bu iki kamistan birini almayi planliyorum fiyati daha uygun oldugu icin ve herkesin dilinde oldugu icin shimano alivio dusunuyordum ki bugun cengiz balikciliga ugradigimda bana temmuz 10 da kampanya baslatacaklarini ve yaklasik %25 gibi bir indirim olacagini soylediler o halde ikiside hemen hemen ayni fiyata inecek gibi o halde shimano alivio yerine ferrari extrem dusunulebilir mi yoksa shimano shimanodur mu??
tesekkurler shimano rulmanda iyidir biliyorum cunku bisikletlerimin butun vitesleri bilmem ne shimano. kamis icinde iyi oldugu soyleniyor bakalim baska yorumlarla kararimi verecegim. huseyin abicigim tesekkurler
Bana sorarsan ikiside güzel kamışlar gerçi alivio shimanonun alt kategori kamışlarından olmasına rağmen iyi performans alabileceğini düşünüyorum ama ferrari extreme 2000 ise kendi kullandığım kamış ve oldukça memnunum ama bence herşeyden önce neyi nasıl avlayabileceğini düşünüp ona göre kamış seçimi yapmalısın derim. eğer boğazda istavrit çinakop vs düşünüyorsan alivyo derim çünki daha hafif ben ferrari kamışımı asla ve asla istavrit vs. avlarında kullanmam genelde 150 gr ve üstü ağır takımlarla yemli balık avlarında kullanırım ( kalkan vs.) hem güç hem sağlamlık hemde atış mesafesi olarak bence verdiğim parayı fazlasıyla hakediyor ama istavrit vs çapari ve hareketli avlarda ağırlığından ötürü çok kol yorduğu için o tarz avlarda farklı bir kamış kullanmayı tercih ediyorum bişey daha ekipmanlar bölümünü incelersen biraz daha bilgi bulabileceğinden eminim
hm tesekkurler verdiginiz bilgi icin bunu dikkate alacagim okudukca sordukca ogreniyorum sonucta sagolun
Shimano kullanmadım hiç,Lineaeffe kullanıcısı olarak (Extreme değil S-Curve serisi) lineaeffeyi pek tavsiye etmek gelmiyor içimden.en azından benim kullandığım veya bana denk gelendenmidir şansızlığımmıdır diyeyim artık bilemiyorum. 130 lira verdim aldım ama 3 kullanımımda en uçtaki kılavuzun dibinden kırıldı,üstelik 50 gr. kurşun atarken. onu tamir ettim bu kez de çelik sargıların üstündeki polyesterleri dökülmeye başladı.güneşten desem değil ben hep geceleri giderim ava veya gündüz bile olsa kış ayında almıştım henüz ilk yazında yani güneş görmedi bile.hor kullandım desem huyum kurusun çok titiz adamım hayatta avdan gelince takımları atmam bir kenara yıkar durular yağlarım.geçenlerdede katlamalı porselenin pimi düşmüş orayada bi pim uydurup taktım anlayacağınız oldu tam bir hurda.toplasan 20 kere ava götürmemişimdir üstelik.benimki böyle diye hepsi böyledir diyip karalama yapmak olmaz,ama malesef bana denk gelen budur ve diğer önemli hususta made in china malesef.imzamda yazan diğer Surecatch kamışla utanmasam kayalıkların üstünden sırıkla uzun atlama yapıcam ,başına gelmeyen kalmadı ama yinede taş gibi duruyor hiçbir sorunu yok,lineaeffeden 1buçuk yıl eski ve 1/4 fiyatında olmasına rağmen shimano kullanan bikaç kişi biliyorum hiç of diyeni yok yani karar sizin şimdiden hayırlı uğurlu olsun rastgele..
Sevgili İbrahim Lineaffe extreme cast kamışı ilk kullanan kişi olarak rahatlıkla tavsiye edebilirim.Ancak Shimano Alivio'da hayli randımanlı bir kamıştır. Her ikisini mukayese edersek,Lineaffe ile daha uzağa erebilirsin.Alivio ise bence yemli beklemeli avda üstünlük sağlayacaktır. Sevgiyle kal
Ürün seçiminde benimde önceden düştüğüm ve hemen hemen bütün arkadaşlarımızın karşılaştığı en büyük sıkıntı satıcıların bize uygun ürünü verememesi veya elinde olmadığından bir diğerini önermesidir.Ben iki markayı kıyaslamayacağım ikisinide kendiniz elinize alın bakın kafanıza hangisi yatıyor olmadı biraz daha çıtayı yükseletip Üsküdar'da Cengiz Balıkçılık'la Ergin Balıkçılık Arasında 50 metre kadar az bir mesafe var ya ikisine erginden yada tek tek bakarak kıyaslayın benim kanaatim force master dan yana bu ara fiyatlarda büyük kıyak var.erginbalıkçılık %40 la shimano satıyor buda az bir indirim değil.İki kamışı alivio ile lineaffe extreme cast'ı karşılaştırın sonra force master a bakın derim.