Shimano Biomaster makinenin hangi boyunu almalıyım? Sırtı,tekne avı,jig'e uygun mu?

Konu, 'Makineler' kısmında Kimbilirkim tarafından paylaşıldı.

1. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster CX Spinning 240 cm MH(14-40 gr)
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 SW XG 5XS-ARB+1BB
    En İyi Avı:
    1,30 metre Mığrı :)
    Arkadaşlar hepinize merhaba.Uzun zamandır spin takım araştırması yapıyorum.Spinle balık avı hakkında çok bilgi sahibi olmamama rağmen sizlerin forumda yazmış olduğunuz yorumlar ve görüşler sayesinde almak istediğim takıma karar verdim.

Kamış : SHIMANO NEXAVE CX SPINNING GAME TYPE 2,70 -MH- 15-85 GR

Makina : Shimano Biomaster

2500 modeli ile 5000 arasında ağırlık bakımından 35 gr var ( 265 gr - 300 gr )

Devir oranlarıda ;

2500 lük model 5,0:1
    5000 lik model 4,8:1

Sadece misina sarım kapasiteleri farklılık gösteriyor.

Bu modelleri kendi aralarında fiyat bakımından mukayese edecek olursak gene çok bi fark yok.

Benim görüş ve öneri almak istediğim konu şu.Diğer Shimana modelleri ile mukayeseye girmeden bu modelde hangi makina boyutunu tercih etmeliyim.
    Bu makina modeli diğer av stillerinede uygunmu ? Sırtı,tekne avı,jig gibi.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    İbrahim bey foruma yeni üye olmuşsunuz ilk başta kendinizi tanıtan bir mesajla başlasaydınız daha güzel olurdu bence:rolleyes:
    Sorularınıza gelince spin için genelde 210cm azami 240 cm kamış daha iyi olacaktır.Daha uzun kamışların uç kısımları daha yumuşakça olduğundan özellikle aksiyon vermede daha zor olur.Atarlarıda 10-40 gr geçmemelidir.Zaten atacağınız sahtelerin ortalama ağılığı 8grla 20 gr arasıdır.
    Makina konusuna gelince spin avı yani atçek olayında makine ve kamışın en hafiflerini tercih etmek gerek.Malum devamlı atçek yapacağınızdan bunların sizi çabukça yorup bezdirmemesi gerekir.Makine yüzsek devirli ve en fazla 4000 lik olmalıdır.Ben shimano catana 240cm 10-30 gr atarlı bir kamış ve shimano exage fc 4000 kullanıyorum ve çok memnunum.
    Diğer sorunuza gelince bu takımı jigde ve sırtıda kullanamazsınız.Keşke herşeyde kullanılabilse ama malesefidk Belki hafif ağırlılarla iskeleden yemlide falanda kullanabilirsiniz.

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Aldığınız kamış mh aksiyonlu gayet kaliteli bir kamıştır. Aynısını ben sipariş etmistim ama bana 21-125 atarlı olanını yollamışlardı agır bir kamış ama yazdığınız av şekillerine bilhassa büyük balık avına inanılmaz uygun. At-çek yapılmaz mı fazlasıyla yapılır ve tatmin eder. Game type serileri(speedmaster, nexave) kalite konusunda da üst segmenttir. Tercihinizi konuya hakim olmasanız da tebrik ediyorum:). Gelelim makine konusuna 2500 ve 5000 arasinda 2500 lük bir fark var ve bu kamışa bahsettiğiniz avları da yapacaksanız 5000 lik bir biomaster fazlasıyla uygun olur. Yalnız tuzlu su konusunda bir öneride bulunmak istiyorum o da biomaster SW 4000xg hem devir oranı hem tuzlu su koruması ve hem de drag gücü ile üst düzey bir alettir. İlla o iki seçenekden biri olacak derseniz 5000lik olanı kamış ile güzel bir ikili olur:)

4. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haklısın Can kardeşim.Ben bi an önce bu takımın kombinasyonuyla ilgili yardım derdine düştüğüm için unutmuşum :) Değerli yorumların için teşekkür ederim.Kamış boyunu bir kez daha gözden geçirsem iyi olacak sanırım.Her ne kadar spin takıma sahip olmasamda rapala almışım :) Gramlarına baktım 11-19 gram arası :D

5. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çağrı'cım sana da çok teşekkür ederim yorumların için.Sw 4000 xg'de gözüm kalmadı desem yalan olur ama biraz pahalı gibi geldi.Zannedersem 5000 lik modeli tercih edeceğim.Zira ağırlık ve fiyat bakımından aralarında nerdeyse fark yok.

Kamış konusuna gelince yukarda yazdıgım nexave game master modelini tercih etmemdeki en buyuk sebeplerden biri mantar saplı kamışlara olan antisempatim :D Ayrıca atarının daha geniş yelpazede imkan sunması.Bugün için 10-20 gram sahtelerle av yaparız belki ama olduda 50-60 gramlık bi sahte ile atmamız durumunda kamış geri kalmasın.Bir de anlamadığım bu atar olayı bu kadar hassasmı.Mesela elimdeki rapalalardan biri strike pro markalı 11 gram agırlığında bişey.Bu rapalayı 15-85 atarlı bi kamışla atamıyormuyuz.4 gram ağırlık bu kadar farkettiriyormu.Ya da 18 gram bi rapalayı 20-50 atarlı kamışla atamazmıyız.Son olarak mh aksiyon nedir :D bunu da açıklarsan sevinirim.

6. furunotr

furunotr Haluk

5000'lik makina eğer hedef avlarınız irice ise jig ve sırtı için zayıf kalabilir; ayrıca bu durumda balık türüne göre devir oranı da çok önemli... Bu arada mh sanıyorum orta sert demek oluyor...

7. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Shimano Biomaster SW 4000xg Japon üretimidir. Diğer SW olmayan Biomaster serileri ise Malezya. Bunu da dikkate alın bence.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tunç beyin verdiği bilgilere, bende küçücük bir katkı sağlıyayım. :p :p

Burada, iki makina arasında ki en önemli faktör, devir farkıdır.

http://www.hazirolta.com/shimano-biomaster-sw-4000-xg-makine-urun810.html

http://www.hazirolta.com/shimano-biomaster-sw-4000-pg-makine-urun809.html

Başka modellere girmeden demişsin ama, biz girdik bile.:p :p

Eğer ki derseniz, '' benim seçtiklerimden hangisini tercih edersiniz ? '':p diye. Ben, hem spin, hem hafif beklemeli ve hem de devrinin azıcık daha düşük olması sebebiyle, gözü kapalı 5000 lik derdim.

9. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mh dediğin gibi Medium Hard yani orta sertliği ifade ediyormuş.Kamışların sertlik dereceleri UL(ultra light),L(light),ML(medium light),M(medium),MH(medium hard),H(hard),HH(heavy hard) gibi kısaltmalarla ifade ediliyormuş.Yorumunuz için teşekkür ederim Haluk bey.

Tunç yukarda da ifade ettiğim gibi bu makinaya içim gitti ama 200 lira fiyat farkına değermi bilemiyorum.Teşekkür ederim kıymetli yorumun için.

Tevfik ağabey bir çok konuda sizinde görüş ve önerilerinizi takip etme şansım oldu.İnşallah bir yorumda bana yapar diğe düşünmüştüm :) Sizede teşekkür ederim.Yapılan yorumlardan çıkardığım sonuç fena bir seçim yapmadığım yönünde.

Sonuç itibarı ile ;

Kamış : SHIMANO NEXAVE CX SPINNING GAME TYPE 2,70 -MH- 15-85 GR

Makina : SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB 7xS-ARB+1 BB

almaya karar verdim.Küçük bir ihtimalde olsa yine önerileriniz doğrultusunda makinayı SHIMANO BIOMASTER 4000 SW XG 5XS-ARB+1 BB 6.2:1 ile değiştirebilirim :D

Bu arada İzmir'de bu ürünleri nereden temin edebileceğim konusunda bi fikri olan varmı ?

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tabi biraz farkettirecek onuda AR-C kafalı bir makine ile zaten bir miktarda olsa çözüyorsunuz:)

Kamışı aldıysanız eğer büyük ihtimalle kılıfı bez ve üzerinde Nexave Game Type Medium Heavy yazıyor olması gerekmekte :) MH oradan geliyor.

4000XG modelini yinede düşünün bence :)

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İbrahim kardeşim merhaba.

Siz tercihlerinizle zaten nokta hedef göstermişsiniz. Bizim konuyu burada biraz detaylandırmamız, ileride tercih yapacak arkadaşların, daha geniş bir persfektiften değerlendirerek '' Aaa bak, bu ürününün yanında alternatif olarak şöyle bir ürün daha varmış.'' bilgisini verebilmek.

Güzel bir değerlendirme, güzel bir tercih ve güzel bir seçim. Gerisi teferruattan öte değildir.

İzmir'de nereden alırıma gelince;

Kordon taraflarında ilgili mağazalara sorabilirsin. Hemen bulup anında almanız zor bir ihtimal. Ama sipariş vererek 2 gün içinde getirtme şansları ve şansınız var.

Linkte ki fiyatları biliyorsunuz. Alacağınız yerde yoksa, getirtip getirtemeyeceklerini, en son kaça getirtebileceklerini sor. Hemen distiribütörü arayacaklar, ellerinde o ürünler var mı, yok mu ? teyidini alacaklar, bu arada kaç para olduğunu sorup, size fiyat vereceklerdir. En az 80-100 lira gibi bir avantajınız olur iyi bir pazarlıkla. 20 lira kapora vererek de siparişinizi netleştirip adını koymuş olur, kargo riskinide üzerinize almamış olursunuz. ( Bu, benim alış veriş taktiklerimden, en mutlu olduğum ve kafamın hiç ağrımadığı şekildir. :p :p ) Tavsiye ederim.

Şimdiden, zevkli avlarda kullanmanız dileklerimle hayırlı olsun.

12. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çağrı kanıma girdin ya :D Kamışta değişti makinada :laughing:

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :eek::eek: kamış ne oldu makine ne oldu:D

14. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Teşekkür ederim Tevik ağabey.Küçük bir ihtimal ağır bastı ve makinayı Biomaster 4000 sw olarak sipariş geçtim.Kamış olarakta 2.70 gözüme büyük geldi.Onuda Shimano Beastmaster CX Sea Bass Spinning 240 cm M(7-35gr) ile değiştirdim.Zannedersem yarına elimde olur.Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.

15. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  16. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    İbrahim Bey hayırlı olsun. Bundan sonraki makinan Stella, avların bereketli olsun..:)

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Herşeyiyle mükemmel bir değerlendirme ve seçim. Hayırlı olsun.

Burada siteyle ilgili olarak dikkatimi çeken unsur, Maşaallah yok, yok. Her şey var. Google amcaya ne yazarsanız bu site herkesten önce karşınızda. '' Var '' diyor. Var dediği ürün, distiribütörde dahi yok.

Küçük bir örnek mi ? Yazın google amcama '' Shimano yassei red jerkbait '' diye

Karşınızda ilk sırada bu site. Elimde var diye bağırıyor. Hadi göndersin bakalım. Distiribütörde dahi yok ki bu ürün. Sonra; '' Efendim siz bakmayın linklere. bazen dikkatimizden kaçıyor. Onun yerine şunu gönderelim mi ? '' Uyanıklar ya, küçük bir aldatmacayla, hem ana cadde, hem köşebaşı. Taktik bu.

Burada dikkat çekmek istediğim şey, siparişlerimizi geçtikten sonra mutlak ve mutlak telefonla teyid aldıktan sonra ödeme yapmamız veya kapıda ödeme seçeneğine yönelmemiz.

Uyarım İbrahim kardeşimizin siparişine değildir kesinlikle ve kesinlikle. İbrahim kardeşim zaten pazarlığını bile yapmış. İlgili site de zaten hemen distiribütörü aramış ve kesin var teyidi ve fiyatı hakkında gereken bilgilerden sonra indirim yapmış zaten.

İyi günlerde ve zevkli avlarda kullanman dileklerimle.:thumb: :thumb:

18. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Cuma günü sipariş edilip cumartesi günü tarafıma teslim edileceği söylenen malzemeler için Ildır'dan kalkıp İzmir'e gittim.Malesef hem makina hem kamış hatalı gelmişti.Her ne kadar mantar kamışlara antipatim olsada satıcı arkadaşın telkinleri sonucunda kamışı kabul ettim :) Makinayı yanımda tekrar sipariş ettiler.Sanırım yeniden gelip tarafıma gönderilmesi salı gününü bulacak.Hatalı gelen makinada aksi gibi ilk almak istediğim 4000 fb modeli :) az daha onuda alıp dönüyordum.Ah Çağrı ah ne diyim ben sana :)

19. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D Teşekkür ederim.Ne bir önceki yorumumu sizin okumanıza ne de sizin yorumunuzu benim okumama fırsat olmadı.Malesef dediğim gibi siparişler hatalı geldi.Ancak zaman kaybından öte bi zarara uğradığımı düşünmüyorum Tevfik ağabey.Hatta yeni gelen kamış diğer kamıştan daha pahalı ama buna rağmen genede fark almadılar sağolsunlar :) Bu arada izmir'de Biomaster 4000 fb modelini hem beklemeden hemde görerek almak isteyen olursa özelden belirtsin satıcının adını adresini vereyim.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vardır bu işte de bir hayır.:confused: :confused:

Neden bu yanlışlık oldu ? olmamalıydı aslında.

Burada hata, siparişi veren İzmir'de ki satıcı arkadaşımızdan kaynaklı. İsim ve modellerin birbirine çok yakın seyrettiği bir sektörde, ilgili firma '' ürün kodu '' sorgulamasıyla çalışır. Böyle çalıştıklarını biliyorum. Çünkü 2 ay önce verdiğim bir siparişte, ürün adını verdim. Kabul etmediler ve ürün kodunu istediler.Ürün kodunu 2 defa kodlayarak yazdırma mecburiyetinde kaldım. Yoksa aynı ürün benzeri olarak 100 tane ürün olabileceğinin ve hatanın kaçınılmaz olduğunun vurgusu yapıldı. Sorun buradan kaynaklı. Sorun değilde, dediğiniz gibi zaman kaybı aslında.

Şimdi ürününüz kargodadır bile. P.tesi gelir, salı teslim alırsınız inşaallah.