Shark 4 Zipkinlar

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında cedric35 tarafından paylaşıldı.

1. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    mrb üstadlar ben aranızda yeni sayılırım zıpkın konusundada yeniyim. Araştırmalar yapıyorum formun hemen hemen tüm konularını okudum. kafamda apnea power point 90 lık zıpkın var ilk defa zıpkınla dalış yapacağım almışken iyisini alayım dedim fakat hafta sonu araştırma yaparken bi satıcı bana sharkı önerdi ve çok övdü malum onun işi bu fazla güvenemediğim için almadım çünkü hiç bi yerde duymamıştım bu markayı fiyatıda çok hesaplı diğer tüm markalara göre bu zıpkın hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler. AVINIZ VE NEŞENİZ BOL OLSUN..

2. canbuyukarda

canbuyukarda Can Buyukarda

Favori Kamış:
    Zıpkın ve yeni yeni Olta
    Apnea Power Point yada Free Sub modelleri daha isabetli bir seçim olur. Yanlız aldığın zıpkının kendinden şiş kanallı olmasına dikkat. Power Point'in yeni modellerinde şiş kanalı bulunuyormu bilmiyorum ama satıcı bayiden bilgi alabilirsin.

3. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Yeni başlıyacaksan 90 lık zıpkını kurmakta zorlanabilirsin.75 lik zıpkınla başlaman bence daha iyi .Benim tavsiyem free sub olur. Açık söylemem gerekirse shark diye bir markayı ilk defa duyuyorum.Fiyatının apnea dan hesaplı olduğunu yazmışsın demekki yaramaz bi zıpkın diyebilirim çünkü zıpkın avında biraz olsun iyi bir malzemeyle başlamak istiyosan ilk basamak free sub yada apnea dır.Zaman ilerledikçe bunlar seni tatmin etmemeye başlar.O zaman zıpkın boyu değişir lastikler değişir kullandığın zıpkının markası değişir(cressi demka patos turk sub yada özel yapım ahşap zıpkınlar gibi ) ama şimdilik free sub iyi bir seçim...Ayrıca zıpkın kulanıcaksan bir çift eldiven almanıda öneririm Zıpkını kurarken bazen istenmeyen kazalar olabiliyor(palamut kırılabiliyor yada zıpkın şişi kaçırabiliyor) bu gibi durumlarda malesef ellerde derin kesikler oluşabiliyor.(kendimden biliyorum :) ) bunu önlemenin en basit yoluda bir çift eldiven... DAL SAĞLICAKLA....

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Markadan ziyade, tetiğin hassasiyeti önemlidir. bir kere alacaksın, düzgün bişey alırsan keyif alırsın. kolay gelsin.

5. RainboW

RainboW Sertan

Yeni olduğunu belirtiyorsun, emniyetin için zıpkının güvenilir olanını alman gerekiyor. Shark marka zıpkının tetik mekanizması pek de güvenilir değil açıkçası. Şişi tutan dil kısmı metal olmasına rağmen tetik sert plastikten yapılmış.

Zamanla sert plastikte ezilmeler olur ve dili kaçırmaya başlar. Bu da istenmeyen durumlara yol açabilir. En iyisi bahsettiğiniz markalardan birine yönelin. Piyasada adı sanı pek duyulmamış markalar cazip fiyatlara satılabiliyor. Güvenilir markalara yönelmekte fayda var.

Bende hem Apnea Powerpoint hem de Free-Sub Golden Horn 90 lık zıpkınlar mevcut. İkisi de gayet güzel. Apnea zıpkınlar üzerinde 20 mm lik lastiklerle satılıyor. 90 lık zıpkında 20 mm lastiklerle kurma zorluğu yaşayabilirsiniz.

Apneanın kabzası Free-Sub'a göre biraz daha büyüktür. Free-Sub ın kabzası bana ufakmış gibi geliyor.

Shark gibi bu işte pek kullanılmayan markalara yönelmeyin derim... Ucuz etin yahnisi yavan olur derler. Karar sizin.

6. sipsi

sipsi ZİYA

Favori Kamış:
    olta,zıpkın,el
    shark

zaten arkadaşlarımda hemen hemen benim söyleyeceğim şeyleri söylemişler.Bende şuan freesub golden horn 90 lık kullanıyorum en son tetik mekanizmasının da yenilenmesiyle performans olarak oldukça tatmin edici nisan ayından beri kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım zıpkını kurmak ilk başlarda zor gelebilir o yüzden de 75 veya 82 lik alman senin için daha iyi olur ...

7. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    arkadaşlar ilginize teşekkürler apnea kafamda oturdu bilinmeyen markalara yönelip kazalara sebebiyet vermeyelim en önemli şey güvenlik

8. harbay

harbay HARUN BAYRAKTAR

zıpkın tercih

Merhaba bende bugün internetten shark marka sını araçtırdım çok kişi pişman olmuş aldığına. Bu hafta sonu dalıştaydım almanyadan gelen bir zıpkınım vardı amcaoğlunun hediyesi. iki sezondur çok güzel şeyler vurdum. Yarı amatörüm ancak bu sezon zıpkında bir tuhalık var hedefi tuturamıyorum. benim hedeflediğim noktadan 5-10 cm sağ yada sola kaçıyor. şişmi yamuk diye baktım öyle bir sorunda yok. uzun lafın kısası zıpkını yedeğe ayırmaya karar verdim. dun akşam bu istanbul forum un orda decatlon markalı bir mağazada OMER in zıpkınlarını satıyorlar 90 lık 289 TL bu zıpkın konusunda söyliyecek bir şeyi olan varmı. OMER mi yoksa APNEA mı yoksa FREE SUB mu hangisi sizce en iyisidir.

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kisa ve net bir benzetme yapmak gerekirse; Apnea Tofas, Free Sub da Renault ise... Omer BMW`dir. ;) Yani o derece fark vardir... sadece zipkin degil, Omer marka her turlu dalis malzemesinde bu boyledir.. :)

10. ANKA

ANKA Rasim

Favori Kamış:
    Penn Slammer
    Favori Makine:
    Shimano Stella
    En İyi Avı:
    AKYA
    serbest dalış söz konus ise evet OMER en iyisidir...azcık düzeltme oldu ama kusura bakmazsın dimi ibrahim kardeşim...:eek:

harun kardeşomeri zaten sana anlatmış ibrahim ben de şöyle diyim sana zıpkınla balık avı yarışmalarında bütün profosyonaller omer kullanır ...
    öyle modelleri vardır ki artık üretimde olmayan ...!black master örneğin efsanevi zıpkınlardır ....
    eğer bütçen yeterliyse hatta az zorlayarak bile alabiliyorsan OMER al OMER kullanmak zevktir...:)