Arkadaşlar shakespeare marka ugly stik kamışımın uç bölümü bugün avda iken suya fırladı gitti (Kamış 1.80m ve iki parçadan oluşuyor ve uç kısmı savurma esnasında dikkatsizlik sonucu misinayıda kopartarak suya düştü ). Ben bu kamışın uç sadece uç kısmını nereden temin edebilirim, gerçekten sevdiğim bir kamış kullanmaya devam etmek istiyorum.. Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..
Emrullah abinin oraya götür rastgele av bayii efsane avcı Refik Günerinin oğlu Kubilayın selamı var de halleder...
Teşekkkürler Vedat abi bir bakayım.. Bende zaten bütün alışverişlerimi Emrullah abi den yapıyorum en kısa sürede emrullah abiye de bi götüreceğim kamışı.. Selamını da iletirim
Arkadaşlar uzun uğraşlarıma rağmen ne parçasını bulabildim nede tamir ettirebildim.. Varmıdır başka bir düşüncesi olan şuraya buraya bak şöyle böyle yap diyecek olan.. Yardımlarınızı bekliyorum gerçekten çok değer verdiğim bir kamıştır kendisi.. Şimdiden Teşekkürler.
Eğer bulamadıysanız.Mecburen kaliteli bir uç alıp yenisiyle degiştireceksiniz.Hafif çakmakla ısıtıp pense ile çekerek çıkartın uc kısmı yenisinide eposki surup takın ve uzerine azdaha epoksi damlatın..... Bendede ugly stik var.Bende aynı sorunu yaşadım.Uç yüzüğün iç halkası çıktı neyseki misinap ipti ve kopmadı derhal oturtup kibarca epoksiledim..Şükür hala taş gibi Bu işlemi yapamazsanız yapabilecek birisine götürün...Zedelemeyin ucu .Belki Cengiz Balıkçılıkta okuma kamış uçları bulabilirsiniz.Mhakkak yedek uçlar vardır.Bir sorun...Belki bu uygulamayı onlarda yapabilirler rica ederseniz. Yanınızda kamışıda götürün.Her uç denk gelmeyebilir farklı kalınlıklardalar çünkü. İyi günler..
Fakat uglystick e uygun hiç 2 parçalı kamış bulamadık av marketlerde bıraktım en sonunda burada bi av bayiine tamir edin dedim tamir de edemediler parça eklemeyi falan düşündüler arasına ama olmadı. şu anda uç parçam hala yok.. Açıkcası anlatmak istediğinizide pek anlayamadım.. çakmakla nerenin ısıtılması gerekiyor nereyi epoksiliyorum anlayamadım.. Biraz daha açarsanız sevinirim. Birde en büyük sıkıntı 2 parça spin kamışların çoğunda uç parça alttaki parçanın içine giriyor fakat uglystick te alt parça üsttekinin içine geçiyor onun için uygun uç ta bulamıyorum bulsamda o parçaya uymuyor kalın kalıyor alt parça.. Yardımınız için teşekkürler..
Uç değilde sanırım ikinci parça firar etmiş. Türkiye de yoksa yurt dışındaki firmalar ile görüşmeniz gerekiyor yada Vedat ağabeyin dediği gibi kısıkla iletişime geçin ellerinde olmasa bile getirtebilirler.
Asıl ben anlamadım galiba...uç parça derken sap kısmı değilde yuzuklerin takılı olduğu ust parçadan mı bahsediyorsunuz...yani iki Parça kamışın ust kısmı? Bu konuda bir fikrim yok.. Yeni kamış almaktan başka çare yok anlaşılan...Türkiyeye böyle kamışlar nadir geliyor zati.Hele birde yedek parça bulması zor olur...
Evet kamışımın yarısı yok şu anda kamış iki parçadan oluşuyor ve bu parçaları birleştirdiğimiz yerden atış esnasında öndeki parça fırladı gitti ve misina da koptu.. (Aslında olayı bende görmedim kuzenim yapmış iki dakkada ben otururken kamışı almış nası attıysa misinada kopmuş elinde makinanın takılı olduğu sap parçasıyla geldi yanıma, canı sağolsun ama gerçekten çok seviyorum o kamışı..) Bu kamışı hollandadan getirmiştim Türkiyede satılıyor mu bilmiyorum ama kimsede ne gördüm nede duydum.. Kısık (Alba) dan araştırdım internet üzerinde benim kamıştan yok fakat yarın telefon edip soracağım yapabilecekleri birşey varmı diye.. Yoksa yeni icatlar yapacağım eski kamış parçalatından yarı teleskopik bişey çıkacak ortaya heralde..
Muharrem Bey Selamlar Umarım sizi rahatsız etmiyorumdur. SHAKESPEARE UGLY STICK kamış kullandığınızı ve memnun olduğunuzu yazdığınız yazıdan okudum. Kamışı ben de almak istiyorum.Ama deneyim sahibi olan biri olarak size sormak istedim. 1-SHAKESPEARE kamışların gerçek atar değerinin üzerinden yazan değerden daha düşük olduğunu, kamışın çok yumşak bir kamış olduğunu sitede yazılan bazı yazılardan okudum.Ben genelde su üstü sahteler ile WTD yapıyorum. Daha önceden okumanın 2.70 boyundaki 20-60 atarlı kamışını kullanıyordum. Elim de bu atara alışkın. Biraz Medium hard bir atara sahip olsun istiyorum.Siz hangi atarlı kamışı kullanıyorsunuz acaba ve nasıl avlanıyorsunuz. Çünkü SHAKESPEARE UGLY STICK NG nin 20-40, 30-60- ve 40-80 atarıları var. Aba 40-80 mi alayım (Kamışın yumşak olduğunu düşünerek) 2-Ben iskeleden avlanıyorum. Dolayısı ile balığı kepçe ile alma imkanım yok. İskeleye çekip atıyorum. Sizce SHAKESPEARE UGLY STIK'in hangi atarlısını tercih edeyim. Hem WTD için uygun olsun hem de iskeleye balığı çekerken kamışı kırmayayım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ugly stik leri kırmaya gelince, işinin uzmanı olmadığın sürece kıramazssın Kamışın modeli medium yada medium light tır ki bu yüzden yumuşaktır..Bendeki model de medium ama wtd yi rahat rahat yapıyorum hemde 1.98 boy bir kamışla.... UGLY STİK NG leri bimiyorum ama Lite dersen ve bulursan kaçırma derim..Çok güzel bir kamıştır..Zati Shakespeare UGL STİK serisi süper bir seridir...Korkma balığı nerden çekersen çek kamış seni yarı yolda bırakmaz..Yeterki kamışı olmadık yerden eğip bükme....ÖRnek forumda açılan shimano kamış testii
Teşekkürler Muharrem Bey UGLY STİK NG 2,73 boy, 20-40 atarlısını aldım.Süper.Tam WTD lik. Çok sağolun.
Arkadaslar *** öncelikle shimano lesat bx serisi hakkinda bilgisi olan varmı pahalı bı kamis orijinalliği konusunda karasizim bu konuda bana yardımcı olacak arkadaslardan msj bekliyorum saygılar
bende shakespeare ugly stik' ten başka kamış kulllanmam. kırabilene aşk olsun. bende 2.70 ugly stik lite var her türlü aksiyon yaparsınız. kamışın ikinci parçasını ebay' dan alabilirsin, ebay da parçalar tek tek satılıyor.
İlginize teşekkürler arkadaşlar.shakespeare ugly stik NG 2.70 cm 20-40 atarlısınsdan aldım.İlk izlenimim son derece olumlu.Shakespeare kamışların yumşak olduğunu düşünerek 20-40 atarlısını aldım.Tam Wtd için yapılmış bir kamış. Ayrıca sapı benim gıcık olduğum mantarlı saplardan değil.İlgilenen Muharrem Güneş ve Haseyn dostlara teşekkürler... (sapı shimano aspire'ye benziyo)
iskeleden iri balığı kamışla kaldırmak,kamışına zarar verir,misinan kopar.sahten gider..yada balığı kaçırırsın. 3 4 kiloluk balığı kaldırmak intihar gibi birşey uzun saplı kepçe mutlaka bulundur yanında..
Eğer sapından tutuyorsan, Ugly Stick'i kıramazsın. Üç tur dolarsın bir silindire gene kıramazsın. Ha, bu iyi bir şey midir, bence değil, ama gerçek budur. Ugly Stick, bu tür kamış ihtiyacı için alınır ki, bende de vardır ve memnun mesut kullanırım senelerdir. Eğer kırdıysanda, gidip yenisini alacaksın. alacağın yeni parça vs. neyse, kamışının orjinal yük hattına vs. uymayacak, asla o tamir kamış, hakiki bir ugly stick olamayacaktır.
ugly stik' den iyisi yine bir ugly stik tir. ugly stik ile şüphesi olanlar aşağıdaki vidyoyu izlesin http://www.youtube.com/watch?v=VZo7c1eQhYk
kamış böyle test edilir.. https://www.youtube.com/watch?v=GqWeyHfs0jk https://www.youtube.com/watch?v=6t53DqViXVc https://www.youtube.com/watch?v=eURrjDZgqm8 https://www.youtube.com/watch?v=IskEcSttB_E