shakespeare superteam fd 35 yeni makine

Konu, 'Makineler' kısmında Fireman tarafından paylaşıldı.

1. Fireman

Fireman Rıdvan

Favori Kamış:
    Vengeance Spinning Sea Bass 2,40 -MH- 10-50gr
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 2500RC
    En İyi Avı:
    Levrek,4.5
    Selamlar yeni almayi dusundugum makine .Ustalarimizdan ve bilgisi olanlardan yorum yaparsaniz sevinirim spinde kullanicam genelde exage 2500 rc kullaniyorum birde bunu almaya karar verdim gibi tesekkurler simdiden.

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çok ağır gibi geldi bana.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Makina kaliteli falan olabilir ama bana da çok ağır geldi.
    Mesela bende penn fierce 4000 var. 356 gr falan. Şu an tekne ve hafif yemli avlarda kullnıyorum. Uzun süreli kullanımda çok yoruyor ve eziyet oluyor.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Volkan, 365 gr insanı çok yormaz. Tahminen kamışta vs. bir dengesizlik var. Yada makine kötü, sararken yoruyordur çaktırmadan.

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Penn Spinfisher vardı Çağlar av da. Taş gibi makine ama 3000 liği 400 gr civarı. Bence at-çek makine 250 gr ı geçmemeli. Kamış+Makine+sahte en fazla 500 gr olacak. Yoksa avın ortasında pes ettirir.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Serdar abi, benim deneyimim bu yönde oldu, pek denge falan anlamıyorum, biliyorsun. :) Elimde okuma safina pro 25, spro red arc 20 ve penn fierce 4000 var atçek avı yapılabilecek. En uzun süreli ve yorulmadan yaptığım avı okuma safinayla yapıyorum. En hafif olan o. :) Spronun kolu çok iyi bana göre, çok akıcı. En keyif aldığım makina da spro red arc. Güvenim de tam. Ne tutsam takır takır çekiyor. Okuma safinayla 40 cm'lik levreği göbeğim kaçarak çıkarmıştım sudan. (Akıntıya karşı) Sproyla 2 kiloluk balıkları, balığa nefes bile aldırmadan çıkardım. Penn de güzel ama uzun süreli avlarda ağırlığı hissediliyor ve omuzumda ağrı yapıyor. Farklı marka kamışlar kullandım, sonuç hep aynı.

Kamışlar : Ron Thomson 2.10, Okuma x spin 2.40, Shimano spinjoy 2.40, Cormoran black master 2.70, Okuma V System 2.40
    Elimden ne kamışlar geçmiş. :rolleyes: :p hihi Hepsi pert, bi Okuma V System sağlam. :) Gerçi çok iyi model yok içlerinde ama hepsinde makina ağırlığı sıkıntı oldu.

Hocam benim standartım belli. Makina 300 gr altı. Kamış 200 gr altı olacak atçekte. :thumb: (250 gr altı, biraz kalite makinalar pahalı kaçıyor bana :p )

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Kalitelerde ağırlık azalıyor ama eline aldın mı güven vermiyor. Mesela 250 gr shimano aernos aldım elime bu kadar etmez hissi verdi bana :D

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D :p

Pahalı makinaların hepsi, bana o hissi veriyor hocam. :D :laughing:

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Yeni aldığım daiwa megaforce 2500 299 gr mış. Kurtarıyor di mi? :laughing:

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ağırlık, yorma gibi hususlar ise keyfe keder veren, baitcaster tipi bir çıkrık almak en iyi yol olur bence.

Klasik makinelerdeki sorun şu. Bunların bir sapı var. Kamışın altında tam olarak yere doğru durmuyorsa, o sapları kaldıraç gibi çalışıp, ağırlığı katlıyor. Bilek kamışı o pozisyonda tutmak için çok zorluyor. Bilhassa WTD filan yaparken gereğinden fazla yoruyor.

Baticaster gibi çıkrıklar ise kamışa yapışık. Bu etki çok az. Üstelik yukarda durmaları nedeniyle daha ergonomik oluyor.

Bu nedenle, o çıkrıklar çok çok daha iyi. Ha, kullanmayı öğrenene kadar sizi sokacağı ızdırap çemberinden sağ salim çıkabilirseniz elbette.

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
  12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kurtarmış, kurtarmış... :D Makinayı test ettin mi hocam, fikrin nedir, kolda boşluk neyim varmı? Bunları herkese sormamın nedeni bir portföy hazırlamak. :D
    Nasıl olsa ya avdaşımın ya benim makinalar çok dayanmaz. :D

Ağır makina kullanınca kolumun en üst, dış tarafında (pazunun biraz üst dış tarafında) kötü bir ağrı yapıyor ve 2 gün geçmiyor. Sende oldu mu hiç?

Baitcasting hiç kullanmadım ama yazdıkların mantıklı abi. Kamışla birleşik bir aletin ağırlığı çok daha az hissedilecektir zannederim. Lakin senin de yazdığın gibi alışmanın zorluğu var. Kullanan bazı arkadaşlar uzun mesafe atış yapamadıklarını yazmışlardı. Ayrıca görerek atış yapmanın gerektiğinden bahsetmişlerdi. Nokta atışı için tercih edilebileceğinden bahsediliyordu.

Ancak biz gece avlanıyoruz. Işık olmayan ortamlarda görmek pek mümkün olmuyor. O yüzden gece levrek hedefleyenlere pek uymaz diye bir kanı oluşmuştu bende. Birde atış mesafesi düşük olursa hiç çekilmez.

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Genel görünüm ve özellikleri bakımından kağıt üzerinde çok güzel duruyor Hocam. Fiyat ta güzelmiş dediğin gibi. Serhat abinin makinayı adam edemezsem ya Spro Passion 720 yada bunu alayım bari. :)

14. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Daiwa megaforce un kolunda boşluk yok ama kafada çok az bir boşluk var. İp misina ile denedim bu hafta çok iyi mesafelere atışlar yapabildim. Fiyatına göre (100 TL) başarılı ama o fiyataçok daha iyi çin malı modeller alınabilir. Serhat abinin makinesi sorunlu ise ve yeni makine alınacaksa DAM ı mutlaka değerlendirin bence.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kafada boşluk dediğin, sanırım kafayı elinle ileri geri çekiştirdiğinde oynamasından bahsediyorsun. :confused: Eğer öyleyse, benim Spro red arc'ta da aynı durum var. Nedendir bilmiyorum ama şu ana kadar bir olumsuzluğunu görmedim.
    Makine alacak olursam mutlaka değerlendireceğim. ;)

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ağır makine filan diyemem ama, o pazı kısımlarının morardığını bilirim, sanki bir sopayla vurmuşlar gibi.

O makineler alışmak ister. Alışınca, gözün kapalı olsa bile gayet güzel kullanırsın. ama alışmak, gerçekten zor.

17. korayandroid

korayandroid Koray

Abi boğaz için bu tip bir makine ve kamış önerin var mı ?