Bildiğim kadarıyla shakespeare'in kıyıdan avlanan amatörler için ürettiği yeni bir surf modeli ve henüz türkiyede yok. 100-180gr atarlı, 4,2m ve 3 parçalı bir surf kamış. 130-150$ civarında fiyatı var.. surf arıyorsan Bora abi shimano'nun modellerinede bakabilirsin. Bende önümüzdeki haftalarda alivio 4215 modelinden almayı düşünüyorum, tavsiye ederim.
Murat açıkcası shimano ultegra 12000 xta ve navi 7000 xsa almaya karar verdim.Ama Türkiyeden değil.Yiğenim Londra da okuyor haziran ayında gelicek gelirken ona almasını söyliycem zira İnternetten araştıyorum Londra da shimano satan yerleri ama daha bir sonuca ulaşamadım Bu makinelere tabiki de shimano kamış yakışır varmı bir tavsiyen hem kamış konusunda hemde İnternet sitesi konusunda?
Shakespear in benzer 3 parçalı 340 bir kamışım var 1984 yılında babam yurt dışından almıştı. Halen kullanıyorum Tek bir porseleni bile bozulmadı. Benimki 3 parçalı dolgusu kuvvetli yüksek kurşun atarlı ağır bir kamış. Atçek yapmaya kalkarsan oldukça yorulursun. En doğrusu ağır kurşunlu yemli avlarda ve özellikle de tekne avında kullanılır. Kolaylıkla 10 15 kg balık çekebilecek güçte bir kamış. Tabiki bu benim kamışım Ama resme baktım benimkine çok fazla benziyor. Tabiki ucunun kaç mm olduğunu bilmek lazım. Benimki 4 mm sanırım. Ayvalıkta yazlıkta bıraktığım için tam no'sunu bilmiyorum.
Bora abi ben şu siteyi takip ediyorum: http://www.fisch-server.de/ fiyatlar hemen hemen almanyadaki mağazalara yakın (çokta olmasa) fikir edinme açısından sanada faydalı olabilir. Ayrıca ultegra xta 12000 gerçekten çok iyi bir model, bunlar tam surf.. kamış tavsiyesi olarak shimano alivio 4215 öneriyorum, 130-150gr atarlı ve en iyi verimi 130gr'da alabiliyorsun.. Erdal abi bunu teyit etmişti.. 20-30 euro arasında fiyatı var yurtdışında, dilersen 4220 modeli var 180-200gr atarlı ama en iyi verimi 180gr alabilirsin bunda o yüzden 4215 gerçekten iyi bir seçim olur.. mutlaka düşünmeni öneririm. Ben fiyatı yarı yarıya makul olan biomaster xsa 8000 getirtmeyi düşünüyorum, tabi bu tamamen bütçe açısından düşünülmüş birşey, 65 euro civarında fiyatı var. 2 tane almayı düşünüyorum bundan.
Murat sağol.İnceledim siteyi gayet güzel bir site.Alivio kamış alabilirim fiyatıda uygun.Bu site Türkiyeye satış yapıyormu?? Birde bri konuda arkadaşları burdan uyarmak isterim.Okuma makine alacak arkadaşlar kesinlikle yurt dışından almak gibi bir gaflet ve delalet içerisine düşmesinler.Türkiye de 90 USD olan bir okuma makine USA de 130 USD UK. de 50 pound civarında.Ancak shakespeare,Penn,Daiwa,shimano gibi markalarda korkunç bir fiyat varkı var.Dehşete düştüm.Memleketimizde en az 2 katı pahalı.
Bora abi ben site üzerinden getirtmiyorum, sadece fiyatlar hakkında fikir edinme amaçlı kullanıyorum desem doğru olur daha önce balık avı malzemesi haricinde ürünler getirtmişliğim var ama oda ebay üzerinde. Bir ağabeyim izmire gelecek almanyadan ona rica edeceğim kısmetse. Abi zaten yeğenin geliyormuş, bence acele etme ona ver siparişini gelirken getirsin yanında, hem daha güvenli.. hazır sezonda açılıyor çok güzel zamanda geliyor bence
Bu surf kamış Shakespeare'ın son dönemde çıkarttığı iddialı uzun mesafe atış kamışlarından biridir.Özellikle sic misina kılavuzları ile kalitesi artırılırken kullanılan malzeme ile hafiflığı sağlanmış ve bu markanın vitrin ürünlerinden biridir.Marka olarak genelde orta sınıfa hitap eden bu markanın salt long surf model kamışı kullanıcı yorumlarına göre kalın ve hassas olmayan bir uca sahip.Ancak atış performansı olarak tatminkar olarak belirtilmiş Benim şahsi tercihim Murat(balıkcı)'ın da dediği gibi shimanodan yana olurdu..Fiyat olarak çok daha uygun ve performansıda oldukça iyi. Ancak aynı maliyette bir kamış tercih etmek gerekirse "Bifa-seahawk" bence bu bütçe ile alınabilecek en iyi surf kamıştır.Shimanonun üst grubu olan Antares kullanan biri olarak Bifa gönlümde performansı ile yer edinmiştir
Ben bu kamışı Almanyadan getirttim. Link http://www.goedkopervissen.nl/index...6_5122_6854?osCsid=gvl73bhhdsjjdi0abpidub0uo6