Shimano Alivio DX Surf Nasıl Acaba?

Konu, 'Kamışlar' kısmında TANRIKULU tarafından paylaşıldı.

1. TANRIKULU

TANRIKULU Kerem

2. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    CX modeli orta sertlikte şık bir kamıştır. Bu yeni modelini kullanmadım ama tahminim o da orta sert yemli ve çaparide kullanılabilecek bir kamış.

1.5 sene önce bu paraya nexave alınabiliyordu :)

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu kamışla, bu parayı verip aldım dedikten sonra, o paranın ederi kadar mesafe ve rahat kullanım alamazsınız.

Bu kamış, lineaffee'ni turnafreshi'inin shimano muadili. Farkı, kılavuzları, boyası, alt tapası filan. Kamış malzeme kalitesi aynı ikisinde de. Lineaffee Turnafresh'nin kılavuzları filan çabuk dökülür, sizde yenisini takarsınız gerekince. Ama kullanım konforu ve mesafe açısından pek bir fark göremezsiniz.

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Geçmişte 2 adet aldığım, biri 120 diğeri 200 atarlı bu kamışları, 2 sene boyunca tam sezon çok hoyrat kullandığım BX serisiydi benimkiler...

İki kamıştada halkaların yerinden fırlaması haricinde başka bir sorunla karşılaşmadım... hemen hemen hepsi yerinden düştü, bir iki tanesi ise kırıldı... kırılanlar yenileriyle değiştirildi ve diğer düşenler ise tekrar yapıştırıldılar...

Malaesef halkalarında yuva bulunmadığından iyi yapıştırılmamışsa yerinden çıkıyor...

Bunlar dışında performans olarak hala ilk aldığım günkü gibi atışlar tutarlı...

Şimdi ise başka bir surf kamış kullandığımdan depoda yerini aldı..

5. furunotr

furunotr Haluk

Gerçi S.Köylü yazmış; ben yine de yazayım... Shimano malzemesi biraz daha kaliteli olmakla birlikte kullanım tadı Turnafresh veya Turnasurf'ten pek farklı değil kanaatimce; aynı hissiyatı veriyor bile diyebiliriz...

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

609 gr demiş. Benim 4,50 parçalı kamışımdan 9 gr. daha ağır! :eek:
    Teleskopik bir kamış için bayağı ağır sayılır.

7. TANRIKULU

TANRIKULU Kerem

Bu DX serisini kullanan var mı acaba?. Benim bugün elime geçti mesela çok kaliteli malzemeden yapıldığını elime alınca anladım. Halkalar yapıştırmadan ziyade çok daha sağlam duruyor. Hassasiyetini daha deneyemedim ama ilk fırsatta kendimi bir yerlere atacam. Ama gördüğüm şu ki verdiğim paraya değmiş içim rahat.