Shimano Activecast 1100 Surf Makine

Konu, 'Makineler' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ustalara sormak istiyorum;

Shimano Activecast 1100 Surf/Distance Casting Limited Edition

Bu model icin ne dersiniz? Tavsiye eder misiniz?

Daha once gormedigim bir surf makine. Cok fazla uretilmemis anladigim kadariyla ('limited edition' dedigine gore), pek yaygin kullanildigini sanmiyorum.

Acikcasi cok uygun fiyata buldum, eger uzak atis, yemli, beklemeli avlar icin ise yarar derseniz alabilirim.

Degerleri soyle:

Gear Ratio: 3.8:1, Weight: 650gr, Drag: 14 kg, Line Capacity: 8lb 250yds, 10lb 200yds, 12lb 160yds, Anti Reverse Instant Drag, Stainless Steel Line Clip, Manual Bail Arm.

Bilya sayisini vermemis ama 4+1 oldugunu zannediyorum.

Tesekkurler..

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    devri düşük ve çekeri yüksek bir makine . boğazda 150-180 gr. kurşunla rapala atıp çekmeyecekseniz eğer devri uygun.Aksi halde düşük devri nedeni ile takımınızın sık sık takılması gibi bir sorun yaşatabilir tahminimce . Beklemeli avlarda , iri balıkları çekmede başarılı olacağını tahmin ediyorum. Markasıda ayrıca güven veriyor tabii.

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    ibrahim abi yemli ve beklemeli avlar için gayet uygun bir makine... ama tabiki tripodla birlikte... çünkü kamış ağırlığıda nerden baksan buna eşit olacak ve 1kg aşabilecek..

malezya üretimi olması lazım japon değil ondan eminim...

yalnız dediğin gibi fazla bir geçmişi yok bu makinenin o yüzden stabilite hakkında ne yazsak yanlış olur...

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Evet, ben de oyle anlamistim. Guclu ama yavas bir makine. Sadece yemli, beklemeli avlar icin dusundum bu makineyi.

Sagolun arkadaslar, eksik olmayin. :)

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    vallahi biraz daha hafif olsaydı tam bizim boğaza göre olurdu.

6. Since1453

Since1453 NoYaN

fiyatı uygun yurtdısı

7. furunotr

furunotr Haluk

http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2594

Japon iç pazarı için üretilmiş bir makina; öyle ağır falan değil pekçok emsaline göre; bilya ve sarım sayısı Boğaz'da da kullanılabileceğini gösteriyor; hatta kullanan biri vardı diye hatırlıyorum ve sanıyorum bir bilya daha ilave etmişti kolaylıkla... Fiyatına da bakılırsa alıp kullanılır bir makina görünümünü sergiliyor; denemediğim için tam olarak bilemiyorum haliyle... Tabii ki Shimano markasının giriş seviyesi surf tipli makinalarından...

Yalnız linkte baktığımın özellikleri sizin verdiğinizden farklı duruyor; 595 ve 600 gr.lık modeli var ve drag 20 kg. olarak görülüyor turu aynı; 3,8 ve bir turda 82 cm.sarıyor; 3+1 bilya 3 farklı kafa tipine sahip modeli mevcut; uygun olan seçilebiliyor...

Tabii ben Activesurf modelinin linkini vermişim; Activecast şurada; birbirlerine epey yakın özellikler mevcut... Gerçi bu da pek ağır sayılmaz; 650 gr.ki Boğaz'da kullanılan makinaların pekçoğu bu ağırlıklarda; daha ağırları da mevcut...

http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/72

8. Since1453

Since1453 NoYaN

düsük devirli makinelerin bogazda rapalada ıyı ıs cıkardıgını dusunenler ıcın fıaytı cazip haluk abi 95 dolar cıvarı bir fiyatı var

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tabii, Activecast 4+1, 650 gr. Active surf 3+1 ve 600 gr. olarak iki ayrı modeli ve modeller arasında da değişik boy alternatifleri mevcut.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Pek bir ehven fiyata ise, alınabilir elbette. Shimano'da temel sorun herkes kadar kötü olmasına rağmen, herkesten pahalı olmaktır. Eh, ucuz olunca, durum değişir elbette.

Her durumda, buna kendi gibi de olsa bir kamış uydurup, yem vs. tutmak için kullanılabilir bittabiii..

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hem ucuz, hem de emsallerinden üstün olduğu, daha güçlü ve kuvvetli olduğu avantajlarını da, gözardı etmemek gerekir. :thumb: :thumb:

Tek dezavantajı, bu tür makinalar bizim ve EU pazarı ürünü olmadığından, parça sıkıntısı yaşatabilir.:confused: :confused:

12. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Bende var bundan (1080) makinenin kol kisminda hafif bosluk var.

13. furunotr

furunotr Haluk

Nerede ise tüm makinaların kol kısımlarında hafif boşluk vardır... (Hafif boşluk tanımı göreceli bir kavram)...

14. Since1453

Since1453 NoYaN

tevfik abi 2 modelde kullanılır fiyat olark bence gayet mantıklı omrude bıraz uzunsa :D:D piyasada o fıyattakı baska markalrın makınelerinden daha ıyıdır dıe dusunuyorum

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Birisi 95 $, diğeri 65 - 70 $ arası fiyatı var. Eh bunun üzeriine 50 lirada kargo koyarsak, 225 lira ile 190 lira aralarında olur. 7-8 sene sonrada, arkasını aramayacaksan pek ala kullanılır. Bir başka markaylada kıyaslamam bile. Haksızlık olur.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bosver Ibrahim abi. Elinde bu tip yeterince alet var zannediyorum.
    Fantazi olsun istiyorsan baitrunner tarzi makinelere yogunlas. Yemli sazan, biyikli, yayin, trofe levrek falan avinda kullanirsin.

17. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    marka Shimano diye kendinizi kandırmayın. Spot'ta vardı bu makina, tezgah altından çıkarttılar! kutudan çıkartıp çevirdim ve daha yeni makinada bile hırıldama vardı. Ayrıca bu ürün Shimano kataloğunda yok!!! Daiwa ve Shimano ne marka olursa olsun katalog dışındaki ürünleri almayın!!! Malezya, Taiwan ve Çin'de birebir sahteleri bile mevcutken, katalogta olmayan bir modeli kesinlikle almazdım.

18. balikoltasi

balikoltasi Birol

Activecast Japon pazarının ürünü. O yüzden Türkiyedeki Shimano kataloğunda yok.
    http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/72
    Ayrıca japon piyasasının ürünlerinde yedek parça sorunu hemen hemen hiç yoktur. Japon Plat alışveriş sitesine parça kodunu bildirdiğiniz takdirde istediğiniz yedek parça ( makinenin gövdesi dahil) 10 gün içinde kapınızda olur. Ayrıca şemasında rulman ölçüleride yazdığından meraklılarına çeşitli modifikasyonlar yapabilmelerine imkan tanır.

19. furunotr

furunotr Haluk

Ceyhun verdiğim linkte var makina ve link Shimano Japonya'ya ait; ayrıca Japon iç pazarı için üretilen bir ürün olduğunu da belirtmiştim... Ben de gördüm ve denedim bir tane hiç hırıldı v.s. yoktu ve o fiyat için çok iyi bir ürün diyebilirim; hatta sahibinin bir bilya daha ilave ettiğini de yazmıştım; ayrıca bir de tutma topuzu yapmış kendine; makina ucuz olunca oynayabiliyorsun böyle...

20. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hirilti konusunda bir sey diyemem fakat sahte urun olmadigindan eminim. Turkiye pazarinda olmayan bir seri oldugu icin pek bilinmiyor. Yoksa baska ulkelerin kataloglarinda mevcut, kullanicisi da hayli fazla olan seriler bunlar.

Tayvan sitesinden alinma link mesela:

http://www.fareastfishing.com/shimano/360-shimano-activecast-surf-fishing-reel.html

http://www.fareastfishing.com/shimano/488-shimano-activesurf-surf-fishing-reel.html

Bu da Japonya`dan yapilan bir satisin ilani:

http://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-2...962?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ec2b0a47a

Bir Ingiliz online satici firmasinin linki:

http://www.cheshirefishingtackle.co.uk/reels/shimano/prod_1077.html

Bu da Japon sitesinde Activesurf:

http://store.shopping.yahoo.co.jp/point-i/4969363027160.html