Arkadaşlar merhabalar rusyadan Shimano Alivio CX 3,66 mt 125 gr Carp 3 Parça Kamış Hediye olarak geldi yanındada baitrunner tipi bir makina var ürünü incelediğimde sazan kamışı olduğu yönünde bir izlenime kapıldım ben bu kamışı sorf olarak kullanabilirmiyim yada denizde kullanan bir arkadaşımız varmıdır reeling acil yardım bekliyorum yoksa süs diye evde kalacak ürünün türkiyede satılan bir linkini buldum görsel yükleyemedim kusura bakmayın http://www.avpazarim.net/_A3-1785-shimano-alivio-cx-3-66-mt-125-gr-carp-3-parca-kamis.htm
Bende bunun teleskopik olanı var, boğazda istavrit için ve 125 grama kadar yakın atışlı rapala için çok rahatlıkla kullanıyorum.
Kamış giriş seviyesi surf kamış iş yapar mı yapar. Üzerinde yazan ağırlıktan %20 daha az ağırlık kullanırsanız verimli olur. Teleskopik kamışlara göre daha uzun mesafelere atabilirsiniz.
selamlar ben bu kamislari kullaniyorum sazan avi icin. sonucta Carp demek sazan demek. benim fikrim surf kamis olarak kullanilabilir denizde. ancak ozellikle yuzuklerine vs dikkat etmek lazim. tatli su icin dizayn edilmis urunlerin tuslu su karsisinda direncleri zayif olabilir. ancak ozellikle kiyidan plajdan vs yerden surf atis icin kullanisli olacagini dusunuyorum. baitrunner tip bir makineyi bu yil bandirmada denizde kullandim. baitrunner ozelligi ozellikle baligin yemi kuskulanmadan alip gezinmesi icin cok iyi bir ozelik. gule gule kullanin malzemenizi....
EXTREME SURF KAMIŞIM VAR FAKAT UÇ KISMI KIRILDI NEREDE YAPTIRABİLİRİM BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLABİLİRMİ?
Adana'da olduğunuza ve çok fazla ağırlık kullanmayacağınıza göre tabii ki tuzlu suda kullanabilirsiniz; yalnız her avdan sonra kamışı; özellikle klavuzları tatlı su ile yıkarsanız tapasını açıp bir kenara koyun ki içinde nem kalmasın; ya da nemli bezle silerseniz bir sorun oluşturmaz; deterjan v.s. kullanmayın... 100 gr. ağırlık bu ürün için idealdir; 125'i de gayet güzel atar tabii ki veya 75-80 gr.ları...