Shakespeare Kamış ve Makine Hakkında Yardım...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Westerly tarafından paylaşıldı.

1. Westerly

Westerly furkan

Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta balık tuttuktan sonra bende de balık tutma hastalığı başlamış oldu.O heyecanla ertesi gün internetten bir olta takımı satın aldım, ürün şu an kargoda Türkiyeye geliyor.Sizce bu olta takımı yeni başlayan birisi için yeterli mi? Bana biraz kısa gibi geldi ama boyu için web sitesinde 7' MH yazıyor.Bu kaç metreye/santime tekabül ediyor.Siz üstadların kamış ve makine hakkında yorumlarını bekliyorum.

reelingAşağıdaki linkten oltanın fotoğraflarına ve bilgilerine ulaşabilirsiniz reeling

http://www.basspro.com/Shakespeare®...l-Combo-UGLYSPCL701CBO/product/90325/-1314362

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Furkan merhaba hoş geldin bu takım sanırım yaklaşık 2 m ve 5-15 gr atarlı bir kamış makinede ona uymlu ise bu tipik at-çek kamışı , yalancı yemler ile predator balıklar için kullanılan bir takım , marka iyi bir markadır , eger orjinal yapım ise,

denizde levrekte kullanabilirsin,

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Furkan kardesim hos geldiniz.

Muvaffak beyinde belirttigi gibi 2 m.kamıs boyu olan, ortalama 6.5-7 Kg.grag guclu, 50 lik grafit makaralı, spin kullanım agırlıklı, oldukca sık ve kaliteli bir set.
    Sunuda unutmamak gerekli, Ugly Stick , Shakespeare icin bir ekoldur. Esneklik ve saglamlık acısından
    En iyi avlarda, saglık ve huzurla kullanman dileklerimle.

4. Westerly

Westerly furkan

abilerim,yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kamış boyu 2m ise gerçekten çok kısaymış, ben sahilden / deniz kenarından balık tuttuğum için uzun kamışlı bir olta olsaymış daha iyi olurdu.Neyse can sağlığı,

hook

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Furkan kardesim, Ugly Stick gibi son derece sık ve zarif bir kamısa sahip olacagın icin haz duymalısın.
    Zaten bir makina icin, birden fazla degisik aksiyon ve boylarda kamısın olmalı. Birisi 2 m. olmus, o tamam. Digerlerinide av stiline gore tamamlarsın. Makinan hem spin hem sorf, hemde beklemeli av kullanımına uygun oldugu gozukuyor. Yani bir tasla iki kus degil,3 kus misali olmus :p :p . Gelince ilk izlenimlerini iceren bilgileri bu konu baslıgında bekliyoruz.
    İyi dileklerimle.

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    3 kg istavrit yakalamak yerine 1 kg lık levrek tutmak çok daha zevklidir...;) :)

7. Westerly

Westerly furkan

aynen abi,levrek tutmak daha nasip olmadı.Henüz istavrit aşamasındayım, zamanla daha iyi balıklarda tutacağım inşallah.Olta tahminime göre önümüzdeki hafta elime geçmiş olur.Kullandıktan sonra deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Rastgele :)

ayrıca,İstanbul/Avrupa yakasında iyi balık yakalayabileceğim bildiğiniz yerlerin isimlerini yazarsanız oralarda da balık tutmak isterim.

Son düzenleme: 18 Haziran 2011
  8. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    furkan şu video kamış hakkında bilgi verir bence çok sağlam kalitelidir.http://www.oltacilar.com/guzel-videolari-t9086.html

9. Westerly

Westerly furkan

Buraya üyeliğimi 5/6 gün önce yaptım,hala yönetici tarafından üyeliğimin onaylanmasını bekliyorum.Kendilerine mail attım şimdi.Videoyu üyeliğim onaylanınca seyredeceğim.Teşekkürler