shimano aernos mu technium mu

Konu, 'Makineler' kısmında seikott tarafından paylaşıldı.

1. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Merhaba arkadaslar. Kullandgm makine kirildigindan ayrica ust segment makina ihtiyacimi sonbahara biraktigmdan acil olarak spin makina bakiyorum. Shimano aernos 3000 ve shimano technium 3000 kullanan arkadaslardan tavsiye bekliyorum.bu iki makine arasinda fiyat farki cok yok.hafif olmalari onemlydi.ozellik olarak yakinlar ama karar veremedim.konu hakkinda fikirlerinizi rica ederim.

2. arkadas

arkadas ibrahim

kullanmisligim yoktur am merakla bekliyorum sucu sanki technium gibi ama esas söz kullanicilarda simdiden hayirli olsun
    almanya da ayni soruya önce rarenium 4000
    sonra4000 lik technium dan yana kullanmislar

3. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bende bekliyorum.:)

4. karakuş

karakuş Burak Karakuş

Favori Kamış:
    Okuma V-system 2.70m. Lineaeffe S-Curve Spin 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000FA Okuma Epix pro-40
    Merhabalar. Technium için kullanmadığımdan dolayı bir şey söyleyemem fakat Shimano Aernos 4000FA'yı ilk çıktığında büyük hevesle getirtmiştim ve geçen yaz spin avlarında Okuma V-System kamış ile inanılmaz zevk alarak kullanmıştım. Gayet stabil bir makine.

Bununla birlikte internet üzerindeki satış sitelerinde aldığımdan beri Aernos'un fiyatının büyük anlamda yükseldiğini görüyorum.

İki makinede XT-7 kasa üzerine oturtulmuş. Ağırlık olarak Aernos biraz daha hafif olması ile öne çıkıyor. Ayrıca Aernos'un deviri de Techtium'a göre biraz daha yüksek. Bununla birlikte Techtium'da Easy Maintenance(Kolay Bakım) gibi başlı başına fark yaratabilecek özellikler mevcut.
    Zor bir seçim kağıt üstünde Techtium daha kaliteli bir makine gibi görünüyor fakat Aernos çok daha yeni ve gördüğüm kadarı ile kullanıcı memnuniyeti yüksek bir ürün. Tabii mümkün ise bütçe biraz daha zorlanıp Stradic CI4 modellerine bakılabilir. Kalite olarak Aernos veya Techtium'a göre çok büyük farkları vardır. Bunun başında da Stradic'in hafifliği geliyor bence.

İyi günler.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Önce ben size sorayım; neden 3000 lik ?

Sırf spin ( At - çek ) amaçlı kullanacaksanız, hemen hemen aynı eşdeğer ağırlık ve özelliklere sahip 2500 lük modelleri tercih etmelisin derim.:confused: :confused:

Aernos ve technium ve benzer diğer serilerde 3000 lik modeli 0.25 misinada 140 m. sararken, 2500 lük modeli 160 m. sarar.:confused: :confused:

Aernoslar 5+1 paslanmaz çelik rulmanlıdır; Techniumlar 3+1 Extra korumalı paslanmaz çelik rulmanlıdır. Bu rulman özelliğiyle Techniumlar 25-30 lira gibi daha pahalı olsa da, tercihlerde 1-2 adım önde gibidir.

Ayrıca, Aernos 3 Kg. Drag gösterirken, Technium 8.5 Kg. yazar.:confused: :confused:

6. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Tesekkur ederim.ci4 elbette daha kaliteli ama fiyat 2 kati.ote yandan 25 yada 30 fark etmedgi icin 30 ideal.ip misina kullaniyorum.basta technium dusundum drag ve ekstra ozellik fazla gibi ancak aernos kullanicisinin memnun oldugu bir model..technium rulman sayisinin az olmasi beni dusunduruyor.? Acaba aernos daha mi seri.kullanimyerim belirli klasik at-cek ile levrek lufer akya..

7. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    shimano kullanıcısı değilim,bu modeller hakkında da fazla bilgim yok. ama benim için önemli olan unsurlar tabiki en başta malzeme kalitesi, fiyat, makinanın hafifliği, drag gücü, bir turda topladığı misina miktarı, misina kapasitesi gibi şeyler. burada bahsettiğimiz makinalar aynı marka, aynı ebat makinalar olduğundan özellikler ve fiyatlar birbirine benziyor. bilya olayına çok takılmıyorum, şu an tek bilyalı bir makina kullanıyorum. ama ben olsam isottevfik abimizin dediği gibi drag farkıyla technium'u tercih ederdim.
    hele ki senin makinanın kırılma sebebini düşününce drag ve misina kapasitesinin önemi ortaya çıkıyor.

8. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bilgecim teşekkürler..son avımda seninde bildiğin üzere shımano solastace 2500 fa makinem 20 mt kıyıya paralel çekişte sağlam bir kiloluk balığı çekerken benimde heyecanımla(kalama ayarı sıkıydı) makine çok ağır ve zor dönmeye başladı biraz daha yüklenince makine bacak diye tabir edilen kamışa takıldığı yerden kırılmıştı.Daha öncede 1 kg levreği çekerken hafif zorlamıştı.aslında solstace 7 kg drag yazmasına rağmen misina payında bu değer 3 kg düştüğünü yeni öğrendim:)
    o makinede 3+1 rulmandı tabiki şuan baktımlarım kadar kaliteli değildi.
    tevfik beyinde ifade ettiği drag önemli hale geldi.devirleri birbirine yakın ancak draglarda fark var.bakalım son ana kadar technium diye düşünüyorum.yarın bir bayide aernosu elime alacağım..