Merhaba arkadaşlar ilk konumda sizlere bir soru sormak yeni bir kamış aldım ve salı günü elime geçecek fakat kamış nedir nasıldır bilmiyorum bir arkadaş tavsiye etmişti ona güvenip aldım sizce nasıldır?. Kamış: http://www.avmarketi.com/asp/product/18874/Shimano-Alivio-DX-Surf-4-20-mt-200-gr-Surf-Kamisi
CX modeli orta sertlikte şık bir kamıştır. Bu yeni modelini kullanmadım ama tahminim o da orta sert yemli ve çaparide kullanılabilecek bir kamış. 1.5 sene önce bu paraya nexave alınabiliyordu
Bu kamışla, bu parayı verip aldım dedikten sonra, o paranın ederi kadar mesafe ve rahat kullanım alamazsınız. Bu kamış, lineaffee'ni turnafreshi'inin shimano muadili. Farkı, kılavuzları, boyası, alt tapası filan. Kamış malzeme kalitesi aynı ikisinde de. Lineaffee Turnafresh'nin kılavuzları filan çabuk dökülür, sizde yenisini takarsınız gerekince. Ama kullanım konforu ve mesafe açısından pek bir fark göremezsiniz.
Geçmişte 2 adet aldığım, biri 120 diğeri 200 atarlı bu kamışları, 2 sene boyunca tam sezon çok hoyrat kullandığım BX serisiydi benimkiler... İki kamıştada halkaların yerinden fırlaması haricinde başka bir sorunla karşılaşmadım... hemen hemen hepsi yerinden düştü, bir iki tanesi ise kırıldı... kırılanlar yenileriyle değiştirildi ve diğer düşenler ise tekrar yapıştırıldılar... Malaesef halkalarında yuva bulunmadığından iyi yapıştırılmamışsa yerinden çıkıyor... Bunlar dışında performans olarak hala ilk aldığım günkü gibi atışlar tutarlı... Şimdi ise başka bir surf kamış kullandığımdan depoda yerini aldı..
Gerçi S.Köylü yazmış; ben yine de yazayım... Shimano malzemesi biraz daha kaliteli olmakla birlikte kullanım tadı Turnafresh veya Turnasurf'ten pek farklı değil kanaatimce; aynı hissiyatı veriyor bile diyebiliriz...
609 gr demiş. Benim 4,50 parçalı kamışımdan 9 gr. daha ağır! Teleskopik bir kamış için bayağı ağır sayılır.
Bu DX serisini kullanan var mı acaba?. Benim bugün elime geçti mesela çok kaliteli malzemeden yapıldığını elime alınca anladım. Halkalar yapıştırmadan ziyade çok daha sağlam duruyor. Hassasiyetini daha deneyemedim ama ilk fırsatta kendimi bir yerlere atacam. Ama gördüğüm şu ki verdiğim paraya değmiş içim rahat.