Sezon öncesi RAPALA hakkında Tavsiyeler, Sorular, Görüşler...

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Midnight tarafından paylaşıldı.

1. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Herkese Merhaba, Yeni sezona yavaş yavaş girerken öncelikle herkese bol şans ve keyifli avlar dilerim.

Böyle bir başlığa ihtiyacımız olduğunu düşündüm. Bu başlıkta elinizdeki Sahteler, tavsiyeleriniz, sonuç alınan sahteler, kendi tecrübeleriniz vb. konularda bilgi paylaşımı yapmayı kafalardaki soru işaretlerini üstadlar sayesinde gidermeyi düşündüm. Umarım herkese fayda sağlayan bir başlık olur.

Ben elimde bulunan rapalaları resimleyip numaralandırdım. Böylece sezon içerisinde en çok iş yapan sahteyi kolay bir biçimde sizlere sunucam. Ayrıca numaralar üzerinden bir kaçda sorum olacak.

1- Bu resimde bulunan mustad üçlü iğne(Mustad D-TREBLE-3) Boğazda deneyen oldu mu, veya 7 numaralı rapalada kullandığım zaman sizce renk açısından bir problem yaratır, uyumsuz olur mu? Gerçi 3 numara'da çok net biçimde güzel durdu. Suya girdiği zaman biraz daha kabarıklığını gidereceğini düşünürsek iş yapma olasılığı var gibi duruyor. Yalnız iğneler beyaz değil, bronz.

2- Burda size henüz kullanmamış olmama rağmen bir tavsiye vericem. 7 numara Yo-zuri Crystal Minnow 11cm, 11gr. Elinize aldığınızda farkı çok net biçimde görebiliyorsunuz. Çıkardığı ses diğerlerinde çok tok bir ses iken bu modelde, çıkan ses zargana yakaladıysanız bilirsiniz o ses ile yunusların çıkardığı sese çok yakın bir ses kabiliyeti var. fiyatı [​IMG]25 ile [​IMG]35 arasında değişiyor.

Tekrardan herkese bol şans.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba üstad bence sahteler içinde en can alıcı olanlar 4 ve 7 no olanları :)

4 no olandan bende var 2006 kasım ayı 2'inci pazar günü unkapanı köprüsünden 21 tane palamut yakalmıştım 1.5 saatde,tabi balık varsa sahteler iş yapar balık yoksa sahten altın kaplama bile olsa havasını alıyor.

Diğer sahteler de iş yapacağa benziyor özelliklede 1 ve 3 numara.
    bahtın açık olsun.

3. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    4 numara pelicanın sahtesi. Aslında ilk üçte düşünmediğim bir rapalaydı ama bu rapordan sonra listede en başlara almak şart oldu. ses aksiyonuda farklı ve güzel. 3 numara dediğiniz gibi çok iş yapar gibi duruyor. Bayramın ikinci günü gece 7 numarayla denemelere başlıycam. 1 numara tam levrek sahtesi gibi duruyor.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

4 numara pelikanin palamutlar hastasi:thumb:

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    görünüme bakılırsa maviler çoğunlukda:) mavi renkde palamut un en çok rağbet ettiği renk..
    levrek bakımından ben bunların için den 2 numarayı şanslı görüyorum.( o sahteyi hızlı çekme )
    yozuri sahtenin içindeki bilyeler çok ufak ebattalar.diğer sahtelerden biraz farklı ses çıkarıyor..

6. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    8 numara hangi sahte ve nerelerde iş yapar sırtımı at-çekmi ?