Sezonun ilk lüferleri:))

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında stratejist tarafından paylaşıldı.

1. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Yer: İstanbul kıyıları

Olta düzeneği:

Spin takım;
    DAM E-Motion 2.40cm 5-25gr atarlı spin kamış
    Ryobi Ecusima 4000Vİ makina

Spin amaçlı kullanılan normal takım;
    Alba Star Gulf Family 3.00cm kamış
    Diamond EX 070 makina

Yem: Strike Pro ve Daiwa markalı sahte balıklar

Yakalanan Balıklar:
    1 adet 41cm boyunda 640gr ağırlığında kofana :)
    1 adet 36cm boyunda ve 460gr ağırlığında kaba lüfer
    1 adet 34cm boyunda ve 410 gr ağırlığında lüfer

Arkadaşlar merhabalar,
    Siteden bazı dostların bildiği gibi son birkaç aydır spin balıkçılığına ilgi duymaya başlamış ve kendi araştırmalarım yanında forumdan bazı dostların sorduğum sorulara verdikleri cevaplar sonucunda kendimce 2 ayrı kamış-makina takımı oluşturmuştum. Bu takımları lüfer, levrek ve turna gibi balıkların avında kullanma amaçlı düşünüyordum. Genelde düşündüğüm av levrek ve turna avıydı ve aldığım sahteler de genelde bu avlarda kullanabileceğim tür su üstü sahteler, kaşıklar ve şasi gibi silikon yemlerdi. Son birkaç haftadır bulduğum fırsatlarda kendi belirlediğim meralara gidip her iki takımla da ayrı ayrı at çek denemelerinde bulunmuş bu esnada çeşitli sahtelerin de aksiyonlarını ve bu sahtelere nasıl aksiyon verebileceğimi de denemiştim. Ancak düne kadar denemelerim sonucunda birkaç kez takip almama rağmen kesin sonuç alamamıştım.
    Dün akşamüstü yakın bir arkadaşımla birlikte deniz kenarına gidip deniz havası almak ve oltaları da sallayıp stres atmak üzere telefonlaştık. Eşim ve kuzenimizde benimle gelebileceklerini söyleyince hep beraber arabaya atlayıp daha önceden olta attığımız meralarımızdan birine gittik. Giderken yem yapma amacıyla balıkçıdan taptaze istavrit almayı da unutmadık tabiki. Asıl amacımız geçiş yapmaya başladığını duyduğumuz lüfere yemli olta atıp beklemek ve eş zamanlı olarak spin kamışla sahtelere aksiyon verme konusunda çalışmalarda bulunmaktı. Olaylar ise planladığımızın epey bir dışında gelişti; gün boyunca yemli oltaya en ufak bir vuruş bile alamadık.
    Oltayı yemleyip lüfer için yatırdıktan sonra spin kamışla at çeklere başlamıştık.
    At çeklerden birinde benim oltamdaki sahteye bir balık hamle yaptı ancak yakalanmadı, biz de asıl vuruşu yemli oltaya beklediğimizden "herhalde meraklı bir kefaldir" diyip olayın üstünde fazla durmadık açıkçası ve aralıklarla rutin olarak at çek yapmaya ve sahtelerin aksiyonlarını izlemeye devam ettik. Saat 18.30 civarında arkadaşımın oltasına bir balık hamle yaptı ve yakalandı; hepimiz şaşırmıştık çünkü gelen balık irice bir lüferdi. Bu şaşkınlığımız arkadaşım ikinci balığı da yakaladığında geçmişti. Hemen yemli oltayı çekip üzerindeki takımı sahteyle değiştirdik; işin kötü yanı çantamdaki sahtelerin %90'ının su üstü levrek sahteleri olmasıydı. 40-45 dakika boyunca çeşitli su üstü sahteleri denedikten sonra oltalara damaklı olan strike pro ve daiwa sahteleri takıp at çeklere devam ettik. İlk balığı strike pro ile aldım ve yaklaşık 15dk sonra eşim daiwa sahteyle ikinci balığı aldı. Müteakip at çeklerde eşim kendisinin sahip olduğu eski rekorunu egale edip daiwa sahteyle 41cmlik bir kofanayı kıyaya aldı. Hava karardığında kaçırdığımız balıklar yanında bizde 3 adet, arkadaşımda da 3 adet olmak üzere toplamda 6 adet lüfer çantamızdaydı. Bir hususu özellikle belirtmem gerek; arkadaşımın kullandığı pelican markalı sahte dünün en avcı sahtesiydi, bu sahte ile en az 7 ya da 8 balık yakalamasına rağmen çoğunu kıyıya çıkarırken ya da çekerken kaçırdı. Telefonumun şarjı bittiği için av esnasında fotoğraf çekemedim kusura bakmayın, mutfakta çektiğim fotoğrafları ekliyorum. Tüm dostlara bol trofeli avlar dilerim..

Anlayamadığım bir nedenden ötürü IMAGESHACK açılmıyor, fotoğrafları yüklemek için yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.

2. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fotoğraf denemesi

3. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Diğer fotolar

Ben ve balıkların toplu halde fotoğrafları

Eşim ve yeni rekoru

Balıkların ölçüleri

İtiraf edeyim; ben bile henüz böyle bir kofana tutamadım, boynuz kulağı hayli hayli geçti galiba:))

Son düzenleme: 9 Mayıs 2010
  4. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş, inşallah devamı gelir, şimdiden iyi avlar. Yengemizide ayrıca tebrik ederim. Yakından yengemiz senin hayalindeki trofeyide yakalarsa hiç şaşırma :D

5. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    hiç bir kefal meraklıda olsa sahteye atlamaz dediğiniz lüfer ve kofanayı su üstü alabilmenizde mucize hele hele kıyıdan hele hele su üstü sardalya hamsi çaça tırsi kaynıyorken...mükemmel bir heyecan verici rapor olmuş bir an için sevindim tbr ederim heyecan verdiğiniz için :)

6. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    bu balıklar karadenize açılırken bu boy çıkıyorlarsa,dönüşte tamamen kofana olarak dönerler...attığınız yerde kurşunsuz yalpa kaşık denerseniz ve hızlı çekerseniz kaçırma şansınız minimuma iner,anladığım kadarıyla 5-6 metreyi geçmeyen bi yerde avlandınız bu kaşıklar orası için biçilmiş kaftandır...yemliye pek beklemeyin bu zamanda yeme gelme olasılığı çok az,balık karadenizden inerken de tam tersi söz konusu...canlı bulabiliyorsanız tek iğne kuyruğa yakın karın bölgesinden saplarsanız daha zevkli bi av ortaya çıkabilir...istavritin kuzey marmaranın kıyılarında neden olmadığıda bu balıkların ebatlarından tamamen anlaşılıyor..rastgelsin

7. 3182

3182

basarili bir av olmus. Oltasi suda olan baligi tutar. rastgelsin.

8. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Tebrikler bir tebrikte yenge için.Ailece bazı şeyleri paylaşmak ne kadar güzel..Daha iyilerine rastgele..:)

9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler balıkların maşallahı var.:)

10. fish founder

fish founder Özgür

çok güzeller,çok,
    tebrik ederim

11. süha günay

süha günay süha günay

avı tebrik ederim. çok güzel.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Mayıs 2010
  12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler gerçekten mükemmel balıklar, spin tekniğiyle yakalanmış olmaları da ava ayrı bir güzellik katıyor.

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Kardeşim, seni, eşini ve arkadaşını tebrik ederim, harika balıklar, harika av, Allah nicelerini daim etsin.

Raporun haricinde beni daha fazla sevindiren, balıkları avlama stiliniz, daha düne kadar, o kamış mı olsa, bu makine mi olsa, hangisi daha iyi olur, diye dertleşip dururken, yeni başladığın bu stilde bu güzel balıkları yaklamış olmanız harika,
    Korkarım bu saatten sonra sende benim gibi yemli ava sıcak bakmayacaksın :D :D :D

Tekrar tebrikler.

14. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrik ederim, şahane balıklar :)

15. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Hepinizi kutlarım :) Ama eşinizi daha da bir kutlarım ;) :) Yaşasın kadın balıkcılar :)

16. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Tebrikler hakikaten şahane balıklar almışınız yalnız o 41 cm lik balığa ' kaba lüfer ' demek daha doğru diye düşünüyorum...:)

17. deePblue

deePblue na

tebrikler
    güzel bir av olmuş :)

18. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Özdemir tebrikler çok yakışıklı balıklar. Ailespor 3 Lüferspor 0

19. süha günay

süha günay süha günay

fenerbahçe 3 : ankaragücü 0 gibi :)

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Gözümüz aydın :)

Sizi ve eşinizi tebrik ederim Özdemir bey, devamını dilerim.