Selamlar Ustalarim ve Abilerim, Forumu bir suredir disaridan takip ediyordum, sonunda ben de katildim araniza. Elimin altinda Turkce klavye olmadigindan boyle yaziyorum, kusuruma bakmayin. 5-6 sene aranin ardindan icimdeki balik sevdasi yeniden depresti ve buraya ugrayarak yeni bir makine - kamis ile yola cikmaya niyet ettim. Epey acemi oldugum icin 100-150 liralik bir butce koymustum kafama. Dun Karakoy Spot Baliga, tavsiye edilen Okuma Avenger 65 modeline bakmak icin gittim. Gittim ama modeller arasinda gezinirken satici arkadasin yonlendirmesiyle Shimano Alivio 10000FA bir makine ve Roder Goldenhorn 4.20 surf kamis ile ciktim disari. Bugun ilk denememi yapmak nasip oldu, oturdugum Pendik sahile gittim. Hazir capariyi salladim, denize 1 adet 75gr bir adet 100 gr kursun hediye edip geldim. Bari hic tutamadim demesin diye aciyip oltaya vuran minicik istavriti de denize geri gonderdim. Sorum su, acaba Alivio alarak iyi bir secim mi yaptim, yoksa Ecusima 8000vi veya Avenger/Safina mi almak daha akillica olurdu? Simdilik Bogaza pek yanasacak durumda degilim ancak ilerde biraz birseyler kaparsam oralarda da at cek yapmak isterim. Bugun oltaya taktigim 100gr kursun yere gore epeyce agirdi, uzaga attim sayilir (50 mt anca) ama cekerken de biraz zorlandim. Makinenin 2 rulmanli olusu dusunduruyor beni, Avenger'in 6 rulmani var ama fiyati %50 daha makul. Acemiye bir akil verin, makine iyi sen git pratik yap mi dersiniz yoksa su marka su modele degistir mi dersiniz?
Selamlar Yeniden, Ustalar kocaman trofe balıklarla çok meşgul olduklarından buraya bakamadılar sanırım. Belkide ellerindeki BeastMaster ve Saltiga'ların yanında Alivio'yu yazmaya değer bulmamış olabilirler. Bir yardım istesem yeniden? C.tesi günü tam 7 gün olacak, değiştirme şansım yok sonra.
Ben boğazda olta atmış değilim ve şartları hiç bilmiyorum. Makinalardan da pek anlamam. Uzun süreler konuları takip etmiş biri olarak benim kafamda kurduğum durum şu : Boğazda başlangıç için idare eder makina alınacaksa; fiyat performans olarak Ryobi Ecusima 8000vi veya 6000 vi öne çıkıyor. (Klavuz rulmanını paslanmaz rulmanla değiştirince evladiyelik olur falan deniyor. ) Biraz paraya kıyarım diyorsan ve yurt dışı alış veriş yaparım diyorsan Daiwa Emcast Plus 5000 öne çıkıyor. Daha fazla para harcayabilirim, konfor benim için önemli diyorsan o zaman Shimano, daiwa, penn markaların daha baba modelleri işin içine giriyor. Shimano Alivio'nun boğazda kullanımı ne olur bilmiyorum ama forumdaki yazılardan benim çıkardığım sonuç bu. Keşke daha fazla yardımım dokunsaydı ama maalesef benden bu kadar. Rastgelsin...
Merhaba Ben kesinlikle boğazda avlanmadım yanında bile durmadım ama size şöyle yardımım dokunabileceğini düşünüyorum. Ben bir makine almayı kafaya koymuştum tekneden derin avlarda kullanmak için baya bir araştırmaya girdim yaklaşık 2hafta boyunca okumadığım yorum mesaj atmadığım abim,kardeşim kalmadı(haklarını helal ederler inşallah çok başlarını ağrıttım ) en sonunda makineme karar verdim vede siparişimi verdim aldım neyse konudan uzaklaşmadan. bu iki haftalık periyotta genel anlamda okuduğum vede özel mesajlarıma cevap aldığım kişiler boğazda av yapan abilerim oldu. (aflarına sığınarak bana verdikleri bilgileri alıntı yapmak istiyorum) bana dedikleri ilk şey 60lık ve üzeri bir kafaya yönelmem oldu ve daha sonra kola yük binmesini istemiyorsan yani rahat bir şekilde kolu döndürmek istiyorsan devir oranının 5 devirden düşük olmasını belirttiler özellikle, benim aldığım makine ise 1:4.7 devirli bir makine.yani rahat olsun beni yormasın diyorsan 60lık üzeri bir kafa 80lik olur 100lük olur.vede devri herhangi bir 4 devirli makine olmasından yana benim görüşüm. elbetteki bu keyif işi yani haftada bir gideceğin bir balık avından bitap düşmüş bir şekilde eve dönmek yerine en azından 500tl bir bütçe ayırmanızı öneririm yani 500 lira ilk etapta çok görünebiliyor ancak ben bile öğrenci halimle aldım nasıl aldım kendimi 4-5 ay gezmeden tozmadan kıstım o kadar yani 10 taksit yaptırsanız en basitinden ayda 50 lira nelere vermiyorsunuz ki.sigara kullanıyormusunuz bilmem ama sigara kullanan birisi bu para çok kesinlikle diyemez. inşallah yardımcı olabilmişimdir.bir hata ettiysem affola.