Av Ekibi: Ergin DEMIROGLU, kurtuluş Av Mevkii: Kurupelit Açıkları Av Saati: 05:00-10:15 Av Sonucu 8-9 kg İstavrit, 2 iade edilmiş Çinekop Av Malzemesi: 25 İğneli Palamut Çaparası, 10 İğneli İstavrit Çaparası Sabah sahurdan sonrasına sözleştiğimiz kurtuluş Abi ile bir araya gelip incesudaki botunu almaya gittik. Avlağa yakın olduğundan ve suya inmenin rahat olmasından ötürü de kurupelitten suya indik. Amacımız palamut peşinde olmaktı ama saatlerce palamut kovalamamıza rağmen hiç bir hareket yoktu. Oynak ve martı pikeleri de göremeyince çıkmışken biraz istavrit avlayalım bari diyerek palamut çaparasından istavrit çaparasına döndük. İstavritte bolluk vardı. Hemen hemen her attığımız dizim oluyordu. Arada 2 adet Çinekop'a da rastgelmiştik biri limit üstü olsa da ikisine de kıyamayıp geri iade ettik. Tabii ben de isterdim lüferleri sarıkanatları oraya dizebilmeyi ama bunun için daha 20-30 güne ihtiyacımız var. Beyaz çaparalarımızı kullanmış olsak Çinekoptan yana şansımız daha fazla olacaktı ama küçük olduklarını gözlemlediğimizden lila ve yeşim simli çaparalarımıza devam ettik. Avın sonunda nasibimizi aldıktan sonra günün yorgunluğunu atmak üzere kendimizi işyerlerimize attık... Maalesef palamutu yine bulamamıştık ama olsun. Denizin havasını solumak da yetti bizlere. Yalnız adım Hasan Amca (Samsun'dan meşhur bir çaparacı ihtiyar) gibi çaparacıya çıkacak diye korkuyorum artık çapara raporları atmayacağımı bildiririm Fotoğraflar (Kalitesiz görüntüler için özür dilerim. Cep telefonu çekimidir)
Bir ton laf saymak için daldım konuya ama... Çinekop lafını başlıkta görünce afagan bastı birden, kusura bakmayın. Velakin geri salındıklarını okuyunca, mahçup oldum şahsen. Duyarlılığınızdan dolayı çok teşekkürler ve kocaman tebrikler. Rasgele.
Tebrik ederim Ergin, Çinekopların birkaç hafta içinde büyümüş olarak oltalarınıza bol bol takılmasını dilerim.
Çok teşekkür ederim. Sizlere de inşallah daha iyileri rastgelsin. Aşkolsun Serdar Bu forumda aktif olarak katılımda bulunan hiç kimsenin bu hatayı yapacağını (ya da yapmışsa da yayınlayacağını) hiç sanmıyorum. Ama açıkcası boy limitleri konusunda hassas davranmaya çalışıyorum ama kilo ve adet limitlerini önemsediğim söylenemez. Ha kaç kez geçtin limiti dersen inan belki 1 belki 2 defa... Bunu burada tartışmaya açmıyorum ama senle bir ara belki sohbet ederek tartışırız. Çok teşekkürler Aret. Hasretle yollarını gözlüyoruz ama ben ay sonu itibariyle 15 günlük tatile çıkıyorum. İnşallah biraz daha gecikirler Abi İnşallah, Avımı hiç bir zaman küçümsemem, istavriti de çok severim ama artık hedeflere daha yakın olmak istiyor insan Çok teşekkürler, bereketli değil de çeşitli avlar dileklerinizi kabul edebilirim Daha iyileri sizinle olsun.
palamutu bulamasanızda güzel istavritler yakalamışsınız.oda olmasaydı deniz havasını solumak bile yeterdi.ileriki avlarınızda amacınıza ulaşıp palamutlarıda yakalarsınız umarım.bol şanslar.
Tebrikler Ergin, şu sıralar karadeniz tarafından palamut haberleri gelmeye başlıyor.Tatile çıkmadan senden güzel bir palamut raporu bekliyoruz
Balık salma şeklinde de okunabilecek harika bir günce hazırlamışsın sayın prensim, tebrik ederim. Gönlünce avların olsun abici.
İsa Bey palamut dağıldı bile... Yine de ara ara çıkıyor. Biz denk gelemedik. İnşallah bu pazar da bir planım var. Umarım bu kez palamutu ben de bulabilirim. Teşekkür ederim Levent. Çinekop hızlanıyor ama maalesef yavrular için kıyıda yine kıyım yapılıyor. Teşekkür Ederim Balli'mm. Senin de tüm avların gönlünce olsun... Sen kadar beceremesek de yazmayı olduğu kadar artık
İnşallah Orhan Abi. Gerçi lüfer hızlandığında ben Didimde Çupra peşinde olacağım dönüşte şansım yaver giderse bakalım... Sağlıcakla.