SHIMANO ALIVIO AX SPINNING 165UL 2 PARÇA KAMIŞ Merhaba. Ben bu kamıştan sipariş verdim. Haftaya pikniğe gideceğim o yüzden asıl almam gereken kamışın dışında idarelik bir kamış aldım. Bu kamışın sanırım 1-11gram atarı var. Ürün bilgisinde bulamadım. Fakat BX olanında 1-11 gr'dı. Zaten sahte yemlerim ve meppslerim 3 ile 7gr arasında. Kamış hakkındaki yorumlarınızı rica ediyorum. Zira bu kamış çok uygun bir kamışsa başka kamış almayacağım. Bir de sormak istediğim AX ile BX arasındaki farklar nelerdir. Uçurum fark mı var?
Musti allahısen nerden buldun bu kamışı sen abicim ya. Sanki kamışı üretip kimse bilmesin de taklit etmesin diye bilgilerini saklamışlar. Boyu nedir, atarı nedir belli değil. AX için şunları buldum: "Fiyat açısından ekonomik ancak performans açıdan başı çeken Alivo BX’ler, öncülleri olan AX serisinin haklı itibarını daha da yükseklere çekecektir. Sahte yeminizin su altındaki her hareketini takip etmenizi sağlayan Vibra Spot makine yuvaları, mantar sağ ve Shimano HL SS Hardlite halkalar, bu kamışların kullanılırken keyif vermesini sağlıyor. Esas olarak hafif ve orta av uygulamaları için kullanılan serinin ağır modelleri, 50 grama kadar büyük sahte yemlerle avlanmaktan hoşlananlar için tatmin edici." Gördüğün gibi atarı 1-11gr. değil, bilakis ağır sahteler için tasarlanmış bir kamış. Spincileeer, kardeşlerim hele yetişin bu nasıl bir alettir, lütfen acil bilgilerinize ihtiyaç var. Musti balığa gidecek.
abi Vedat Usta bu kamışı kullanıyordu. 2-8gr atarı olduğunu söylemişti. Ve burda yazıldığı gibi bu kamışın ağır modelleri 50gr atarı olan modeller yani bu kamışla alakası yok. Vedat Usta burda olsa da cevap verse keşke. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ÜRÜN : SHIMANO MODEL : ALIVIO BX BOY : 1,65 MT AĞIRLIK : 92 GR K. BOY : 86 CM PARÇA : 2 ADET PORSELEN : 6 ADET AKSİYON : 1 - 11 GR [/FONT]
Ben tavsiye etmem, porselenler sürekli düşüyor, 1 sezon bile kullanamadan emekliye ayırmak zorunda kaldım, düşen porsenleri bulamadım. Zaten tatildeydik orada yaptırma imkanımda yoktu. Hyperloop desen öyle, oda aynı ikiside denediğim kamışlar. Shimano bakacaksan illa, catanadan bakmaya başla bence.
Fena taktın bu işe. 0'ı da atsın diyorsun öyle mi? Boyu da önemli gubani, nerede kullanacağını da yazıver bari. Akarsu mu, göl mü, akarsu da kullanacak isen çalılık-ağaçlık dar parkurlar mı olduğu da önemli. Hazır Caner abimiz olayın içinde, cevaplasın sevabına.
Irmakta kullanacağım Nuri abim. Kullandığım sahteler 3gram ortalamasına sahip olduğu için ULTRA LIGHT kamış arıyorum Çalı ağaç oldukça fazla abi.
Ali Aydın abimiz Ali Kemal mi yoksa? Şimdi gördüm, BX'in özelliklerini eklediğin iyi olmuş. Bir de burada görünsün hele. ÜRÜN : SHIMANO MODEL : ALIVIO BX BOY : 1,65 MT AĞIRLIK : 92 GR K. BOY : 86 CM PARÇA : 2 ADET PORSELEN : 6 ADET AKSİYON : 1 - 11 GR .
aliaydin , olan abi Eğer bu Alivio BX 165 1-11 gr kullanışlı ve kaliteliyse alcam. Çünkü başka kamış bulamadım LINEAEFFE RAPİD SPİN 0-10 G 1,95 bu kamışta var acaba bu kamış nasıl. Fiyatları aynı.
selam ben lineafe rapid spin 0-20 gr atarlı 2,40 cm boyunda carbon iki parçalı kamışı kullanıyorum çok memnunum makine 30 luk kafa quantum
Sevgili Mustafa öncelikle yeni kamışınız hayırlı olsun. Shimano'nun AX kodlaması sert aksiyon sınıfında bir kamış olduğunu gösteriyor. BX ise orta sert aksiyon sınıfına giriyor. UL kodu -ultra light atarı ile ilgili, zaten sizde belirtmişsiniz. Bereketli ve keyifli avlarda kullanmanız dileklerimle, rastgele...
siparişi iptal edip lineaeffe rapid spin 1,95 0-10gr almayı düşünüyorum. Yoksa bu kamış mı iyi ? kararsızım
Sevgili Mustafa, Genellikle bu konulara girmemekle beraber, sormuş olduğunuz soruya istinaden genel prensipler şunları söylemek isterim: Evet bunu al veya alma demekten ziyade bu konuda senin hedeflerin ve yapacağın ava göre "amaca uygunluğunu" değerlendirmelisin diye düşünüyorum.Herkesin kendine göre bilgileri dahilinde beğendiği muhakkak bir kamış+makina+misina kombinasyonu vardır. Bunlar için gerekli kıstaslar nelerdir dersen, bildiklerimi açıklamaya çalışayım; Bu prensipler de çok geniş olmasına rağmen, at-çek için bir çırpıda Kamışlar için; 1-Hafif olması gerekliliği 2-Verim alınan uzunluklar 2.10-2.40-2.70-3.00m 'ye kadardır.Uzunluk konusunda boyunuz av yapacağınız meralar önemlidir. Eğer iskele üstü gibi yüksek yerlerden kullanacaksanız 2.70-3.00m gibi uzunluklar uygun olur. Ama deniz seviyesinden veya suya girerek kullanmayı düşünüyorsanız kısa kamışlarda hareket(aksiyon) verme açısından verimli olur.(Burada boyunuz da önemli bir parametredir) 3-Atacağınız sahtelerin ağırlıklarına göre seçimi esastır. 5-20gr-10-30gr-15-40gr vs gibi. Kullanacağınız veya elinizde mevcut sahtelerin ağırlıklarını gözden geçirin. 4-Sap kısmının hareket biçimlerinin(aksiyonların) verilebilmesi için uzun tip seçilmesi.(Burada da kullanacağınız makine tipine göre-spining-spin cast- bait cast- makinalara göre kısa veya uzun sap seçmeniz gerekir) diye uzar gider.(Bunların da detayları vardır.) Makineler için; 1-Hafif olası gerekliliği(Makina+kamış ağırlığı < 500gr ) 2-Kafa çapları 1000-2000-2500-3000-4000'e kadar olması 3-Çevirme oranlarının 5 ve üzeri seçilmesi gerekliliği 1:5,... gibi 4-Kalama seçimi(önden-arkadan) Benim tercihim mücadele kolaylığı için önden kalamadır. diye uzar gider.(Bunların da detayları vardır.) Tekrar "amacınıza uygunluk" kriterinin önemini belirtmek isterim. Sevgi ve selamlarımla...
Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız ve bu açıklamalarınız için. Ben amacımı zaten belirledim. Kasna avı için 3 gramlık meppsleri atabilecek bir kamış arıyorum. 5-25 gram çok fazla dendi. Ultra Light bir kamış baktım. Sadece Shimano Alivio BX 1,65 ve Lineaeffe Rapid Spin 195 0-10gr buldum. Makinem Okuma Flame 30. Şimdi tekrar sorumu yinelemek istiyorum. Shimano mu Lineaeffe Rapid Spin mi? SBoyum 1,70 ve kullanacağım yer Akarsuyla aynı seviyeden hemen kenarından atacağım. Çalılıklar kısmen mevcut fakat açık merada var. Aslına bakarsanız tek şüphem 3gramlık sahteyi ne kadar atabileceğimdir. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sevgili Mustafa, Kasna avı yapacağınızı atlamışım, kusura bakmayın. Kasna avı hakkında bilgim yok ve bilmediğim konularda seni yalnış yönlendirmek istemem. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar seni çok daha iyi yönlendireceklerdir. İnternette seyrettiğim kadarıyla tatlı sularda nokta atışları çok önemli(mesafeler kısa- çalılık arası gibi belirli noktalara atış yapıyorlar.) Genel manada atarı uygun bir kamışla 3gr da olsa istediğiniz erimli atışlar yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bana Shimano mu Lineaeffe mi derseniz ; biraz fanatik bir cevap alırsınız Her zaman Shimano
Dostum kusura bakma, internet e giremedim. Benim tavsiyem kesinlikle shimano alman yönünde olacaktır. Bütçene göre ax veya bx. Kendi kullandığım ise "rapala" marka. linki şu. nokta atışlar için kesinlikle tavsiye ederim http://www.avburada.com/ug.aspx?id=...0CM%201,77-7GR%20%C7%DDFT%20PAR%C7A%20KAMI%DE Aradığın oltaya ayrıca bu siteden de bak bence. selamalr