Shimano beastmaster ve Shimano Titanos?

Konu, 'Kamışlar' kısmında FİNANS tarafından paylaşıldı.

1. FİNANS

FİNANS emrah

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    shimano uzeri baktiginiza gore o ayarda yorum yapacagim.

kamis iyide makina olmamis bu kamisa. ultegra 8-10binlik xsa veya ci4 olabilir. onlarin fiyati civarinda daiwa entoh var. fiyatlari fazla derseniz daiwa windcast z veya emcast daha hesaplidir.

istanbulda bogazda bildigimiz avcilik için konular açmistik onlardan bilgi edinebilirsiniz. kisaca ozetliyeyim... en ufak 70lik kafa, 4.5:1 - 4.9:1 devir araliginda tur basi 90-110cm toplayabilen 600grami pek geçmeyen makina gerek.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Roy kardeşimin dediği gibi kamış okey; lakin makina, boğazın sert akıntılarında, 1 rulmanı sebebiyle 40 tonluk mermer blokla, rampa çıkan kamyon gibi olur.

Madem standartı yüksek bir takım oluşturacaksınız,

Shimanonun Ultegra serilerinden bir makinaya yönelin. CI4 serisinden mi olur, yoksa normal seriden 5500 mü olur, 10000 veya 14000 mi olur, teknik yapısı ve fiyatı açısından değerlendirmeyi siz yapın.

Genel bir link dersen,

http://www.balikavmarketi.com/main/products.asp?cat_ID=55&syf=2

4. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

5. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    emrahcım selamlar
    bende beatmaster kamış ve ultegra ci4 10000 makineyi yeni aldım
    kamışın vede makinenin fiyatı benim aldığım fiyatında bayağı aşağısına gelmiş zaten.:) bu arada bu ultegranın xsa 5500 olanı daha boğazda denemeden akıntılı bir sabah karaköyde denedim beni fena yordu.boğazın akıntısını artık sen düşün.ertesi gün roy tavsiyesi üzerine ci4 10000 olanıyla değiştirdim. makina harika zaten kamışda kimse kötü bişey söyleyemez .bu ikisi süper bir ikili olur.tabiki makine senin yazdığın makinenin fiyatından pahalı biraz.ama benim gibi aldınmı 10 sene kullananlardansa hiç şaşma yüzünü kara çıkarmazlar...

6. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Linkteki kamışta 4.30 tele surf DX yazıyor CX ten farklı mıdır ? yoksa aynı kamışın 2012 modeli mi bu :)

7. cemil sarihan

Sanırım 2012 modeli...

8. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Ufak çaplı bir araştırma yaptım DX ler 2012 modelmiş :) avdeposunda 335 lira bu çok iyi bir fiyat yurtdışı fiyatlarıda 130 euro civarı zaten Emrah bey sizden ufak bir ricam var alacağınız zaman arayıp fiyatı teyit ettirirseniz çok memnun olurum.

Balıkavmarketi'nde CX in fiyatı 470:http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_beastmaster_cx_tele_surf_430_mt_200_gr-pmu70.html

Burada CX in fiyatı 440:http://www.canefeav.com/urun/Bal305k+Av+Malzemeleri/SHIMANO+++BEASTMASTER+CX+SURF+TE+430+200+GR

Balıkmarketim'de CX in fiyatı 407-395:http://www.balikmarketim.com/?urun-...-CX-TELE-SURF-4-30-MT-200-GR-OLTA-KAMISI.html

Parçalı olan 225 atarlısı 234:http://www.balikmarketim.com/?urun-...TER-3PCS-4-25-MT-225-GR-SURF-OLTA-KAMISI.html

CX ler böyle devam ediyor :D

Şimdi DX lere bakalım;

avdeposunda DX in fiyatı 335 lira:http://www.avdeposu.com.tr/?urun-13217-SHIMANO-BEASTMASTER-DX-TELE-SURF-4-30-MT-200-GR.html

Balıkavmarketi'nde 435:http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_beastmaster_dx_tele_surf_430_mt_200_gr-pmu1645.html

mcavmarketi'nde 432:http://mcavmarketi.com/main/shimano_beastmaster_dx_tele_surf_430_mt_200_gr-pmu5622.html

DXlerde böyle gidiyor.CX ve DX arasındaki farkları veya genel özellikleri sıralayacak olursak farklı kaynaklardan edindiğim bilgiler doğrultusunda şöyle söyleyebiliriz (kopyala-yapıştırdan da yararlanarak :D);

XT 100 Carbon
    Yanında ki sayı kullanılan karbon fiber miktarının normal şartlarda kaldırabileceği yük miktarını gösterir.
    Biofibre Powered
    Karbon fiber malzemenin bio fiber maleme ile güçlendirilmesi sonucu normalden 4 kat daha güçlü kamışlar elde edilir. Ayrıca bio fiber kamışın direncini arttırır ve daha hafif olmasını sağlar.
    SDR
    Shimano Dynamic Response, kamışın üretimi esnasında oluşturuluş benzersiz bir yapıdır. Kamışın gövde aksiyonu kamış hangi tarafa bükülürse bükülsün aynıdır. Böylece balığın yaptığı hiçbir hareket balıkla olan temasınızı bozamaz.
    (kaynak:hemenav) S.D.R özelliği CX modelinin üstünde bariz şekilde yazıyor DX lerde var mı yok mu onunla ilgili bir bilgiye rastlayamadım fakat biofibre kullanıldığına göre aynı özelliklere sahiptir diye düşünüyorum.

Klavuzlar shımano hardlite,parçalı olan dışında CX ve DX te ortak olarak slıde'n grip (hareketli makine yuvası) bulunuyor.

Biyobifer ile ilgili karşımıza çıkan genel açıklama organik moleküllerden elde edilmiş herhangi bir biocarbon malzemeden 4 kat daha güçlü malzeme şeklinde.

Şöyle bir açıklamaya da rastladım:Sabit kullanım sıcaklığı 80-10 santigrat derece fakat 10 ile -20 arasında daha verimli çalışır denmekte buda herhalde karbon yapının daha sert bir hal almasından esnememesinden kaynaklı olabilir.

Bu kadar yazdım kusura bakmayın artık :) Benim gibi yeterince detaylı bilgisi olmayan arkadaşlara da araştırma kolaylığı sağlaması açısından yararlı olabileceğini düşündüğüm için ekleme gereği duydum zira almak istediğim malzemelerin 1. sırasında bu kamış yer alıyor. :)

9. cemil sarihan

Onur süpersin yaa :) bri çırpıda okudum valla ne kadar çok şey araştırmışsın,fiyat çok iyi öyleyse ,kamışta oldukça iyi kamış...Teşekkürler paylaşım için...

10. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Bilmediğim bi kaç noktayı bende şimdi öğrenmiş oldum kafamda soru işareti kalmadı en azından teşekkürler :)

11. FİNANS

FİNANS emrah

Kendim araştırıp fiyatın uygun olduğuna karar verip sipariş verdim dün gece,bir sorun olacağını sanmıyorum.Cevap yazan herkese teşekkür ederim.

12. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

335 lirayı teyit ettiler mi peki? kargonuz elinize ulaşırken yada ulaştığında herhangi bir aksaklıkla karşılaşırsanız veya tersi şekilde memnun kalırsanız lütfen buraya yazın benimde sipariş vermeyi düşündüğüm bir ürün çünkü hizmet kalitesini bilmek gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim ayrıca garantili ürün mü herhangi bir aksilikte -kırılma,çatlama,klavuzlarda kopma vb.- tamir güvencesi veriyorlar mı ?

13. FİNANS

FİNANS emrah

Selamlar, Onur geç oldu ama ,kamış ve makina bir kaç gün önce elime ulaştı,kamış 335 TL ye almış oldum yani.Çok ilgili bir site , sözlerinde durdular yani ,sıkıntı yok.Buradn da teşekkür etmiş olayım Avdeposu çalışanlarına...

14. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

İyi günlerde kullanın :) bu arada o fiyatlar uçtu artık :)