Sezonun İlk Çipurası Geldi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Merhaba Arkadaşlar,

Dün akşam ava gitme planları kuruyordum. Kayın validem bizde idi ve ziyadesi ile ciğerlerini üşütmüş onu acile götürdüm bir serum bağladılar. Bende yemciye uğradım 2 paket boru kurdu aldım. Velhasıl saat 20:30 gibi evdeydik.

Amacım site içerisindeki iskeleyi denemekti. Saat 21 gibi gittim bir iki kişi vardı avlakta ama yeni liman inşaatı başladığından su aşırı bulanıktı. 10 dakika bekledikten sonra burdan bize ekmek çıkmaz diyerek daha önceden denediğim ve mırmır ile minekop yavrusu aldığım tatil sitesi içersi vardı denize sıfır. Hem bekçi kulubeside yakındı. 21:30 gibi yeni meradaydım. Oltalarımı su ile buluşturdum.

İlk vuruş bir adet mırmır ile geldi. Derken 2. ve 3. mırmırlarıda yakaladım neşem yerine gelmişti. ortalama boylar 20 cm cvarında geliyordu. Yazın yakaladığım mırmırlardan ufak olsada tatmin ediciydi. Derken oltanın birinde hiç hareket olmuyordu herhalde yemleri bitti diyerekten bir tasma attım balık geliyor ama ne acaba birde baktım çipura. Bu sezonun ilk çipurası idi ve yaşamalıydı akvaryumda. Hemen bekçiye gittim kova sormaya.

Acele ile evden çıkarken almayı unutmuştum çünkü <:> yol üzerinde birkaç benzinciye sorsamda kimsi olmadığını kimsi yasak olduğunu söyledi. Neyse bekçi bir leğen verdi ama çipura tamamen yuttuğundan iğneyi yaşayamadı. Neyse dedim. Toplam 6 balığım olmuş yem kalmamıştı. Çünkü boru kurtlarının çoğu boş çıkmıştı <:>. Son yemi attığımda dikkatimi çeken 2 köstekli oltamın hep alt kösteğine balık yakalanmış olmasıydı.

Son yemler ile oltamı yemleyip suyla buluşturduğumda hem balıkları temizlerim hemde olta suda beklesin diyerekten ipi tamamen serdim. sonra diğer oltayı çektim alt köstekte yem kalmamış üst köstekte yem duruyordu onuda ellemeden attım ve ipi yatırdım iyice. 4 balık temzledim son yakalanan 2 balık canlı olduğundan bunlarıda evde temizlerim diyerekten oltanın birine bir tasma attım cırrr kalama. ağır birşey geliyor ve kıyıya aldığımda 28 cm bir mırmır daha. Diğer oltayıda aynı şekilde çektiğimde oda 28 cm boyunda bir mırmır daha geldi. Balık güzel yapıyordu ama malesef yem bitmişti avı sonlandırıp eve geldim. Eve geldiğimde son yakalanan mırmırlardan biri hala oynuyordu.

Akvaryuma saldım ağzı yukarı öylece hareketsiz duruyordu. Birkaç kurcalamadan sonra balık kuyruk çırpmaya başladı derken oynarken oynarken canlandı ve sonuçta şu an akvaryumda yaşıyor:)

İşte Resimler. bu sefer 10 megapiksellik kamera ile çektim ama bu foto işi sanat demekki benim elim sanata yatkın değil sanırım

Artık balık çıkmaz bukadar yeter diyerektem temizlik hazırlığı başlıyor

Final güzel oldu

Final kuzuları uzaktan çekim

Temizlenmiş halleri birii akvaryumda

İşte akvaryumum 1 orfoz bir lapin 2 sargoz 1 sivriburun gümüş (lokum) 1 adet mırmır. orfoz ve lapin saklanıyor

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    merhaba,

tebrikler balıklar güzel. akvaryum hakkında bir kaç sorum var size. Balıklar ne zamandır akvaryumda yaşıyor? yem olarak ne kullanıyorsunuz? tuzlu suyu nasıl temin ettiniz?(denizden mi? suya deniz tuzu karıştırarakmı?)

3. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Gültekin abi süper balıklar tebrik ederim...

4. matti

matti murat

tebrikler mırmırlar harika avın daim olsun darısı başımıza:)

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler, bende balıkları akvaryumda nasıl yaşatıyorsunuz merak ettim, sürekli deniz suyu ile devridaim mi yapıyorsunuz

6. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Tebrikler Gültekin sezonu iyi açmışsın maşallah diyelim.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Öncelikle geçmiş olsun.

Balıklar çok güzel, mırmır denemeleri yapmak lazım sanırım. Çupra da başlamış yavaştan. Bunlar güzel haberler. Tebrik ederim.

Akvaryum benim de dikkatimi çekti. Bende yapmayı düşünmüştüm bi ara ama tuzlu su akvaryumunun meşakatli olduğunu okuyunca vazgeçtim.
    Hayran olduğum balıkları evde izlemek çok güzel olurdu. :)

8. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Güzel balıklar , afiyet olsun... Şu mırmırlar gerçekten de ilginç 3-4 saat sonra bile canlı kalabiliyorlar,,,, mutfakta tam kesecem pat pat kuyruk atıyorlar:)

9. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Balıklar orfoz 3 aralıktan beri yaşıyor. Diğerleri muhtelif zamanlarda lokum 2 ay sargozlar1,5 ay. Yem olarak doğal yemler sardalye karides kalamar sübye. Tuzlu suyu denizden aldım ve içine en uzularından bir protein skimmer koydum. birde iç filtre. Aslında akvaryum forumlarında kesinlikle yaşamayacağı yazıyordu ama fazla yem atıp su bulanmadıkça problem çıkmıyor. Su değişimi olarak 2 haftada bir 20-30 litre dip çekimi yapıp yerine deniz suyu ekliyorum ve su eksilirse damacana suyu ekleyerek tuz oranını dengeliyorum

Teşekkürler umut sezon açıldı artık bundan sonra fırsat buldukça tavalıkları alırız diye düşünüyorum

Teşekkür ederim amin diyorum allah bu sevdaya gönül vermiş hiçkimseyi balıksız bırakmasın

yukarıdaki açıklama yeterlidir herhalde

sağol seyfi. bu sene geç.en senekine göre biraz kesat daha harmadar lüfer alamdık. gerçi harmadara daha vakit varda lüfer geçiyor

10. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Gültekin Abi tebrikler nice güzel avların olur inşşallah bizde burada yorumlarız herşey gönlünce olsun değerli büyüğüm...

11. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    hep hayalim akvaryumda istavrit beslemek :)

12. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    tebrıkler guzel av.benımde hayalım bu balıkları akvaryumda yaşatmak. bir gün yapıcam mutlaka.

Balıkarın ağzındakı kanca yarası kaç günde geçti gözlem yaptınmı? yem yemelerine engel oldumu.Saldığımız balıklar yaşıyormu diye hep merak edıyorum o yuzden sordum.Bence akvaryuma biraz kaya ve mıdye eklemelisin.onları akvaryumda yaşatmak zordur tebrikler.

13. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    Gercekten guzel bir av ama benim en çok ilgimi çeken akvaryum oldu düşünemiyorum Levrek baracuda gibi canlıların akvaryumda yaşadığını yemı attığın anda hepsi su üstü ve ev siril siklam :) ama beslemen çok hoşuma gitti sana bir tavsiye mirmirlar için kültür balıkçılığı yemı kullanırsan da olur tebrik ederim sizi avınız bol olsun

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    bende bunu planlıyorum:) 300lt akvaryum, dış filtre atman 1000lt/sa, protein skimmer bunlar tamamda suyu nasıl soğutucaz:) tek derdim o. Su soğutucular çok pahalı.

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    suyu soğutmana gerek yok neden dersen mırmır çipura orfoz zaten sıcak sulardada güzel uyum sağlıyor. Yazın bizim buraların deniz suyu sıcaklığı 30 dereceye varıyor.

16. teco

teco Bülent

Favori Kamış:
    Lineaffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    amatörlük yaşantımda lüferdir sanırım
    Gültekin Bey,
    Suyun yüzeyinde ince bir tabaka birikecektir, o kısmı da almanız iyi olur.
    Dip pisliği çoksa iç filitreyi dipten suyu alacak şekilde konumlandırın ama sünger değil, elyaf kullanıp her seferinde atmak (gün aşırı) daha iyi sonuç verir.

17. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    eline sağlık hemşerim güzel av yapmışsın. balıklar da emeğine değer. yemli olta ile avı çok sevmeme rağmen at çeke kafayı taktığımdan inatla atıyorum çekiyorum habire. ama artık yemli oltaları da hazırlamak lazım. deepfreezde yazdan kalma bir sürü tuzlanmış karides, tuzlanmış boru kurdu, sardalya fleto, sübye, yengeç var. stokları eritmek lazım :)

18. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Teşekkürler yakup sezon açılıyor yavaş yavaş kısır dönemler bitecek herhalde. seninde herşeyin gönlünce olması dileği ile.

Volkan arkadaşım forumlardan okuyunca aslında benimde bayağı bir gözüm korkmuştu ama içine girince çokta zor olmuyor. tabi buna şununda etkisi olabilir. benim beslediğim balıklar doğa balığı akvaryum balığı değil o yüzden daha dayanıklılar sanırım

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

vazgeçmezsen olur elbet teşekkür ederim

Balıkarın ağzındakı kanca yarası kaç günde geçti gözlem yaptınmı? yem yemelerine engel oldumu.Saldığımız balıklar yaşıyormu diye hep merak edıyorum o yuzden sordum.Bence akvaryuma biraz kaya ve mıdye eklemelisin.onları akvaryumda yaşatmak zordur tebrikler.[/QUOTE]

hiç dikkat etmedim

valla onları bende düşünemiyorum orfozda levrekgillerden şimdilik öyle su taşıracak boyutta değil :)

Değerli bilgiler için teşekkürler

Teşekkür ederim hemşerim. bencede artık zaten bu zamandan sonra biraz zor at çek ile trofe ama at çek avını ne kadar bildiğim aşikar:)

20. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Gültekin tebrikler hemşerim, mırmır avınıda iyi bilirim heyecen vericidir, hele kısa sürelerde porsiyonluk porsiyonluk çıkıyorsa değme keyfine, avların daim ve bereketli olması dileklerimle rastgelsin.SELAMLAR.