Merhabalar, Hafta sonu Trakya taraflarındaydım. Hava malum, rüzgar yağmur felaketti. Belki bir fırsat olur diyerekten kamış ve sahtelerimi arabanın bagajına atmıştım. Cumartesi gecesi 11 civarlarında dışarı çıktım. Yağmur biraz dinmiş ve rüzgar nispeten hafiflemişti. Limana gittim. Kimsecikler yoktu. Hava sert esse de birkaç deneme yapıp o şekilde dönerim dedim. Ayağımda uygun ayakkabılar olmadığından riskli olacağını düşünerek kayalık mendireklere gitmek istemedim. Rüzgarı arkama alıp liman içine doğru atışımı yaptım. Sahte rüzgarında yardımı ile 50 mt. Civarı bir mesafeye ulaştı. Açıkçası mendireklere gidemediğim için çok fazla şansım olduğunu düşünmüyordum. Sahte suya düştü ve hemen boşluğunu aldım. Hafif aksiyonlarla sarmaya başlamıştım ki..Zannkkk o müthiş saldırı ve aksiyon başladı. Adrenalin patlaması ile balığı kıyıya almayı başardım. Yaklaşık 35.cm lik güzel bir lüfer. O heyecanla hemen tekrara atışımı yaptım fakat 2 dk içinde hava inanılmaz derecede patladı. Hazırllıklı olmadığım için kısmetime şükrederek yaklaşık 10 dk’lık bu kısa ama keyifli avımı noktaladım. Daha iyilerinin sizlere de rastgelmesi dileğiyle.. Kamış , 2.40 Kendo 0.13 ip, Hikaru 0.25 mono şok. Kendo 145F No 13.
Tebrikler, güzel balık. Cumartesi akşam üstü ben de Alanya Limanına gitmiştim. Hava yer yer yağmurlu ve rüzgarın etkisiyle deniz dalgalıydı. Benim haricimde 3-5 kişide muhtelif sıralanmış olta atıyordu. Bir müddet sonra hava daha da kötüleşti. Artan rüzgar ve yağmurla insanlar tek tek alandan ayrılırken, ben yanımda getirdiğim yağmurluğu giyerek biraz daha şansımı denemek istedim. Bir kaç tane balık aldıktan sonra dönmeye kara verdim. Zira git gide artan dalgalar o kadar çoğalmıştı ki, denizden 4-5 metre yükseklikte olan kayalıkları bile aşıyordu. Ertesi gün aynı bölgeye gittiğimde ne göreyim? Bir gün öncesi akşamı üzerinde durduğum o devasa kayalıklar çökmüş ve denizin içerisinde kalmıştı. Onun için fırtınalı ve bozuk havalarda durduğumuz zemine iyi dikkat etmek lazım.
Hava şartları ve avlanma süresini göz önünde bulundurursak gayet bereketli bir av olmuş.Devamına ve daha irilerine rastgele.
Teşekkür ederim.Allah korumuş. Kesinlikle dikkatli olmak gerekiyor. Çok teşekkür ederim, kısmet meselesi Teşekkür ederim Volkan abi, sizin oraya doğru kovalıyoruz
Tebrikler Erdem abi, Bende bu haftadan itibaren başlıyorum bakalım balıkçılığa. Devamını dilerim, rastgele.
Kovalayın, tabi de bana bi faydası pek yok. hihi Tekneyle çıkmadıktan sonra kıyıdan pek rastgelmiyor ama yine deneriz tabi. Bunlar bizim oraya gelince tam kofana olacaklar. Zaptetmek zor olacak bu canavarları. Bol bol tadını çıkarın, konumunuzun ve balığın kıymetini bilin. Çok daha bol balıklı avların olsun.
Erdem Ellerine kollarına sağlık olsun, daha bereketlilerinin her daim oltanda olması dileğiyle Sevgiler.
Teşekkürler Furkan, desene dişli serisi başlıyor. Abi Kıymetini biz biliyoruz bilmesine de , asıl bilmesi gerekenler bilmiyor. Ahh ahh.. Teşekkürler Aykut Abi, az kaldı Bu haftadan sonra ortalık şenlenir. Teşekkürler Ali abi tekneye tayfa , kameraman vs lazım mı Orhan Amca teşekkür ederim. Sizin gibi ustalar sayesinde kısmetimizi her yerde arar bulur olduk.