Selam arkadaşlar, Silstar 350 carbon compozit bir kamış ve daiva 7000 C makinası ile almıştım 10 yıl rahat olmuştur belki, salacak sahilinde vehbi amcadan. Zarganaya çarpmada yaptım çeşit çeşit balık yakaladım bu kamışla, halada duruyor ve kullanıyorum. Yeni bir kamış almaya karar verdim çok çeşit var kafamda karışmadı değil hani lakin yorumları okuduğumda SHIMANO Alivio 4212 veya 4215 almaya karar verdim. Satmak isteyen arkadaşlar varsa veya istanbuldan uygun fiyata temin edebileceğim yerler varsa benimle paylaşmanızı rica edeceğim. Teşekkürler Sinan Kantaş sinankantas@puntops.com
Sinan bey çeşitleri yazın aklınızdaki hepsini arasında değerlendirme yapalım istiyorsanız. Kamışların atarları dışında modellerde 4010 hariç, boylar aynı zaten, kamışın kitlesel ağırlığı atarına göre değişiyor, kullanacağınız kurşun ağırlığına göre model seçimi yapın, bu kamışlar üzerinde yazan atara göre uygun ağırlıkta kullanıldığında en iyi performası verir.
Caner bey, İlk mesajımda da yazacaktım ama artık itiraf etme zamanı geldi. Uzun yıllardır balığa çıkarım, kulelide camiden sahile doğru yürürken sahil yolundaki 3. ağacın altında kışın yağmurun, çamurun altında çok sabahcı kaldım, oltalarımıda kendim yaparım nadiridr dışarıdan aldığım olta güvenmem kopacak diye, belli bir marka misine ( Rodex ) alırım. İğnede genelde hep aynı ( mustad ) Hiç araştırmadım iğnelerin üzelliklerini keza misineler içinde geçerli, özelliklede kamışlar amma çeşit varmış hepsinin farklı bir amacı var, benim elimde bir kamış üzerinde carbon compozit yazıyor iyi bir olsa gerek hep böyle düşündüğüm içinde yıllardır onu kullanıyorum. Ama artık değişmek ve değiştirmek gerekiyor bu nedenle kamışla başlayacağım değişikliğe açıkcası anketde gördüğüm 2 kamış üzerinde durdum ama 150 gr kurşun atacağımıda zannetmiyorum. Sizinde anladığınız üzere at gözlüğünle bakmışım. Önerinize açığım iyi bir kamış olsun biraz da uzağa atabilim tabiki fiyatıda önemli.
shimano alivio bx & cx Sinan bey çok haklısınız teknoloji ilerledikçe seçeneklerde artıyor ve ihtiyaçlar ödenen ücrete göre ya karşılanıyor ya karşılanmıyor. Bugüne dek bende hazır takım almadım, en adi misina, markasını bile bilmediğimiz iğne modelleri ile başladık, daha iyisini isteyenler olarakta teknolojinin nimetlerinden faylanmaya çalışıyoruz. Satın almayı düşündüğünüz alivioda karbondur, karbon kamışların üzerlerinde görürsünüz zaten uyarı vardır yağmurlu havada yıldıırm çekebilir diye. Alivio fiyatına göre güzel bir surf kamıştır, uzak atış için hesaplı ve fiyatının karşılığını veren modeller arasında yer alıyor. Kamışın 4212 atarlısı arkadaşımda var, ben bizzat deneme fırsatı buldum, bir hafta ödünç aldım ve alaçatıda şok emici bile kullanmadan kamışı zorlayacak ağırlıklarda ve değişik misina kalınlıklarında (0.28,0.30,0.35,0.40mm) atışlar yaptım, en iyi performansı 100 gram kurşun ile 030'luk misinada aldım, makinemin misina kapasitesi 300 metre idi. Şimdi bu alivionun CX modeli çıktı, kamışın ağırlıkları ve renkleri haricinde bir fark yok, BX üretimden kalktı yerine CX çıktı ama hala piyasada BX bulabilirsiniz. BX siyah, CX ise gümüş. Alivio CX surf: CX'i yeni olduğu için forumdan bir arkadaşımıza tavsiye etmiştim, ancak gelen kamışta problem çıktığını ve geri iade ettiğini bildirmişti, sebebini soramadım, bu konuyu okursa kendi izah eder inşallah. Belki üretim hatasıydı, belki başka birşey, belkide basit bir sorundu ama arkadaşımızın içinde sinmemiştir, herşey olabilir. BX'te bizzat şahit olduğum bir durum ise kalkalar çok hassas, kamışı düşürürseniz veya av sırasında rüzgardan devrilip düşerse halkalar çıkabiliyor, bu başıma geldi ve yapıştırmak zorunda kaldım, en alttaki iki klavuzun halkaları kamışın devrilmesi sonucu çıkmıştı, neyseki buldum ve tekrardan yapıştırdım. Her kamışta bu risk vardır, devrilir, düşer ve sarsıntının etkisi halkaları düşürebilir ama sürekli kullandığım lineaeffe sorrentoda böyle durumları çok yaşamama rağmen hiç bir sıkıntı olmamıştı. Yine söyleyim üretim hatası, iç halkaların yapıştırılırken kullanılan malzeme az gelmiştir felan olabilir yani çok büyük bir sorun değil, deidğim gibi her kamışta yaşanabilir. Performans olarak oldukça tatmin edici, BX den pişman olmazsınız.
Tophanede GALATA MARİN'e sordum orada saılmıyor, ORKA DENİZ' e sordum onlardada yok siprişle geldiği söyleniyor. Nereden ve nasıl temin edebilirim. Tophane - Karaköy arasını gezmek gerekecek herhalde. Teşekkürler
Sinan bey ergin balıkçılık var üsküdarda, shimano ürünleri yetkili bayisi orada bulabilirsiniz. Forumdada üyedir, sahibi Cevat Ergin'dir. 0216 310 92 00 0216 310 92 01
Yine shimano ürünleri yetkili bayisi spot balıkçılık var, tophane ve karaköy: Merkez : Kemeraltı Cd.No:83 Tophane / İstanbul Tel : +90 212 251 67 96-98 +90 212 251 68 00 Fax: +90 212 251 67 97 Şube : Kemankeş Mh.Halil Paşa Sk.Ömer Abed Han No:23/16 Karaköy/İstanbul Tel : +90 212 244 85 60 / +90 212 244 03 02 Fax: +90 212 244 03 75 Mail : info@spotdeniz.com
Doğma büyüme üsküdarlı olarak tercihimi üsküdar dan kullanıyorum. Aradım muhtemelen kapalı nornal 'iftar saati ' yarın öğlen arayıp konuşacağım. Teşekkür
Caner Bey, benden bahsediyor saolsun çok yordum zamanında kendisini ) Benim problemim satıcı firmanın kargolama şekli yüzünden halkaların çatlak gelmesiydi. Aynı üründen olmadığı için değiştirmemek ve suçu benim üzerime yıkmak için herşeyi yaptılar. Ama uygun yerlere müracatla bir anda herşey değişti ve yerine bir üst model(!) diyebileceğim Hyperloop BX geldi. BX yerine CX alın derim. Bulursanız içinize sinerek alabilirsiniz parasının hakkını veriyor. Hassasiyeti çok iyiydi. Ama Caner Bey'in BX teki hatırlatması CX'te de mi geçerliydi acaba diyede düşünüyorum şimdi... Ürün piyasada kullanmaya başlayalı uzun süre oldu, diğer arkadaşlar eminim daha detaylı bilgi verecektir. Rastgele.. Edit: Alivio CX Surf TE 420.150 spotdeniz.com da mevcutmuş. Bilgin olsun istedim.