Herkese merhaba Geçen hafta sonu günlük güneşlik yazdan kalma bir günde yakalayabildiğim tek çupra. Bu hafta sonu hava ve deniz sörf tipi avlanmak için çok uygundu. Arkadaşımla dalganın fazla olabileceğini düşünüp gittiğimiz avlakta, saat 8 gibi oltama çupra geldi ama çekerken kıyı dalgasında kendini kurtardı.Bundan sonrada başkada vuruş olmadı. Arkadaşım yarım kiloluk sargoz ve 400 gr civarı çuprayla günü kotardı... Aslında bu konuyu av raporu ve sizle diğer hobimi paylaşmak için açtım. Balık tutmak benim senenin belli dönemlerinde yaptığım aktivite. Bunun haricinde enaz balık tutmak kadar keyif aldığım hobi ise kanaryalar gloster parizyen mozaik artık yumurtaya yatmaya başladılar epeycede yumurta yaptılar Hatta hafta içi ilk yavrularda çıktı ama onları rahatsız etmemek için fotoğraflamadım Kuşların çoğu arkadaşımın, benimde orda birkaç kafesim var. Öğle aralarında ilgileniyorum ve cıvıltılar arasında huzur buluyorum. Ama artık daha çok ilgi gerektiren döneme girdik. Haftasonlarıda ilgilenmem gerekiyor bu yüzden balık avına 3-4 ay ara veriyorum (ama arada lodos olursa her türlü giderim ) Yaklaşık 4 aydır haftasonları cumartesi veya pazar günleri, sadece sabah suyuna olta atıyorum. Elimden geldiğincede büyük iğne kullanıp büyüklerini yakalamaya çalıştım ve küçükleri saldım. Kıyıdan oltayla avlanmaktan keyif aldığım için tekneyle av olayına hiç girmedim. Balığın nerelerden çıktığını az çok bildiğimden isteseydim tekneyle her hafta 3-5-10 kilo balık yakalayabilirdim ama amacım çok balık yakalamak/bohçayı doldurmak/sayı skor peşinde koşmak olmadı. Deniz benim babamın malı değil, benim malım değil ama çocuğumun emaneti.. O da yakalayabilsin çuprayı, levreği, lüferi, mırmırı... Volkan arkadaşın yaptığı video çok hoşuma gitti Bende 6-7 farklı avlakta yaptığım son 3-4 aylık avlarımı videoladım. Ağustos-ekim arası çok güzel melanur-çupra levrek avlarım oldu ama o zamanlar fotoğraflama alışkanlığım olmadığından ekleyemedim.(avatarımdaki levrek resmi geçen seneden kalma) Umarım şarkıyıda beğenirsiniz, Herkese rastgelsin http://www.youtube.com/watch?v=2gu0AhJUY1g&feature=youtu.be
Tebrikler Önder, güzel bir sezon finali yapmışsın, nice güzel sezonlara... Kanaryalarda çok güzelmiş, maşallah seri üretimine bile geçmişsin Balığıyla kuşuyla güzel bir rapor olmuş velhasıl.
rapor ayrı güzel, beslediğiniz hayvanlar ve bu aşk bambaşka güzel, üretim yapmanızda ayrı bir beceri, tebrikler, nice güzel raporlara inşallah
Videoları akşam evden izlerim, merak ettim. Kanaryalar çok güzel gerçekten Havasını yakaladıkça balık avını ihmal etme Önder. Senin düşüncendeki avcılar sayıca çok az maalesef. Nice güzel avlar, rengarenk kanaryalar dilerim.
Öncelikle avınızı tebrik ederim Önder bey.41 yaşındayım ve yaklaşık 10 yaşımdan beridir kanarya beslerim.Geçen yıl sadece 2 çift belçika Malinois ile üretime girip iki ağızda 20 kadar yavru alıp, 19 adetini kaybedince üzüntüden kanaryaları hediye edip,uzun süre ara verdim.Şimdi sakamla birbirimize bakıyoruz.Şu yumurta toplama işi ne kadar aklıma yatsada,koca sezon bekleyip,yumurta aldıktan sonra,ya zarar verirsem korkusundan yapamadım hiç.Böyle bir stand yapmışsınız çok güzel,benim merak ettiğim,yumurta toplamada kayıp yaşadınız mı.Yada püf noktaları nelerdir.Yani biliyorum belki ama,mesela hep yeme gömmek lazım derler,siz açıkta bırakıyorsunuz sanırım,sıkıntı yaratmıyor mu.Tabii forumumuz balık,fazlada uzatıp,forumdaşlarımı konudan uzaklaştırmak istemem.Hoşçakalın,bol balıklı ve bol yavrulu sezon dilerim..
tebrikler güzel hobileriniz varmış bendede kanarya ve saka sevgisi çok ileri birde yanında flurya oldumu süper yeme içme dinle seslerini.
ÖNDER abi yine güzel bir sunum olmuş tebrik ederim Hem avın hem kanaryaların çok güzeller ... Kanaryaları çok severim sevgiler
kanaryalar harika. yumurta bölmelerinin içi ne ile dolu yumurtalar ne üstüne oturtulmuş onu tam çıkaramadım ?
Teşekkür ederim İsa Abi Bütün iş arkadaşımın üstünde ben fırsat buldukça besleme ve yavru takip işine bakıyorum Teşekkür ederim arkadaşım Teşekkür ederim arkadaşım artık her hafta olmasada havasını yakaladıkça gitmeye çalışıcağım.Şu sıralar yavrularla uğraşmak balık tutmak kadar keyifli geliyor Teşekkür ederim Hakan Abi O kadar yavruyu kaybettiğinize göre hastalık bulaştırmışsınızdır büyük ihtimalle. Yumurta toplamada kayıplar tabiki oluyor (boş yumurta yapabiliyor,annenin kuluçka sırasında yumurtayı tırnağıyla delmesi veya yumurtayı çevirmemesi, bazı türlerin yumurtadan çıkan yavruya bakmaması) Yumurtalar dışarda 4 gün kadar kalıyor,anne 4. yumurtayı yaptıktan sonra bütün yumurtaları aynı anda annenin altına konuyorki böylece yavrular aynı gün doğuyor.Aynı anda altına konmazsa en son doğanlar cılız kalıp ölebiliyor.Keyifli avlar dilerim Hakan Abi
Aynen dediğiniz gibi dalga sesinin verdiği huzur neyse kanaryanın seside o benim için Evet arkadaşım öğlenleri orada olurum, vaktiniz olduğunda gelirseniz tanışırız Teşekkür ederim arkadaşım Bende çok seviyorum ; hanımın kapının önüne koymayacağını bilsem evde bakıcam ama evi kirletiyor diye ben yokken koyuverir kapının önüne
Sahalardan fazla uzak kalmamanı diliyorum hemşerim... Raporlarını çok özletme.. Bol lodoslu hafta sonları inşallah ayrıca sunum süper olmuş...
Abi hem kuşlar hem fotolar hem video hem de müzik süper sezon sonuna yakışmışlar, yavrularla ilgilenmeni bitirdikten sonra daha güzel avlarının olmasını dilerim
Teşekkür ederim hemşerim Fırsat uldukça gitmeye çalışıcam tabi, sizde ihmal etmeyin, rastgelsin Beğendiğinize sevindim, daha güzelleri size gelsin arkadaşım
raporu okudum ve gerçekten güzel yazmıssınız kuşlarda güzeller bende balıkcılıgımın yanında akvaryum balıkcılıgı yapıyorum
Teşekkür ederim Selahattin Abi. Akvaryum balığı yetiştiriciliğide keyiflidir, bir dönem bende yaptım ama temizliği bakımı zor gelince bıraktım Siteyede hoş geldiniz, gönlünüzdeki balıkları yakalamanızı dilerim