz. Şu an için artık vakit geçmemeye başladı bile.Şu an için tek korkum bu ara yağan fazlaca yağmur.Sudan korkmuyorumda ,arabayla girdiğimiz o toprak yollar çamur olurda oralarda batarsak endişesi düşündürüyor.Sizlere geçen seneki avlarımızdan bir kaç resim atıyorum konu renklensin adına.Eğer dodurga taraflarında olan olurda görüşmek isterse mesaj atabilir irtibatı sağlayabiliriz. Allah herkese trofelerle dolu güzel bir sezon yaşatsın şimdiden saygı ve sevgiyle Ufuk.
Malum 15 de sezon açılacağından ya gece 12 den sonra ava başlayacağız yada muhabbet bitimi ile sabah sularında oltalarımızı suyla birleştireceğiz diye yazmışsınız... Tebliğde Eskişehir ve çevresi 15 Mart- 15 Haziran yasak dönem dolayısıyla 16 Haziran Pazartesi günü av yasağı kalkıyor diye biliyorum. Bol trofeli avlar dilerim...
Evet abicim ufak bir gün hatası olmuş.15 haziran pazar öğlen avlakda olacağız.15 nin gecesi yani pazartesiye bağlanan gecede avlanılmaya başlanılacak.
Merrhabalar, Ufukcum Keskin projeli olarak kiralandı diye biliyorum..Hatta Çukurhisarı kiralayan adam orayıda almış, konteynır yaptırıp bekçi koycaktı..bizzat görüşmüştüm...Keskin hakkında benim bilmediğim bişeymi var, ?
Ağabey saygılar öncelikle.Keskin için aldığım duyumlar doğrultusunda,kiralama olayı doğrudur.Lakin söylenene göre burada amatör balıkçılığı gelenlere zehir edersen seni öperler gibisinden jandarma komutanıyla kiracı arasında bir diyalog geçtiği söyleniyor.Biraz komik bir iddaa tabiki ama bende 2. bir ağızdan duydum. Kiralama konusunda kişinin amatör balıkcılara yer göstermesi şart levha vs uyarıcı işaretlerle sınırlarını belirlemeli.Eğer kiralama işi kesinse tadı kalmaz oranın .Tek oltayla vakit geçmez oralarda. Bende bu duyumu aldıkdan sonra keskin güzergahımnızı ve çatören güzergahımızı eledim.Çatören içinde sadece haftasonları av serbest bilgisi geldi.Geçen senede sağolsun çatöreni kiralayan kişi kan kusturdu bize .Jandarma durmadan gelip yasak kaldırın oltaları dedi.Çatörendeki arabaların girdiği koyu 100 lerce metre ağ ile kapatıp zevkimize engel olmaya çalıştı. Kuran evliya hakkı için şuna inanın ,ağ atan ve buraları kiralayan kişiler 300 gram gelmeyen el kadar sazanları topluyor.O kayıkda ne balıklar gördüm ben şahsen ,20 cm ulaşmamış sazanları topluyordu kiralayan arkadaş. Jandarmaya laf anlatamıyorsun .Topla dedimi adam inatsa toplattırıyor napıcaksın askerle birbirinemi giriceksin saçma sapan işler.Ayriyetten kiralayanların malına canına zarar versek haklıda olsak yine haksız olacağız. Biraz sitem dolu mesaj oldu ama gerçekler böyle, bütün kış sabırsızca bekliyoruz.Üstüne bir ton engelle karşılaşıyoruz.Kimse kusura bakmasında senede 3 5 bin liraya koca göletleri ,elin hıyarına peşkeş çeken kişi ve kurumları esefle kınıyorum.
Uşak Banaz olmazsa Kozviran barajında sezonu açmayı planlıyoruz abi kütahyayı biliyosun sende eskişehirde öyle galiba israil belası illallah dedirtti herkeze.
Amaç sportif olunca bek israil olmuş başka birşey olmuş takılmıyorum o konulara ,o zil şıngırdasın yeter.Temiz hava içecekde oldumu zaten yetiyor.Bu sene içimde bir alabalık sevdası ateşlendi olurda bulursam yer hakkında bilgilendirme yapıcam nasipse.