Shimano Biomaster Xta 8000 ''yardim''

Konu, 'Makineler' kısmında yunisef tarafından paylaşıldı.

1. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Herkese Selam ve saygılar,

Forumda bakmama rağmen bu konuyu göremedim. Sözüm özellikle makine uzmanlarına olacak.

1-Shimano biomaster xta 8000 modelini almayı düşünüyorum. Makineyi çok araştırdım. Uzak atışlar için ve balığı çekerken ideal bir makine gibi gördüm. Bu makine hakkında bilgi istemekteyim.

2- Ultrega modeli nasıldır acaba

3- XTA ve XSA serilerinin arasındaki fark nedir. Hangisi daha iyidir?

Şimdiden çok teşekkürler...

2. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
  3. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Murat bey link paylaşımınız için teşekkür ederim. Fakar surfishing erdal abi siteden ayrıldığı için bütün yazılarını silmişler. Benim için önemli olan bir konuda bu makineyi kullanan birinden bilgi edinmek. teşekkürler

4. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Yunus bey,

Shimanonun Biomaster modelini hiç kullanmadım. Bu makine hakkında bir bilgim yok. Fakat Ultegra Makinaları kullandım ve birçok kez deneme fırsatım oldu. ( Bende yok ) yakın çevremdekilerden biliyorum. XTA ve XSA arasında bana göre çok önemli bir fark bulunmadığı kanaatindeyim. XTA da çift kalama, XSA da ise tek kalama özelliği var diye biliyorum.Kıyıdan, özellikle boğazdan avlanan birisi için tek veya çift kalama özelliğinin çok birşey ifade etmediğini düşünüyorum. Fakat yakın zamanda Ultegranın XSB 55000 lik bir modelini denedim ve inceleme fırsatım oldu. Kesinlikle tavsiye ederim, en önemli özelliği diğer XTA ve XSA ya göre oldukça hafif olması, at-çek olayında yormaması.
    Aralarında pek bir fiyat farkı yok. Eğer Bir Shimano alacaksanız Surf için ve daha çok at-çek avlarında kullanacaksanız, özellikle boğazda çok avlanıyorsanız, alacağınız makine bence " Ultegra XSB 55000 veya 45000 " lik modeli olmalıdır derim.

5. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz

çok teşekkürler araştıracağım onuda.....

Son düzenleme: 6 Mart 2009
  6. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ultegra upgrade den once bence alinabilecek en iyi shimano serisi big pitt reel makina. Sizi epey goturur bu makine.

Yanlis hatirlamiyosam 6,7K'lik modelleride var, kullanacaginiz misina kapasitesine gore en iyi secimi yapabilirsiniz. Her turda 1mt kadar misina sarimi yapiyor, surf kullanimina uygun ayrica uzak mesafeli ic su avciliklarindada degerlendirebilme sansiniz var.

Bu arada cift kalamalidir. XSA olan tek kalama.

7. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Bu makineyi türk sitelerinde göremedim belki de yanlış aradım. Eğer link varsa gönderirseniz sevinirim.

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    sevgili Yunus Emre, xta çift kalamalı, xsa ise tek kalamalı makine kodudur. tüm shimanolarda böyledir... Murat Bey'i dinlemelisin bence, bahsettiği ultegra xsb 5500 boğaz at çek avlarında biçilmiş kaftan olacaktır. xsb bulamazsan xtb de alabilirsin, o da çift kalamalıdır...

biomaster kötü mü? bilakis, harika makina ama bahsettiğimiz ultegradan 150 gram daha ağırdır. ;) (570-720 gr) beklemeli avda daha güzel randıman verir...

9. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o

Merhaba Yunus,

Bu ara ben de kafayı shimanolara takmış vaziyetteyim ve tecrübem olmasa da bayağı bir döküman edindim.

Bunlara göre Biomaster xta 8000 ve Ultegra xtb 5500 ü basitçe karşılaştırmak gerekirse:

1- Biomaster xta 8000:
    720 gr. *** 4:6:1 dişli oranı *** 0.45mm-270m misine kapasitesi​

2- Ultegra xtb 5500:
    570 gr. *** 5:3:1 dişli oranı *** 0.35mm-290m misine kapasitesi​

Xta ve xsa serileri arasındaki farkı arkadaşlar açıklamışlar. Gerçi ben hala çift kalamanın ne işe yaradığını bilemesemde :eek: yine de boğazda çok da gerekli bir özellik olmadığı kanaatindeyim. Tek kalamayı bile kullanmıyoruz ki ikincisini ne yapalım..:confused: Yani alacaksan xsa al derim.

Sonuç olarak ben de Ultegra yı tercih edersen daha isabetli olur düşüncesindeyim.

Ayrıca bu makinayı nereden ve hangi fiyata alacağını da yazarsan belki başka bir alternatif daha önerebilirim sana.

10. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Kaan çok teşekkürler bu konuyu değerlendireceğim.

Kerem merhaba, Valla kafamda düşündüğüm makine tekrar şekillenerek ultrega ya doğru yönleniyor. Tabi kemal dede ninde okuması faydalı olacak bu konuyu. Biz bu cihazı yurtdışından elden getirteceğiz kısmetse.

11. psycho

psycho mehmet

Favori Kamış:
    shimano biomaster ve de ultegra
    sevgili yunus arkadasim shimano xta 8000 gecen sene aldim bu sene de daha alali biay olmadi ultegra xtb 14000 aldim,shimano uzerine makina tanimam hem 3 sene garanti verirler hem de yedek parcalari icin uzun sure beklemezsin, 8000 xta modeli super ben cok memnun kaldim zaten bu sene de hemen gittim bi tane daha aldim kiyi balikciligi icin cok guzel 4:6:1 disli orani fiyati bizim burda 160 euro.ultegra xtb 5500 bence alma alicaksanda shimano xtb 14000 al ama unun fiyati biraz daha pahali 230 ben 200 bagladim makinayi hangisini alirsan al shimanodan her zaman memnun kalirsin

12. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Bir kullanıcı olarak tavsiyen için teşekkür ederim. 200 e bağladım derken euro sanırım.

13. psycho

psycho mehmet

Favori Kamış:
    shimano biomaster ve de ultegra
    evet euro alirn hayirliosun daha simdiden

14. dede

dede kema ldede

kerem merhaba banada bu öneriyi söylersen bende ilgilenirim bende almak istiyorum bu makinayı

15. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Kemal Abi, 100 € yu geçmeyen alışverişlerinde ebay'ı (yurtdışı) kullanabilirsin. Bizdeki gitti gidiyor tarzı bir satış sitesi. Ve bu şartlarda fiyatlar neredeyse yarı yarıya fark ediyor.

Ben geçen ay shimano marka 1 makina+1 kamış sipariş ettim buradan. Satıcı İtalyandı. Geçtiğimiz hafta elime ulaştı ikisi de (25 günde). Makinada bir sorun yoktu ama kamışın yolda ucundan 10 cm. bir kısmı kırlımış. Allahtan kolay yerden kırlmıştı da tamir ettim..:)

İkisinin de faturası ve garanti belgesi var ancak burada (Türkiye'de) o belgeler geçerlimidir, işin o kısmını bilemeyeceğim. Ama shimano markası güven verdiğinden, en azından makinalarda bir problem olmayacağını düşünüyorum.

Makina ve kamış 98 € tuttu. Kargo için de +18 € aldılar. Toplamda 116 € ya bir set yaptım. TL ye çevirirsek ortalama 250 TL tuttu. Sadece makinayı buradan almaya kalksam 305 TL ödemem gerekecekti.

Satın aldığım adam da güvenilir bir adama benziyor, ancak internetten alışverişin her zaman için belli seviyede bir risk taşıdığını zaten sen de bilirsin. Kargo 20 günü geçince adamla irtibata geçtim ve paketin durumunun ne olduğunu araştırmasını rica ettim. Adam sakin olmam ve 10 gün daha beklemem gerektiğini, 10 günün sonunda da paket elime ulaşmazsa araştırabileceğini, şayet kaybolma gibi bir durum sözkonusu olursa ürünleri yeniden göndereceğini belirtti..:) Allahtan böyle bir sorun yaşamadık.

Bu satıcının adresini aşağıya yazıyorum. Dediğim gibi adam İtalya'da ve iletişimi İngilizce kurmak gerekiyor. Ben çat pat anlaştım. Karar verirsen yardımcı olmaya çalışırım ustacım. Saygılar...

http://stores.shop.ebay.com/PESCAGE...4884QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em14QQ_sopZ3QQ_scZ1