shimano 4000RA nexave

Konu, 'Makineler' kısmında bilal07 tarafından paylaşıldı.

1. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    shimano nexave 4000ra almayı düşünüyorum maaşı alınca,fiyatı burda 110 civarı,nasıldır uygun mudur iş yapar mı,zaten shimano 4000rb modeli var ben de gayet memnunum ama biraz rütbe atlamak istiyorum ayrıca yedek makine kamış lazım,kamışı da yine shimano hyperloop almayı düşünüyorum 3mt yeşil bi kamış 30-60tı sanırım atar fiyatı 60 ytl.makinenin fotoğrafı burda...

2. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Merhabalar.Bu makinanın aynısını kıyıdan at-çek avlarımda ve özellikle kaşıkla lüfer avında kullanıyorum.Son derece kullanışlı ve seri bir alet.Bakım ve temizliğini de ihmal etmezsen seni yolda bırakmaz.Fiyatı biraz pahalı geldi ama eğer malezya üretimi değilde orjinali ise tavsiye ederim.Hafif bir makina olduğu için at-çek yaparken seni yormaz bunu da söylemeliyim.

3. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    110 ytlden aşağı yok burda malesef,ayrıca made in malesia yazıyo yani başka var mı ki burda yok da :confused:

teşekkürler bilgi için...

4. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Abi orjinal Shimanolar çok pahalı made in malesia olduğuna eminim :)

5. zordekbay

zordekbay Zafer Ördekbay

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic Surf 4.05 Kamış , Shimano Super Aero Kisu Special Makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Öncelikle merhaba. Sitenize yeni üye oldum, gerçekten yararlı bir site. Emeği geçenlere teşekkürler.

İzninizle küçük ayrıntıyı belirtmek isterim. Shimano Japon menşeili olup, balıkçılık malzemesinin haricinde bisiklet ve komponentlerini (özellikle dişli ve vites aksamı) üreten, farklı ülkelerde üretim yapan bir firmadır.

Ar-Ge (araştırma-geliştirme) faaliyetlerinin büyük kısmı Japonya'da bulunan merkezdeki mühendisler tarafından yapılmakta, elde edilen veriler ilgili fabrikalara gönderilerek üretim aşamasına geçilmektedir. Vel-hasıl kelam, Malezya'daki fabrikanın teknolojisi ve lisansı Shimano Corp.'a aittir.

Bunlar işin literatür kısmı, gelelim uygulamalı kısmına. Uzun yıllar Shimano ürünlerini (özellikle makinaları) kullandım, halende büyük keyif ve güvenle kullanmaya devam etmekteyim. Malezya üretimi makineler hakikaten üst düzeyde. Japon üretimi olan serilerin (Stella, Biomaster, Ultegra'nın bazı serileri, Nasci vb.) üstünlüğü tartışılmaz. Fakat Japonya'daki fabrikada çalışan bir işçinin ortalama aylık maliyetinin 15-20.000 YTL civarında olduğunu düşünürsek teknoloji üreten ülkelerin uzak doğuya neden kaçtığını anlamış oluruz.

Tüm dostlara iyi avlar ...

6. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    bu müthiş bilgi için teşekkürler...

7. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    shimano catana 4000ra vs nexave 4000ra

arkadaşlar shimanonun bu iki güzide modelini kıyaslamanızı isteyeceğim sizlerden.ikisi de 4000ra fakat bi catana diğeri ise nexave,nexave antalyada 110 ytl catana ise burda göremedim berlindeki abime sordum bi yerde catanaya 39 euro demişler 80 ytl falan yani taş çatlasa.ne farkı var acaba bilya sayısı mı dişlisi mi farklı nedir?bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim...

catana...

nexave

8. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Kesinlikle uzakdoğu ürünlerin fiyat farkının en büyük nedeni işci ücretleri. Bugün bütün dünya markaları üre4tim üslerini uzakdoğuya kurmuş durumda. Arkasında marka desteği olan bir ürünün uzakdoğu üretimleriyle avrupa-japonya üretimleri arasınddaki fiyat farkı kadar kalite farkı kesinlikle yok. Ama dediğim gibi marka desteği ve mühendislik çok önemli bir faktör. Shimano markası çelik-dişli sistemleriyle dünyaya ününü duyurmuş bir marka.

9. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Merhaba Shimano Nexave modelini yeniledi ve 4000 RB oldu arkadan kalama fiyatlarıda 140 ytl civarı, 3+1 bilyalı, Catana RA ise 2+1 bilyalı , fiyatı 90 ytl civarında.İki makinein özellikleride hemen hemen aynıdır.Nexave nin dişlileri çinko pres kaplı iken Catanada soğuk döğme dişli vardır.Nexave ,Catana nın bir üst seviyesi olduğu için arada da fiyat farkı mevcuttur.Shimano nun Avrupa birliği ve Amerika pazarına ürettiği makineler harici tüm modelleri Malezyadaki kendi fabrikasında Shimano kalitesi ile üretilir.

10. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    teşekkürler yorumunuz için..