Merhabalar Shimano aerocast surf kamış almayı düşünüyorum ama bu kamışa uygun iki makine arasında kararsız ladım sizce hangisi daha iyi veya siz olsanız hangisini alırdınız. Kamış http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=10-ACSF450BX Makine 1 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=10-ULT5500XTB Makine 2 http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=13950
Fatih selam... seçmek için linkini verdiğiniz tüm ekipmanları test etme imkanım oldu, öncelikle surf kullanımı için alabileceğiniz en güzel kamışlardan birisini seçmişsiniz... epey araştırmış olduğunuzu düşünüyorum. evet pahalı bir kamış ama kuvvetli ve performanslı. açıkcası o fiyatlara çıkmayı düşünsem alacağım 2-3 kamıştan birisi olurdu... makinelerde ise av türüne göre seçim yapmalısınız... ultegra 5,3 devirli, zarif ancak kuvvetli bir makina. özellikle boğaz rapalacılığında emsaline zor rastlanacak makinalardan. tüm özellikleriyle bu iş için biçilmiş kaftan diyebilirim. ama çift kalama işinize istanbul'da pek yaramaz. onun için xsb türünü almanız daha iyi olur, kullanmayacağınız özellik için fazladan 70-80-100 (bu civar, tam bilemiyorum) lira vermeniz gereksiz... spin joy ise bir japon modelidir. çok kuvvetli, oturaklı ve yağ gibidir. boğaz çapariciliğine ultegradan daha uygun bir makinedir. ha, ikisi de sahtecilikte ve çaparicilikte tabi ki kullanılabilir ama hangi av tipini fazla kullanıyorsanız ona göre seçim yapmanız iyi olur. bir de farklı yönden bakalım; benim bu iki tür avcılıkta genelde kullandığım takımım ise; shimano alivio cx te (180 lira civarı sanırım) shimano nexave 6000 fa (220 lira civarı) çok rahat işimi görmekte ve oldukça verimli avlar yapmaktayım, av zevki de yukarılardadır. yani; 400 liraya çok hoş ve sağlam bir takım yapmakla 1400 liraya üst düzey takım yapmakta bu fiyat farkı kadar performans/zevk farkı emin olun yoktur. malzemelerine aşık olan balıkçılardansanız ve bu fiyatı vermekle bütçeniz sarsılmayacaksa; müthiş seçimler yapmış olduğunuzu rahatlıkla söyleyebilirim... tercih tabi ki sizin... not: eğer bu kadar para verip takım yapacaksanız size lüfer yemlisi için bir de lineaeffe extreme surf kamış öneririm. oldukça hassas ucuyla lüfer, çinekop yemlisinde aerocast den daha randımanlı olacaktır. 1400 lira vermişken 200 daha verirseniz mutlu olursunuz. tabi ne kadar ne avı yaptığınızı bilemediğim için tüm olasılıkları göz önüne alıyorum.
merhaba fatih bende ultegra 5500 var ben ce zarif makina fakat spinjoy daha kuvetli bir makina ben sana spinjoy u tavsiye ederim boğazda yemli ve açık avlarda kullanırsın yani ağır kurşun kullandığın her avda kullanırsın
Her iki makinada aynı ürün. Ultrega avrupa için, spin joy japonya için üretilmiş modeller. Bende ikisi arasında kararsız kaldım. Benim için Ultrega biraz daha ağır basıyor. Makarası ARC, Spin joy un makarasının ARC olup olmadığını bilmiyorum. ARC makaralarda makaranın üs kısmı düz değil dışa doğru eğimli. Bu da atış esnasında misinanın daha küçük halkalar halinde çıkışını sağlıyor. Böylece misinanın çıkışta ilk halkalara sürtünmesini azaltarak atış menzilini biraz arttırıyor. Spin joyun makarası ARC ise tercih edilir. Devri daha düşük olduğu için çekiş gücü biraz daha fazla olabilir. Düşük devirli olması aynı zamanda çapari kullanımı için bir avantaj olarak kabul edilir.
bence bu kamışa en az pa spin power hatta kisu yada filegende olabilir o makinler düşük kaçar bu kamışa
selam, spin joy klasik makaralıdır, arc yok. çok da mühim olduğuna inanmıyorum arc nin, ama tercih etsem arc yi tercih ederim diğer şartlar yakınsa...
neden düşük kaçsın ki? gayet oturaklı makinelerden bahsediliyor. pa spin power ağırca (bahsettiklerimizden 100 gr daha ağır) ve battal bir makinedir, istanbul boğaz avcısı için değil de sazan avcısı için daha uygundur. kamış zaten tok bir kamış, spin power ile tank haline gelir...
Bu konuya aslında dahil olmak istemezdim yeterince bilgi verilmiş.Aero cast üzerine en iyi oturacak makine sorulunca bende fikrimi beyan etmek istedim aero cast ile pa spin power daki uyumu anca power aero ile karşılayabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa pa spin power ile veya power aero ile bir kamışı buluşturun o zaman bana hak vereceksiniz. Pa spin power aero cast için biçilmiş kaftan gibi sadece biraz ağır.
Spinjoyun kafası ARC'dir. Biliyorum çünkü bir ara kullandım. Fakat ben kesinlikle PA Spin Power veya Power Aero tavsiye ederim.
Birol, arkadaşın verdiği linkte power aero spin joy xt vardı ve arc makaralı değil o model. link değişmiş şimdi, başka ürün gösteriyor... senin kullandığın super aero idi sanırım.
Power Aero SpinJoy kullandım, haklısın ARC değilmiş ama PA Spin Powerdaki gibi de değil. Yarım ARC gibi sanki, yani aynı etkiyi gösterebilmesi için yine biraz açılı kesilmiş.
Yaptığınız yorumlardan ve verdiğiniz fikirlerden dolayı çok teşekkür ederim.Bu durumda %90 ihtimalle Power Aero alıcam.