Merhaba arkaslar benım shımano 10000 xsa makınem var ve bakıma ıhtıyacı var makınemın ben shımano bakım yag setı kullanmak ıstıyorum ıst bı kac yere baktım ama bulamadım malesef shımano bakım yag setıne muadıl yaglar ne tavsıye edersınız. bırde bu makıne ıcın modıfıye yapılırmı rulman takdırmak ıstıyorum ..
Dişlilerin bakımı için gres.. Oynar parçalar için mineral yağ... Modifiye derken, rulmanları mı değiştirmek istiyorsunuz? öyle ise aynı ölçülerde tuzlu su için kapalı, tatlı su için açık rulman alıp, takabilirsiniz...
Seti yurtdışından almak isterseniz link: http://www.ebay.com/itm/Shimano-Ree...ultDomain_0&hash=item415cb09047#ht_2372wt_954 Set olarak değilde tek tek almak için: http://www.ebay.com/itm/SHIMANO-REE...main_0&var=&hash=item76c017ab3d#ht_1565wt_964
Modifiye olarak sağ ve sol tarafta kol milinin girdiği yerde iki adet yuvarlak plastik parça olması lazım. o parçaları söküp bir rulmancıda aynı ölçüde kaliteli rulman alıp değiştirebilirsin.
makine bakımı vural bey öncelikle merhabalar.benim size tavsiyem ilk önce makinanın şemasını bulman eğer bu işlere yatkınlığın varsa makinenin icini sende acabilirsin rulmanları söküp bayrampaşadaki rulmancılardan temin edebilirsin eğer cevirme kolunun boşluğu varsa rulman altı dişli üstünden boşluk almak icin özel yapılmış pullarla boşluk varsa alabilirsin benimde şhimano ultegra xt 10000 makinem var gerekli bakımları titizlikle yaptım makineyi tamamen parcaladım makinenin şaftını bilyalarını dişli pimlerini hatta orjinalinden farklı olarak ana dişlinin döndüğü yerde mika gibi bişey kullanmışlar ben onu bilya ile değiştirdim sonra orjinal shimano gresle yağladım makine şimdi bana dağa güven veriyor reeling
Ana dişlideki çevirme kolu yuvası, kol mili girişi veya makara rulmanı (bulunan makinelerde) gibi dış kuvvetlerden en çok etkilenen yerlere seramik rulmanda kullanabilirsiniz... Bunlar çelik rulmanlara göre hem daha az bakım gerektirir hem de dış şartlardan kolay etkilenmeyeceğinden performansında hiç bir zaman düşme olmaz... Seramikler, çelik rulmanlara göre daha az sürtünme sağladığından, titreşime sebep olmadan işlevini yerine getirmekteler... Paslanan rulman, yatağındaki diğer metallere de zarar veriyor. Seramik rulmanda böyle bir problem olmuyor... Komple veya yarı seramik tipli olanları da var. Resimdeki full seramik bir örnek.. yani işi dışı herşeyi seramik bir rulman.. Yarı seramik rulmanlar ise dışı ve çerçevesi çelik, bilyaları ise seramik... resimdeki yarı seramik bir rulman... Bu da silikon nitrit seramik özellikli bir rulman......
bu seramik rulmanları rahat bula bılırmıyım bırde sıkıntı yaratmaz dımı dıger rulmanlara gore bır dıger konuda makıneye rulman takmamız ne gıbı artısı olur makıne ıcın ..devır hızınımı artırmıs oluruz yada cekıs gucunumu ?
Orjinal rulmanlarında sorun yoksa değiştirmeye de gerek yok; ancak çok basitçe kolun sağ tarafındaki yatakta bulunan parça yerine (tabii eğer uygun ise) uygun ebatta rulman koyabilirseniz makina çok daha akıcı olur... Seramik rulman bulabilirseniz daha iyi tabi ama pahalı olurlar... Eğer Shimano'nun orjinal yağını kullanmayacaksanız makina dişlilerine başka yağ sürmeden önce üzerindeki mevcut yağı güzelce temizleyip uygulamayı o şekilde yapın; farklı özelliklere sahip yağlar birbirinin yapısını bozduğundan dişliden sıyrılıp iş yapmaz duruma geliyor ve makina arıza yapıyor sonuçta... Eğer yine orjinal yağı bulamazsanız dişlilere kullanacağınız yağın silikonsuz olmasına ve sarma özelliğinin (yani sürdüğünüzde dişlilerin üzerinde kalacak ve sıyrılmayacak) olmasına dikkat edin...
rulman haliyle greslenir. bir çok marka satarken greslemiştir ki uzun süre kullanılsın. ama gres tuz tutar. benim gibi suyun içine giriyorsan ya da dalgalar üztüne geliyorsa bilemem. o yüzden ben şel rotella 20 elli kullanıyorum, o yüzdenden sık sık temizlemek zorunda kalıyorum