Arkadaşlar yaklaşık 1 sene önce aldığım makinamda hızlı sararken yada hafif güç uygulandığında sanki hışırtı gibi bir sürtünme sesi geliyor. Başına böyle bir şey gelen arkadaşlar var mı ? Bu ses neden kaynaklanıyor olabilir ?
Shimano olduğundan. Aynısından (diyelim, en azından gene biomaster) bir tanesini zamanında denize atmıştım. Ben öyle kurtuldum. Umarım sende en yakın zamanda kurtulursun.
Orjinal yagfan baska yag kesinlikle kullanmayin makinaniza yazik olur orneklerini cok gordum cunki yurt icinde yok ama yurt disindan yag kiti siparis edebiliyorsunuz bence bir an once edinin
O hafifcecik hışırtı sesinden bile medet umup mutlu olan insanlar var ya. Daha kamış, tutup, 10 m. Atmasını bile beceremezler inan. Amma burada bayağı iyi ve bolca atarlar. Hele ki meydan boş ise, tut tutabilirsen. :thumb: En azından elinde ki makina TEL MAŞA saat gibi değil. Sonra, o MİLİ düzelttirmek için yer arar, çekiçle düzeltip düzeltip kullanırdın. Aynı makinadan kullanan biri olarak derim ki, kıymetini bil ve sakın sen o deli veya deliler gibi ATMA. hihi İlgili ithalatçısıyla iletişime geç. Ya numunelik yağlardan 2-3 tüp göndersinler, ya da bakım için makinanı onlara yolla. http://www.balikavmarketi.com/iletisim
Yalaka olmaktansa, deli olmayı tercih ederim şahsen. O hışırtı gibi ses geldiyse, o olay bitti zaten. Ama senin yalakalık yapmaktan yatak sarma nedir görecek halin yoktur eminim.
Yağ bakımı yapılması lazım siz açabiliyorsanız siz yapın olmadı ithalatçısına gönderin halletsinler.Ben genele kenndim hallederim yağlandıktan sonra sıkıntı kalmayacaktır.
Teşekkür ederim ağabey. Yağlar elimde olsa bakımını yaparım sııntı yok. Gelen sesler muhtemelen makinanın içine kum kaçması vs. gibi bir problem olabilir.
Bakım yapabilecek kabiliyetteyim hatta ufak çapta tamir işlerini de yapabiliyorum. Lakin bu makinayı sıradan greslerler sradan yağlarla yağlamak istemiyorum. Benim için çok önemli çok sevdiğim bir alet. Çokta memnunum işin doğrusu.