Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi shimano alivio 10000 xsa motor ve lineaeffe extreme 100-220 atarlı fuji halkalı kamış kombinasyonu için örgü ip uygulayabilirmiyim ? , motor ve kamış uygunmu , ilk defa örgü ip kullanma niyetindeyim. olmazsa üzerindeki misina ile devam edeceğim teşekkürler.
Kamış iyi, idare eder. Makine bir shimano olarak hiç hazzetmediğim bir şey. Ama AR-C spool diye hatırlıyorum. Bunlar ip misinada bela çıkarmaz pek. Velakin, sarma telindeki bilyanın, yüzüğün filan çekeceği işknecenin size yansıyacak olması bir mesele. Elbette, tek bilyalı, sağır bir makine ile, marmara ve boğazda ne kadar konforlu olunur, buda başka bir mesele. İp misina, surf kafa. Haliyle uzak atar bu. Ama atmak tamamda, birde sarmak var. Büyük ihtimalle, yakın zamanda, ip misina yaramaz, kötü, şöyle oluyor, böyle oluyor diyecek ve vazgeçeceksiniz gibime geliyor. Bu makine ip misina işletecek makine değil.
Serdar abi teşekkür ederim cevabın için. deneme mahiyetinde örgü kullanmak istiyorum. uygun fiyatlı idare edecek bir marka önerirmisiniz. her zaman boğazda avlanma durumum yok zaten teşekkürler.
Serdar bey,sizden ricam ip misinanın hangi tür yada hangi özelliğe sahip kamış ve makinelerde kullanılabildiğini belirtirseniz benim gibi acaba diyenlerin tekrar tekrar model bazında sorular sormasını en aza indirgemiş olursunuz.şimdiden teşekkürler.
Sevgili budun, uygun fiyatlısı yok bu işin hakkını verecek. 300 - 400 TL'yi kafadan gözden çıkarmış olmak gerekiyor. Eğer merak ediyorsan, biraz kullanaıym diyorsan, o makine seni çok fazla üzmez. Yani en azından, atınca ipi kusmaz, dolaştırıp, "al sen uğraş, beni aştı bu iş" demez. Sar, kullan. Biraz yoracak filan ama, oturup ağlatmaz en azından. Her durumda, en iyi shimano, olmayan shimano olacaktır. Ama bu başka bir tartışma.