Sezon başında turna avı..

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında eozsoyeri tarafından paylaşıldı.

1. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Selamlar, bu sezon ilk defa turna avına gideceğim hayırlısıyla:)
    Sitemiz sayesinde pek çok şey öğrendim turna avı hakkında ama sizlere son bikaç şey daha danışayım dedim..Sezon başında yani ilkbahar da turna nasıl yemlere daha çok gelir...kaşık-silikon-döner kaşık gibi yapay yemler mi yoksa canlı yavru balık-ölü deniz balığı mı daha iyi iş yapar?

2. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    erdem turna şu sıralar yumurtalarını döktü. balık yorgun sayılır. canlı yem en ideal tercih olur. nisan sonu mayıs başı gibi her türlü yeme saldırır. ama dediğim gibi şu anki tercihi canlı yem. ama sen gene de tedarikli ol silikon ve kaşık da bulundur yanında. belli olmaz.

3. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    sezon başında turna avı pek verimli olmuyor biraz işin şansa kalmış
    ama yanında benim favori silikonum turna yavrusu ve 5 numara mepsi kesinlikle bulundur pişman olmazsın.
    bu arada bende pazar günü sezonu açaçagım sana bol şanslar

4. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    biz sezon açılınca ne zaman turnaya gidersek gidelim hiç boş dönmedik...ama aklınızda ya avlandığım bölgede balık yoksa? ya balık yakalayamazsam diye bir sıkıntı varsa...ki şu çok faydalı oluyormuş...alacağınız 1 kg hamsi, sardalya, istavrit,palamut vb. gibi deniz canlılarının kafalarını ve bağırsaklarını temizleyip, 1 kg ın yarısını ve çıkan pisliği gölde yemleme yapmak için kullanın...bu çok faydalı oluyormuş(turna ve yayını suda koku yaydığı için o bölgeye çekiyormuş) geriye kalan yarın kg lık temizlenmiş deniz balığınıda bi ateş yakıp mangalda pişirin:D ....

umarım deneyen abilerime faydası olur;) ...saygılar...

5. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    topicine bir soru ilen bende ortak olmak istiyorum izninle. istanbul da turna tutcak gol kaldı mıkı:( kaldıysa meranız lutfen bızıde bılgılendırır mısınız....

hayırlı avlar...

6. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    :D :D :D güzel tavsiye kardeş

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    erdem maillerine bakmıyormusun sana bir davette bulunmuştum

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Teşekkür ederim Kemal abi ben yine bulmaya çalışıcam canlı yem ama yapay yemlerimin yanında biraz da istavrit götürecem yanımda mantarlı oltalara takarım diye.

Senin konularından çok şey öğrendik Mesut abi:)takıma ekledim bile yavru turna silikonu ve kırmızı noktalı 5 no döner kaşıkları:) Ben ya bu ya da haftaya cuma kemerburgaz taraflarındayım.Sana da bol şanslar abim..

Ben de böyle bi yemleme düşünüyorum;) teşekkürler.

İstanbul'da göl çok,ama arayana:)
    Ben mesela daha önce hiç gitmediğim bir göle gideceğim turnaya bi yandan da 3-4 göl keşfini çıkarırım aradan.Henüz gitmediğim için paylaşabileceğim pek bilgim yok ama turna bulunan göllerin başlıcaları Terkos gölü,Sazlıbosna ve Alibeyköy barajları Ozan abi..

Son düzenleme: 31 Mart 2008
  9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi baktım,bakmaz mıyım...ama..O beni aştı biraz yav:) sen git-gel sazlıya gidelim beraber biz oralar çok uzak:)

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sen bilirsin kardeş davet benden gelip gelmemek senden bu arada konunla ilgili şunu söyliyeyim canlı canlı yem kullanacan kol gibi turnalar alacan;)
    sana rastgele kardeş

11. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

En sonunda akvaryumu dağıttıracaksınız bana :D

12. albatros17

albatros17 hüseyin yüzer

Favori Kamış:
    zıpkından zokaya...
    En İyi Avı:
    780 gr deniz levreği
    slm arkadaşlar, kırklareli/iğneada daki mert gölünde turna çıkar mı? ve bana yarından itibaren balık yasağının olduğundan bahsettiler, bununla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

13. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Hala ne düşünüyosun kardeşim davetim hala geçerli Aytekinin fikrinide değerlendir bak bende orda olacağım;) :)

14. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    murat abi 6 nisanda izmite gelecektim ama hava durumu pek iyi gitmiyor. ne dersin. başka yer varsa özelden yazabilirsin. saygılar.

15. ykaptan

ykaptan

vira bismillah.turna sezonu açıldı herkese bereketli avlar..kurallara uygun avlanalım çocuklarımızada bu heyecanı yaşayabilecekleri bir dünya bırakalım.

16. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Erdem kardeşim bende istavrit kullanıyorum , en alltta 3 lü iğne ,ortaya tekli bir iğne buna kurşun takmadan yapcaksın şamadıralı takım olacak :) yada turna kaşığı veya meps te iş yapıyor

17. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    Hee bu arada ben gorduklerımı paylasmayı unuttum, yaklasık 1 ay once ısraıl ıcın sazlıbosnaya gıttık, gol yoktu ortada koprunun sag tarafı dedıklerıne gore yagmur sularının katkısıyla sola nazaran cok ıyı. ama koprunun sol tarafı yok:(
    eskıden at cek yaptın yerlere arabayla gırebılıosun, haberın olsun. hadı rasgele.....

18. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Murat abi söz bu sene kesin gelecem oralara ama biraz daha yaza doğru.Sizlere rastgele,umarım İstanbul takımı birinci olur yarışmada..:)

Önerilerin için sağol Fatih abi.Ben de şamandıralı yapmayı düşünüyodum.

Sazlıbosna maalesef hala kendini toparlayamadı geçen yazdan beri ,köprünün o tarafı zaten oldukça sığıydı..umarım yine eskisi gibi dolar..Mermer ocaklarının orası daha da iyidir su ve balık verimliliği olarak şu sıralar.

19. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Hüseyin merhaba sen Edirnede beni bul ben seni turnaya götürecem ,ben Edirnekolejinde çalışıyorum ,kutlutaşta oturuyorum :)