Selam arkadaslar gecen Shimano makinamın icine kum kaçmıştı ve bende aCtim temizledim yıkadım tum dişlileri ve wd40 sıktım patlamasın diye ama simdi makinayı toparlayacağım ve yaylana sistemini ne ile yapmalıyım zeytinyağı denedim oLmadi gress cok kalın siz ne önerirsiniz acaba ? Simdiden TSK ederim
Böyle bir sprey işinizi fazlasıyla görecektir. Ara sırada gıcırdayan kapı menteşelerinde kullanırsın. http://www.guchirdavat.com.tr/product.php?id_product=1097 WD 40 solvent bazlı olduğundan, boyalı ve plastik aksamlarda pek kullanmamaya bak. Tüm parçaları söktüysen, yarım litre gazyağının içine atarak yıka ve temizle. Kum zerreciklerini tamamen temizledikten sonra montaj ve yağlama yaparsın.
Ben bir kaç kere, dikiş makinelerinde kullanılan makine yağı ile yağladım süper oldu Zaten Shimano makinelerin kutularında çıkan kendi yağı da aynı malzeme değilmi?
Bu yağı oto madeni yağı ve rulmanı satan oto yedek parçacılarında bulabilirsin. Ben, ürün görseli ve fiyatı açısından bilgilenmeniz açısından rastgele bir link verdim. Dikiş makinaları için kullanılan ince yağıda bir müddet kullanabilirsin.
Dİşlilere wd 40 sıkmasaydın iyiydi Makineyi toplamadıysan tiner bezin vs ile dişlileri tekrar temizle. Topladıktan sonra kaliteli bir gres uygula. Dişli dışındaki hareketli parçalara kutudan çıkan ince yağdan damlat. Makinanın modeli nedir ?