merhaba arkadaşlar. shimano aernos 3000sfd makinemin sarım telinde bir arıza var. değiştirmem gerekiyor. nasıl ve nereden temin edebilirim? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Adanada shimano şubesi bayisi varsa ona başvurun o da okyanus marin e distiribütöre danışacak hallederler, fakat parça ne zaman gelir bilinmez. Bende 4 aydır surf makinama kol bekliyorum sözde her ay sonu geliyor.. Geçmiş olsun.
Parça bulunmuyor diye fellik fellik tellal gibi bağıranlara aldırma. Bugün bir arkadaş yazdı burada, daiwanın amerikadaki sitesinden yazışarak parçayı bedavaya temin etti 6 tl kargo parası ödeyerek. 3 haftada gelmiş.Göbeğini kaşırken mail atıyorsun parça adresine kadar geliyor. Yurtiçinde aylardır bazı markalarda parça bekleyenleri ve gelmediğini düşündüğün zaman iyi bir süre. Tarabya taraflarından Ceyhunlarda bu konuda bildiğim kadarıyla yardımcı olabiliyor. Mail adresi ise şu: admail@daiwa.com Zaten öyle hemen sorun yaşatacak bir marka değil.
Marka olarak değil,makina olarak arama yapın yada araştırın,daiwanında alt sevyedeki malzemeleride tırt.. Daiwamı? Al daiwa makina ama caldia ve üstü alacaksan al yoksa gene hayal kırıklığı yaşarsınız...
bilgi için teşekkür ederim. daha önce düşük sınıf bir ürününü kullanmıştım. darısı daha iyilerine diyelim.
hakikaten dediğiniz gibi alt düzey makineler bitik. sadece bir gün regal kullandım. tekrar almadım elime. baktım caldianın fiyatını sınır neredeymiş diye. 800 küsürlük makine maşallah, maaşımın 3'te 1'i fiyatına. ya bizim maaşlarımız çok düşük ya da kalite çok pahalıya satılıyor. herhalde alım gücü endeksinde yerlerde geziyoruz ülke olarak ya da cari açığı dengelemek için dünyanın vergisini ödüyoruz. her halükarda vatandaş rızayı bang bang'''''liyorlar
Shimano'da parça konusunda problem yok; problem varsa onu ithal edenden kaynaklanıyordur... Japonya'dan en fazla 1 hafta 10 gün sürüyor parçanın gelmesi; ben sıkıntı çekmiyorum mesela...
Aslında tırt değil ama, 50 TL'lik makina alıp, 500 uro'luk iş yaptırmaya çıkınca, tırtın daniskası oluyor elbette. Gölün kenarındaki iskeleden, evin önünden vs. öylesine balık tutmak için yapılmış, iddiası olmayan makineleri alıyoruz, onlardan da ciddi ciddi balıkçılık bekliyoruz. Sonra elbette sonuç hüsran. Bugün, en azından burada yazan arkadaşlar çapında düşünürsek, alınacak en ucuz makina spin için 190, surf için 500 TL'den başlıyor. Bu gerçeği kabul etmek lazım.
Caldia'nın hangi model fiyatıdır baktığınız bilemiyorum; ancak 3520PE H olan model 268 USD olarak görünüyor Plat'ta... Bunu kendimiz getirtmeye kalksak navlun, komisyon ve vergisi ile kabaca 350 USD'yi bulur sanırım 700 küsür liraya tekabül eder; durum böyle ise 800 lira fiyat normal gibi... Ama Caldia'nın altında Freams modeli mevcut ve iyi bir makinaya benziyor... Amatör balıkçılık bir hobi işi; hobi malzemeleri dünyanın her yerinde de pahalıdır; tabii güzide ülkemizde bu çok daha pahalı oluyor ki külliyetli bir vergi ödeyerek cari açığı mı kapıyoruz; yoksa satıcıların yüksek hırsına mı kurban oluyoruz bilemedim... Sanırım her iki durum da etken buna çünki bu katagoride ne alırsak alım gücü yüksek olan ülkelerden bile çok daha fazla bedel ödüyoruz genellikle...
geçen aradım bir hanımefendi çıktı karşıma ben; maineyi alalı 6 ay bile olmadı içerisinden yük binince takur tukur sesler geliyor. garanti koşullarınız nedir? hanımefendi; garanti mi ?????? şey dicek zannettim; garanti mi garanti ne arar la ........... http://www.youtube.com/watch?v=ucUujPhO7w4
Bu arada Daiwa'da parça sorunu yok; at bir mesaj; sigaranı içene kadar gelsin mantığı da yok... Avrupa; Amerika herne ise buraya üretilen model parçalarını Ceyhun'da getirttiriyor bunu biliyoruz; peki makina Japon Domestik ise kim getirttirecek; nasıl getirttirecek bu da bir sorun; yani şunda sorun var; bunda yok diye bir durum sözkonusu değil... Bunu geçtim; Daiwa'nın yeni nesil makinalarının bilhassa üst modelleri Magsealed teknolojisi barındırıyor; bu bir nevi manyetik yağ... Bu yağ uygulaması ile kiminde yalnız gövdede; kiminde (modelin niteliğine göre) klavuz da dahil olmak üzere su geçirgenliğini engellemeye çalışmışlar veya engellemişler... Bu tip makinalara sahip olan arkadaşlar makina içerisinde herhangibir sorun oluşur ise veya vakti gelir makinalarının yağlanması gerektiğine inanırlarsa doğal olarak içini açacaklar veya açtıracaklar; buraya kadar herşey iyi güzel; parçayı değiştirip gerekli yağlamayı da yapabilirler; buraya kadar da güzel; ancak büyük ihtimalle bundan sonra makinalarının su geçirmemezlik gibi bir özelliği kalmayacak; çünki söküm yapıldığında bu kısımlarda izalasyon sağlayan yağ yerinden kaçacaktır bir şekilde... Daiwa bu yağı dışarıya vermiyor; verse bile ne şekilde uygulayabileceğimizi de bilmiyoruz; bu bir sorun oluşturacak... Birkaç zaman evvel mail ile bu durum sorgulandığında bu tip makinaların kendilerine gönderilmesi gerektiği bilgisini verdiler; onlar gerekeni yapıp geriye göndereceklermiş durum bu şekilde...
Bu arada makinayı yağlamayı hiç düşündünüz mü???? Siz makinanın ithalatçısın aradınız sanırım; ya da kimi aradınız bilemiyorum; ben parça için Japonya'dah bahsettim ki onlar zaten buradan parça getirttiremiyorlar; ben başka bir kanal sayesinde rahatça temin edebiliyorum; ancak bunun da bir handikabı var; Japonya'dan Japonya'da satılan Shimano modelleri için parça getirttirebilirsiniz ancak; Avrupa ve Amerika pazarı için ürettiği makinalara ait parçaları değil; aslında bunların da bazılarını getirtmek mümkün oluyor ya da eş parçalarını ancak bu çok sıkıntılı; mesela ben Biomaster SW8000PG Avrupa modeli için Biomaster SW8000PG Japon Domestic model şemasını bulmak zorunda kaldım; kullanılan her parça boyutu ve işlevi birebir aynı olsa da şemalardaki parça numaraları farklı ve bu adamlardan tarif ile parça temini mümkün değil; illa ki şemalardaki numaraları vereceksiniz...
http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/daiwa-caldia-4000-a-yedek-makarali/7592/ baktığım model budur sayın abim. cari açığı şöyle kapatıyoruz; ülkeden döviz (genellikle rezerv para dolar olarak kabul edilir) çıkışını engellemek için talebi iyi seviyede olan ucuz ürünlere ya yüksek ithalat vergileri konulur ya da ithalat kotası koyulur böylece tüketici alternatif ürünlere veya yerli ürünlere yönelir. bu ürünün gerçek fiyatına yabancı ülkelerde ki dolar üzerinden alım gücüne bakarak ulaşabiliriz aslında bu da teferruatlı bir iştir. eskilerde big mac endeksi şimdilerde ise sanırım ipad endeksi denen bir yöntem var. dünyanın herhangi bir yerinde yerel para ile mc donaldstan aldığın big mac hamburger ne kadar us dolar'a tekabül ediyor. ya da bu işlemi ipad ile de yapabilirsiniz. ama daha fazla güvenilirliği olan ipad endeksidir. ipad endeksine bakınca türkiye de alım gücü endeksi oldukça kötü durumda.