Bugün iş yerinde bir arkadaşım, 1996 senesinde aldığı tatlı suda kullandığı ihtiyaç fazlası bu iki makineyi satmak istiyor.. Makineyi elime alıp biraz inceledim, vidalarda biraz paslanma var, bolca çizik var, fakat makine kolunu çevirmeye başladığınız da sıfır makine kalitesinde tık demeden çok rahat bir şekilde sorunu gözükmüyor. Bugüne kadar makinenin içini hiç açmamış wd40 ile yüzeysel bakım yapmış sadece. Denizde boğazda değerlendirilebilirmi? kullanan varmı acaba bu makine için görüşleriniz nedir acaba?
Aynı yıl (1996) bende bunun küçüğünü almıştım,çok kaliteli ve sağlamdı. Bir arkadaşımda da resimdekinin aynısı vardı, o kadar kötü kullanmasına rağmen birtürlü bozamamıştı. Boğazda iş yaparmı bilmem ama çok sağlam bir makinedir.
Aynı yıllarda aynı ebatta benim de aldığım, yıllarca kullandığım, hala da marmara adasındaki evimizde faal vaziyette duran "vinç" gibi makinedir.. teknolojisi eskidir ama çok sağlamdır.. tamamen metal ve çok ağırdır, boğazda atçeke gitmez ama beklemeli avlarda kullanılabilir.. bu tür makinelerin meraklıları vardır, onun dışında alıcı bulacağını sanmam ama belli de olmaz..
Shekspirin efsane makinasi. Bir nevi vinç. Markalarin efsanelesmis ürünlerini kullanmak insana ayri bir haz verir
Bende aynısı var, pırıl pırıl halâ ağır olduğu için fazla kullanılmadığından yeni gibi... ama denildiği gibi biraz ağır bir makine...
Fatih aynı makineden bende de var Deniz benim makineyi görmüştü pazar günü yanına al makineyi bende getireyim.Deniz iyice bir baksın bakalım neler yapabiliriz
'1966 shelby cobra 427 ' tadında fakat boğaz avında özellikle at çek avında zorlanabileceğini düşündüğüm makine yinede bir klasik
Aynali sazan ve yayın avlarında özellikle kullaniyormus ustte sarili olan misinanin alti full ip misine sarmış. herkez agirligindan ötürü kenara atmış ben hiç bulaşmayayim ozaman
Aynı makine benim ilk aldığım makinedir ama bendeki bu modelin küçük ebatlı olanıydı Erdekten almıştım, onunla denizden ne balıklar çektim anlatamam ki o kadarda özensiz kullanmama rağmen beni hiç yarı yolda bırakmadı gerçekten çok sağlam bir makina :thumb:
Aslında dediğiniz güçte ise fantazi avlarda (kalkan, camgöz,levrek vs.) kullanmak üzere alıp kenarda saklamayı da düşünüyorum.. bu avlara da ne zaman giderim o da ayrı bir mevzu
Bende yok da, istanbulda pintiligi ile meshur bir arkadasimiz hala kullaniyor at-çekde. Boyu 1.85, agirligi umursamiyor. Elindeki kamis 15cm kirilinca uzaga atamaz oldu dogal olarak. Takim babasinin takimi bu arada evladiyelik denenlerden