Sezon geliyor beraberce ÇUPRA LEVREK,MERCAN avlamanın,SIRTI JİG yapmanın keyfini yaşa

Konu, 'Genel Konular' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Yöremizdeki avlarımızı hem ben ve hemde bazıları sizlere detayıyla,konular ve resimlerle anlatarak bugüne kadar sunduk.

Birçok kardeşim ilgiyle izlediler,bizleri övgülerindende esirgemediler.

Böylece bölgemizi binlerce kişiye tanıttık,buralara kimi zamanda aileleriyle gelip güzel tatil günleri gecirmelerine vesile olduk.

Ancak anlaşılmaktadırki,maalesef bir amatör platformda bu durumu ranta çevirmek isteyenler olmuş ve olmaktadır.

Bu durum sadece emekli maaşıyla geçinme durumunda olan bendenize menfi tesir etmiştir.Olayı bu konu ile duyurmak istedim,insiyatif sizindir.

Prensibim ve asla değişmeyecek olan görüşüm,balıkcı, başka balıkcı üzerinden,sebep ne olursa olsun olayı maddesel boyuta taşımamalı gerçeğidir.

Sanırım bu durum Forumumuz kaidelerine tam manasıylada örtüşen bir durumdur.

BU noktadan hareketle,kardeşimin sahip olduğu,Assosun ve geniş bir yörenin en lüks otelini,kış ve balık avı sezonu boyunca,kendisi ile yaptığım görüşme sonucunda siz balıkcı kardeşlerime tahsis etme başarısını elde ettim.

Olayın,lütfen inanızki,benim açımdan hiçbir maddesel avantajı yoktur ve olamazda.

Ben tutkulu olmanında ötesinde,hayatı sadece balık tutmak olarak görebilen,ancak sair alternatif keyflerede hayır demeyen bir yapıdayım.

Kendi ellerimle yetiştirdiğim bazı kardeşlerimle,malümunuz çok başarılı,tamamen trofe balık avlamaya yönelik avlar gerçekleştirip,daha on gün evvelsine kadarda sizlere sunmaya çalışmıştım.

Ancak benim amatör anlayışım,forumculuk anlayışım,yaşadığım ve gerçekleştirdiğim balık avlarımı raporlayarak,resimleyerek sizlere sunmaktan ibarettir.

Maalesef özellikle bu nokta üzerinde yoğunlaşan,dediğim gibi A'den Z'ye bizzat ve kerelerce balığa çıkararak,günümüzün müstesna avcı hüviyetine erme başarını elde eden bu sevgili kardeşlerimle,son zamanlarda hafif ancak sonradan ciddi ters düşmeler yaşamama sebep olmuş ve nihayetinde onların kendi yoluna gitmeleri sonucunu doğurmuştur.

Bu alemde kimse,ama kimse, yarım asrı çoktan geçen,balıkcılığın her alternatif yönünü içeren,evvelinde mail gruplarında,sonrasında forumlarda herzaman ençok yararlı konu açan,bu işin kitabını yazmış bendenizi, kendi anlayışı içine alamaz.

Ben sırf bu yüzden,pire için yorganı,dahası yatağı,dahası evi dahi yakabilen bir yüreğe ve azme sahip bir insanım.

Sonuç,işte 9.köydede yanlızlığa mahkum olmam sonucunu doğurmuştur.

Sosyal ve hayvanı,doğayı sevdiğim kadar elbette insanıda çok seven bir yapıya sahibim.

Yanlızlık beni çok yıpratır.

İşte bu bakımdan durumu kardeşlerimle konuşup,yukarıda bahsettiğim çareyi buldum.

Beni yanlız bırakmayacağınızı umuyor ve bekliyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

Not;Assos Kadırga burnu,evvelki bazı mesajlarımdada belirttiğim üzere Çupra akımında önde gelen bir bölgedir.Akım hafiften başlamış ilk çupralar alınmıştır.

Esasen gönderdiğim birçok rapor ve resimlerde Mercan ve sair dip balığı avcılığının,Assos bölgesinde daha randımanlı olduğu ortaya çıkmıştır.

İki sene evvelinde forumlarda ve kitabımda görülen tüm trofe balıklar(Sinagrit,Trança Fangri Mercan),Assos sularında jigle yakalanmıştır.

Bu balıkların derlenmiş resimleri bir konu dahilinde sizlere tekrar sunulacaktır.

Yakıt eksikliğim sebebiyle,hergün saatlerce denizde dolaşma sonucu ancak yakalanabilen sırtı konusu balıklar(Palamut,torik,barracuda)sırf bu yüzden hedef balığım olmamıştır.

Ancak isteyen kardeşlerim olduğunda,tüm ekipmanımı ve zamanımı verebileceğim bilinmelidir.

Sanırım Türkiyenin en geniş olta,suni yem ve sair teçhizat konusunda önde gelen birisiyim.

Bu takımlarımın hepsi emrinizde olacaktır.

Tekrar ediyorum lütfen olayı sadece ve sadece yanlızlığıma çare olarak yorumlayınız.
    Başkaca bir gayem yoktur ve olmayacaktırda.

Telefon Numaram:0536 546 88 16

Arayınız ve uzunca anlatayım

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Türkiye'de amatör balıkçılığın gelişimi için harcadığın emek ve çabalar herkes tarafından her zaman takdir görmekte ve görecektir de..
    Üstadım, bu harika teklif ne zamana kadar geçerli acaba, ona göre bir takvim yapmak gerekebilir..

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Üstadım, malumundur, yurda daha yeni döndüm ve yeni işimde çok yoğun bir kış sezonu beni beklemekte.

Yalnız ilk fırsatta, büyük olasılıkla av partnerimle birlikte yanına gelip en az 4-5 gün olmak kaydıyla yanında kalmayı, engin bilgi ve tecrübelerinden maksimum düzeyde faydalanmayı, sahip olduğum tüm balık avı malzemelerimi getirerek senin yorumlarını almayı, yeni başladığımız ve ağır ağır da olsa senin yönlendirmelerin sayesinde sonuç almaya başladığımız jig avlarının uygulamalı şekilde detaylarını almayı canı gönülden istiyor, hali hazırda hayaliyle yaşıyorum.

Seni çok seviyoruz, bilesin.
    Saygılar...

4. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    Vedat abi senin yüzüne bakan zaten niyetini anlamıyorsa bırakalım hayellerde dolaşmaya devam etsin bu yazıyı okuyan içdenlikle ve samimiyetin her satırında olduğunu anlamıyorsa bırakalım hayellerde dolansın derlerya tabiri caizse adamın hası hem adamın hem hocanın ( amatör balıkcılık ) hemde dostların önde gideni demem bence gayet düzgün bir tabir takdiri sizlere bırakıyorum sadece yazdıklarınızı okuyorum ve sizi hissede biliyorum bana bu yetiyo cok teşekkürler.

5. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Vedat Baba

Yukarıda Vedat abinin yazdığını okuduktan sonra duygulanarak daha önce milliyet blog da yazılan bir yazıyı paylaşmak istedim. M.Talip GİRGİN yazısıdır.

Denize açılmamızın ilk dakikalarında Vedat ağabeyimin bu resmi karşısında aklıma
    Ernest Miller Hemingway'ın "İhtiyar Balıkçı" adlı hazin öyküsü düştü. Bakın “Can Dündar” bu hikâyeyi nasıl anlatıyor ve yorumluyor.

İHTİYAR BALIKÇI
    "İhtiyar balıkçı, Karayibler'de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra bir gün iyice açılıp "büyük balık"ı yakalar.
    Lâkin kıyıya dönerken, yedeğine aldığı, teknesinden yarım metre daha büyük olan bu kılıç, yol boyu kan kokusuna gelen canavar köpek balıklarınca didik didik edilir. Bu korkunç mücadeleden elinde kala kala dev balığın iskeleti kalmıştır.

Kan revan içinde, uykusuz ve bitkin sahile yanaşırken "Beni adamakıllı yendiler... Hem de ne yeniş." diye geçirir içinden. Sonra silkinir ve yüksek sesle şunu söyler:
    "Yenilmedim aslında, belki biraz fazla açıldım, o kadar..."
    Hayat yolculuğumuz da öyle değil midir? Kimi için güzel bir kadındır "büyük balık", kimi için zengin bir damat... İyi bir hayat... Hayırlı evlat... Ya da müstakil ev, son model araba, sınırsız servet...
    Kimi, "büyük balık"ı hiç göremeden ölür. Kimi, bir kez tuttu mu, bir daha açılmaz hiç... Onunla gömülür.
    Kimi ise; yaşam denilen, şakaya gelmez deryanın dalgalarında yalpalana yalpalana arar büyük balığı bir ömür boyu... Açıldıkça bulma şansıyla birlikte artar, yitirme ihtimali... Zor bulanlar, çabuk yitirir bazen... Acımasızca yağmalanır ve sonuçta elde bir kılçıkla kalakalırlar."
    Yenilgi değildir onlarınki aslında... Olsa olsa biraz fazla açılmışlardır. Ama insanlık, kısmen de, onların fazla açılması sayesinde ilerler...

-İnsanlığın ilerlemesi için ne kadar, kaç mil açılmalı bilemiyorum ama biz buradaki insanlığı daha denize çıkmadan farketmiştik.
    Vedat ağabeyim, Orhan ağabeyim, Şener ağabeyim ve diğerleri acep hangi büyük balığın peşinden buralara geldiler? Bu nasıl bir yürek, bu nasıl bir paylaşma duygusudur? Tanımadıklara insanlara buzlu camın ardından güvenerek kucak açmak ve onlara ev sahipliğinde birbirileri ile yarış halinde olmak, yukarıdaki hikâyedeki ihtiyarın büyük balık için açılmasından daha mı az riskli?
    Bizler burada sadece balık mı tuttuk? Yoksa bize lazım olanı “biraz fazla açılarak” elde ettik mi? Güzel memleketimizin daha kaç kıyısında bize böyle kucak açacak dostlar bulabileceğiz? Bunları görerek, bunları yaşayarak, kendimizi geliştirecek, biraz fazla açılsak bile boğulmadan kıyımıza döneceğiz inşallah.
    Hepimiz hayat yolunda yaşama mücadelesi verirken, bu hayatın içinde ki güzellikleri bulup ortaya çıkarıp birlikte yaşamak için bu sevdaya baş koyduk. Öyleyse bu güzelliği korumak ayakta tutmak için birbirimizle yarış halinde olmalıyız. Kalın sağlıcakla…

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Çok güzel..
    Ernest Hemingway'in İhtiyar Balıkçı ya da Yaşlı Adam ve Deniz olarak dilimize çevrilen bu eserini herkesin okumasını tavsiye ederim..

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Berkan

İlgi ve hakkımdaki yorumların için teşekkür ediyorum.

Teklifim şu andan itibaren başlayıp,turizm sezonunun başladığı mayıs ayı ortalarına kadar geçerli olabilecektir.

Yılbaşı geceleri otelde etkinlik yapılır.Sanırım o gece dolu olur.

Sonrasında yeni yılı aynı şartlar içinde sürdürürüz.

Otelin 17 odası vardır.Aranılan her konforun bulanabildiği otelde ayrıca Digitürk yayınıda bulunmaktadır.

Fiyatlarıda bildirmemde bir sakınca olabilirmi bilmiyorum ama
    kara dönük olmadığından belirtebilirimde.

Sezonda kişi başı oda kahvaltı 125 YTL'ken suit odalar ise 150 YTL iken bu ücretleri yarıdan aza indirtebildim.

Bu kere kişi başı 60 YTL olup bu ücrete elbette benim hemen limanında bulunan teknemle,sizlerin istediğiniz birlikte ücretsiz olarak balığa çıkma imkanınızda vardır.

Muhtelif teknikleri,takımlarınızı,sahtelerinizi inceleyip bazı uyguladığım düğümleri,çapari ve yemli takım bağlamalarını,atçek avı tatktiklerini bilfiil yapabilir,soracağanız her soruya cevapla, ayrıca,40 senemi geçirdiğim İstanbul ve yakın çevresi avlaklarını en ince detayına kadar sizlere anlatırım.

Ben sadece emekli maaşımla geçinen biirisiyim.Bu bakımdan avlanma süresiyle orantılı olarak sizlerden sadece yakıt talep ediyorum o kadar.

Elbette yanınızda sadece karides getirebilirseniz bende her zaman mevcut olan yemlere takviyede olur.

Otelde Ali adında görevli nazik ve sevecen bir genç vardır.Gayet kültürlü olan bu genç kış boyu vazifeli olacak sizlere nefis kahvaltılar hazırlayacaktır.

Akşam yemekleri otelde verilmiyor.Zira Ali bir ahçı değildir.Ancak tutulan balıkların pişirilmesi salata çeşitleri yapabilir.Bunlar için insiyatifinize kalmış bir ücreti kendisine verirsiniz.Bunun bir belirlenen ölçüsü yoktur.

Sevgimle kal

8. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    Vedat Beyle avlanmak harika olurdu, zaten elde edinilecek bilgi ,tecrübe para verip satın alamıyacağımız , ölçüde.yakın bir dönemde sınavlarım olmasa seve seve katılmak isterdim. kısmet olursa birgün oraları ziyaret etmeği çok arzuluyorum.

9. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    En kısa zamanda görüşmek üzere sevgili Vedat abim.Assostan güzel balıklar alacaz inşallah...

10. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    inşallah Vedat amca birgün ziyaretçin oluruz :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Vedat amca o kadar çok istiyorum ki gelip sizinle yüzyüze tanışmayı, muhabbetlerinize ortak olmayı, bilgi deryanızdan bir kaç damla faydalanmayı fırsat olursa da balık avlamayı...
    İnşallah işlerimizi denk getiririzde yanınıza gelmek nasip olur bizlere.

Saygılarımla Vedat amca...

12. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Merhaba Vedat amca,

Yazmış olduğun yazıdaki içten samimiyeti hafta sonu geçirdiğimiz zamanda gayet iyi anladık. Sizle vakit geçirmek çok güzel. En kısa zamanda tekrar sizinle olmak istiyorum. Şimdiden 1 grup arkadaşlarım ciddi olarak yanınıza getirmemi istiyor.

Fırsat bulabilirsek kısmetse Kasım ayının sonlarına doğru gelebiliriz.

Kendinize iyi bakın lütfen ve canınızı sıkmayın...

Sağlıcakla.

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aykut

Seninle o İngiltere forumunda tanışmıştık.Güzel mesaj teatilerimiz olmuştu.

Artık Türkiyedesin ve inşallah berabercede avlanmanın engin keyfinide yaşayacağız,buna inanıyorum.

İlgi,yorum ve kanattlerine teşekkür ederim,sağolasın.

Buralara geldiğinizde emrinizde olacağınızı bilmelisiniz.Büyük bir gayretle üstelik azami keyfte alarak hem avlanırız ve hemde anlatırız.

Elbette böylesine bir konu açmamdan rahatsızlık duyanların olacağına emindimhooked

Bunlar işte smile'daki hale düşmüşlerdir ve düşeceklerdirde.

Sevgimle kal

14. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Askerlik öncesi Kasım sonunda kısmetse 1 haftalık bir tura çıkıyorum. Tabii ki oltalarımda bagajımda olacak. :)
    Yalova, Bursa'ya kadar geleceğim.
    Fırsat yakalarsam hem elinizi öpmek, hemde tanışmak adına çok sevinirim Vedat amca. :)

15. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Vedat amca merhaba

özel mesajla hal hatır sormak istedim fakat mesaj kutun doluydu. Burdan yönetime rica ediyorum, vedat amcamızın posta kutusunu artırın.

umarım iyisindir, son raporlarını okudukça mutlu oluyorum, raporlara bakarak sağlık sıhhatinin yerinde olduğunu düşünüyorum.

İşlerimizi toparlarsak inşallah önümüzdeki ay bizde gelip seni ziyaret etmek istiyoruz.

Bu konuyu okuyan arkadaşlara derim ki "kesinlikle assos'a gidin, hem doğal güzellikleri hemde Vedat amca ile yapacağınız av sayesinde hayatınız boyunca aklınızda kalacak bir anı yaşamış olacaksınız, ve kesinlikle pişman olmayacaksınız."

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hasan

İlgi,yorum ve kanaatlerin beni çok sevindirmiştir,sağolasın,teşekkür ederim.

Lütfen bir kere daha vurgulamama müsaade edinizki,sizler için elimden gelen herşeyi yaparım.

Kendimi artık sıhhi açıdan iyi hissetmiyorum.Yakın olmamız
    ,sohbetler,balıkcılıkla ilgili muhabbetler,iştişareler,soracaklarınız varsa cevaplamalarım,birlikte avlanmak,sonrasında yemek,elbette iki kadehte parlatmak bana güç vermekte,daha uzun bir süre aynı gayrette devam etmemi sağlayan baş etkendir.

İnsiyatif elbette sizlerindir.

Sevgimle kal

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kamran

İlgi ve yorumlarına teşekkür ederim,sağolasın.

Bu önerim çalışmaya başlamış ve arka,arkaya gelen ve geleceklerini bildiren kardeşlerim olmuştur.

Bursa ve Keşandan gelen bu kardeşlerle güzelsohbetler yaptık,kimilerine illaki birşeyler sorduklarında fiilen göstererek ve hatta takım yaparak gösterdim.

Sonrasındada avlandık tabii.

Aynı keyf ve heyecanı devamlı yapabilmek arzusundayım.

Elbette siside heyecanla bekleyeceğim.

Tel;0536 546 88 16

Sevgimle kal