Arkadaşlar, genç kardeşlerim, güzel ağabeylerim... Herkese selamlar. Sezona girerken, raporlar da birbiri ardına yayınlanmaya başlamışken dikkatimi çeken bir noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Malumunuz, bu sene çıkan tebliğ sayesinde, özellikle 24 m. yasağı yüzünden yüzümüz güldü. Balıklara bakacak olursak bu yasak etkili de oluyor. Yalnız Tebliğ'in bizi ilgilendiren kısmıyla ilgili pek de dikkatli olmadığımızı gözlemliyorum raporlarda. Özellikle yakalanan Çinekoplar, 20 cm. altında gibi görünüyor fotoğraflarda. Herkesin dişlileri çok özlediğinin farkındayım. Ancak, profesyonel balıkçıların, kıyı amatör balıkçılarını günah keçisi yapmaya çalıştığı bu günlerde, biz amatör balıkçıların azami düzeyde dikkat gösterip, yürürlükte olan Tebliğ'e göre avlanması gerek diye düşünüyorum. Geçen sene yaptığım üzere, avlarımda fotoğraf çekerken mezura koymaya devam ediyorum. Bir ölçü aleti kullanılmadan fotoğraflanmış (özellikle bir arada duran balıkların boyutu hiç belli olmuyor) raporlara şahsi kararım olarak tebrik mesajı yazmıyorum. Geçen senede aynısını yapmıştım. Bu mesajı bir tenkit olarak almayın sakın. Sadece sezon başlarken, ufak bir hatırlatma yapmak istedim. Herkese zevkli avlar dilerim.
Bence de tebrikik bir hareket, duyarlılığınız için tebrik ederim. Umarım tüm avcı arkadaşlar aynı hassasiyeti gösterir.
Sevgili Kerem bu boyut işi amatör balıkçının ruhunda olacak. Diğer türlü olmuyor.Geçen boğazda yine çinekoplar alınmıştı yemli ben genel çinekop diyip geçiyorum bence daha küçükler ayrı...Neyse ben artık uyarmıyorum,uyarınca birde bu agrasifler ile uğraşmak zorunda kalıyorum.''sen çok biliyorsun,sen de tut bırakırsın,sana ne deniz seninmi ...vs...'' bu yüzden tek dileğim,bu insanlarında canının bir şekilde yanması.İşte yaşın yanıda kuru misali ,hakkı ile amatör balıkçılık yapan arkadaşlarda arada kaynar böyle bir uygulamada... Yani iş yine gönüllerde bitiyor.
KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL İFADELER BAZILARIMIZIN DUYGULARINI YANSITSA DA BAZILARININ İŞİNE GELMEYECEĞİ AŞİKAR. BU KISA ZAMANDA YAPILAN PALAMUT AVLARINDAKİ BEREKETİN, GEÇEN SENE Kİ ÖLÇÜ SINIRLAMALARINDAN OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜRSE KIYI BALIKÇILARIDA DİKKATLİ OLDUĞUNDA ÖNÜMÜZDEKİ SENE NASIL BİR SEZON BİZİ BEKLER ACABA
Ceza olayını bir devreye soksalar bakın bakalım kovalarda görecekmiyiz o boyda çinekopu.. geçen facebookda dağkeçisini vurup fotosunu paylaşanı şikayet üzerine yakalayıp 50bin lira ceza verdiler birine... burda da yapsalar keşke 1 tanesine 10lira ceza verseler mesela kimse tutmaz bir daha.. hemde devlete ek bir gelir olur